24 Ocak 2018 Çarşamba

Javier Hernández & Galatasaray, anlamı 4-4-2'dir


Transferin bitmesine son 7 gün ve hareketlilik bekliyorum. Yeni yönetim de resmen görevine başladığına göre olumlu ya da olumsuz bir şeyler olacaktır. İş biraz daha fırsat transferine doğru kaydı, menajer önerileri bu noktada daha ağır basar. Javier Hernandez de bu yoldan Galatasaray'a yazılan isimlerden biri. Cenk Tosun'un satışı sonrası kendisini daha çok Beşiktaş için konuşuyorduk ve takip ettiğim Beşiktaşlıların istediği bir isimdi. Sonrasında onlar rotayı değiştirdi, Javier Hernandez'in ismi Galatasaray'a anılır oldu.

Menajerinin geçtiğimiz günlerde bir açıklaması vardı. Javier Hernandez'in daha fazla şans bulacağı bir takıma gitmek istediğini söylüyordu. Ufukta 2018 Dünya Kupası var ve o kupada yer alacak ama kendi takımlarında beklediğini bulamamış isimleri çeşitli kulüplere giderken görüyoruz. Değerli bir futbolcu, Beşiktaş'ın da 8.5 milyon avro gibi bir bonservise anlaşma sağladığı söyleniyordu. Şundan yazıyorum, ederini bilelim diye. Bonservisle bu transferi gerçekleştirmek imkansız, kiralama ihtimali var gibi görünüyor ki fazlasıyla fırsat transferi demek bu.

Geçenlerde bahsettiğim konuya geliyoruz, bu transferi kiralık olarak bitirmek "yönetici kabiliyeti" gerektirir. Şu an şartlar değişti, yeni yönetimin nasıl aksiyon alacağını bilmiyorum. Javier Hernandez görüşmeleri de geçen haftadan kalan bir durum, hocanın da istediği isimlerden biri. Ahmed Musa'yı çok konuşuyorduk, onun CSKA Moskova'ya döneceği açıklandı. Andre Ayew ismi geçti dün de, onu da yarın için yazarız. Bu isimler de kiralık olarak gündemde ve Jordan Ayew'in de West Ham futbolcusu olduğunu belirtelim. Sezon başında Feghouli'yi oradan almıştık, iyi ilişkiler var mıdır dersiniz.

Ahmed Musa ve Andre Ayew gibi isimler kanat özellikli forvetler. Ahmed Musa daha hızlı bir futbolcu, Andre Ayew ise tarz olarak benzetmek gerekirse Sow gibi. Gomis'in yokluğunda da forvet oynar, orayı doldurur, sol tarafa da yazdığınızda forvet özelliği gösterir. Hızlıdır, hava hakimiyeti vardır ve benim asıl tercihim o olurdu. Javier Hernandez de kanatlar ya da forvet arkasında oynayabilir ama bu adam tam bir golcü, forvet olarak düşünmek lazım. 

Javier Hernandez'in anlamı 4-4-2'dir. Gomis'le birlikte oynarlar ve özellikleri itibariyle de birbirlerini iyi tamamlarlar. Gomis daha pivot santrafor gibi oynamaya başladı, takım onun fizik gücünün farkında. Duvar oluyor, servis yapıyor, top saklıyor ki Drogba / Burak Yılmaz gibi düşünün. O takımın golcüsü Burak Yılmaz'dı ve Drogba'nın onun üzerinde etkisi büyüktü. Gomis'in de Javier Hernandez üzerinde etkisi büyük olur. Javier Hernandez iyi bir bitirici, 1.75'lik boyuna rağmen havadan da iyi bitirir, hızlıdır, hareketlidir. Ben beğenirim kendisini ve bu ligin de üzerinde görürüm.

Yaz döneminde Leverkusen'den 17.8 milyon avro'ya transfer edilmişti. Bu sezon 18 maçta 5 golü var ve beklentiyi karşıladığını söyleyemem. Bilic sonrasında ise pek fazla 11'i yok, genellikle kenardan geliyor, kısa süreler alıyor. Bu da ayrılmak istemesine sebep, Dünya Kupası'nı düşünerek böyle bir karar aldı. Menajeri takım arıyordu ve 4-5 kulübün ilgisinden bahsetti. Bunlardan birinin Galatasaray olduğunu düşünüyorum, umarım bu iş gerçekleşir..

12 yorum:

  1. andre ayew değilmiydi bizim istediğimiz

    YanıtlaSil
  2. Peki olası eto transferine ne diyorsunuz eğer tüm yazılan isimler gerçekleşmediği halde.4-4-2ye uyum sağlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlar ama ben onu daha çok kulübede beklerim, 60 sonrası kilit açma noktasında.

      Sil
  3. Iyi hos... fakat 4-4-2 de Belhanda'ya nasil yer bulunacak ?
    Sene basinda Fatih hoca bizimle olsaydi, sence Belhanda'yi alir miydik ? Az da para vermedik...

    YanıtlaSil
  4. Overrated bulduğum başka bi oyuncu ama galatasaray seviyesi için iyi tabi tartışılmaz

    YanıtlaSil
  5. Çift forvet oynamazssk düzenli Forma bulamaz, çift forvette de 10 milyonluk Belhanda dışarıda kalır. Hoca önceki geldiğinde kenarlarda orta saha özellikli oyuncuları oynatıyordu Emre, Hamit gibi

    YanıtlaSil
  6. Gelirse Belhanda veya Feghouli yedek kalır diğer kanat Garry'nin zaten hoca onu kesmez ama Belhanda ve Feghouli maçına göre kesik yer Chicharito gelecekse çünkü forma garantisi istiyor kiralık alıp yedek tutarsan sıkıntı çıkaracak bi profil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin yedek kalacağını düşünmüyorum, hoca onu tutuyor gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir