6 Ocak 2018 Cumartesi

Kim ya da kimler gider?


Yarın kamp başlıyor, bir sürpriz olmazsa her zaman olduğu gibi transfer durumu kampa yetişmiyor. Bu bir klasik, aksini düşünmüyordum bile. Transferin son gününe kadar uzar bu süreç ve sol bek dışında kaç transfer gelir, hangi pozisyonlar düşünülüyor gibi soruların cevabı da henüz yok. Bu biraz da mevcut yabancılarla alakalı bir durum, kontenjanı açmak gerekiyor.

Dün itibariyle Nigel de Jong'la yollar ayrıldı ama o 15. yabancıydı ve lisansı yoktu. O gitti, yerine bir yabancı gelir diyemiyoruz. Lisansı olan, mevcut 14 yabancıyı konuşmak gerekiyor. O isimler arasında da gitmeye yakın olanlar Carrasso, Donk ve Latovlevici diyebiliriz. Yaz dönemi geldiğinde daha geniş kapsamlı bir harekat olur, Denayer ve Linnes gibi isimleri de konuşabiliriz.

Kaç yabancı alacağız, soru bu. Yerli transfer pek gündem değil, en azından alınabilecek çok fazla isim yok. Maddiyatla alakalı biraz, şu dönem bonservis verilemiyor. Örnek vereyim, Emre Akbaba'yı almaya kalksak en kötü ihtimalle 3 milyon avro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor. Konuşulanlara bakınca da böyle bir lüks yok. Evra ısrarı biraz da bu yüzden, bonservisi olmadığı için. Bu şartlarda yabancı bulabiliyorsun ama yerli zor.

Carrasso'nun gitmesini istemiyorum. Transferi çok akıllı bir işti, Muslera'nın arkasını ilk kez doldurduk diye düşünüyordum. Karakterli de bir isim, sessiz, sorunsuz. Yedek kaleci mantığımı sık sık yazayım, olabildiğince tecrübeli olmalı derim. Carrasso da tanımıma uyuyordu ama öyle sıkışık bir durumdayız ki yedek kaleciyle yolları ayırmak en kolayı görünüyor. Talibi de var, Fransa'ya dönebilir. Sözleşmesi de sezon sonunda biteceği için fesih imkanı kolay.

Latovlevici'yi 2. sıraya yazıyorum. Ligin ilk yarısının en büyük hayal kırıklıklarından biri ve bu saatten sonra tutunabilmesi zor. Sözleşmesinde opsiyon maddesi var, onu da kullanmak istemeyiz. Zaten bir sol bek mutlaka alınacak, yedeğini Latovlevici olarak düşüneceğimizi sanmıyorum. Linnes, Denayer, en zor durumda kalınması halinde Hakan Balta gibi alternatifler var. Talipleri de bir hayli fazla, onun da takımdan ayrılması zor olmayacaktır. O da mantıksız bir transfer değildi ama tutmadı, futbolda bunlar var.

Donk'u son sıraya koydum. Bucaspor maçındaki performansı ilgi çekiciydi ve Fernando'nun sakatlığı sonrasında o pozisyon için ihtimaller arasına girdi. Onun da talipleri var, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, gönderilmek istenilirse çok zorlanılmayacak. 3. yabancıyı almamız durumunda da giden isim o olur, ben ise sol bek / forvet bekliyorum, Donk takımda kalacaktır.

32 yorum:

  1. Hocam selam, Donk yurtdisi da dahil hicbiryerde tutunamadi, hadi bir mac iyi oynasin diger mac yine bir sacmalik yapar ya da sahada kaybolur bu adami defalarca denedik ve denenmisi denemeyeceksin. Donk Galatasaray kalitesinde bir oyuncu degil kesinlikle, onun yerine Diarra bosta diyorlar 3 5 kurus fazla verip alinir. Fernando'nun yanina ya da hamle oyuncusu olarak halen en saglam adamlardan birisi Diarra hem heyecan hem prestij getirir ayni Evra gibi. 6 aylik Evra'yi Asamoah gelse bile denememiz lazim. Evra sol arkada yere otursa Latovleviciden daha cok katki yapar, tartismam bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek değil bu, transfer yapamıyorsun ve elinde yeterli alternatif yok. Haliyle olana bakıyorsun, ne alabilirim diye. Lass Diarra'nın yaş ve mali haddi yüksek, zor.

      Sil
    2. Anliyorum yalniz soyle de bir sey var bu tarz yas ve maddi algi bu tip oyunculara hep yapiliyor ve son ornegi de Adebayor. Uzun sure bostaydi pahali dendi yasli dendi Basaksehir'e gitti abi adam ve catir catir oynuyor. Galatasaray'a defalarca onerildi Adebayor ve hep benzer yaftalarla burun kivirdik simdi de Diarra. Bence az da imkan varsa Diarra alinmali, Carrosso da dahil gonder 3 yabanciyi al adami direkt sampiyonsun, Besiktas da dahil herkesin orta sahasini surklase eder Melo etkisi diyorum.

      Sil
    3. Lass da oynar, olay o değil. İlki Galatasaray takım olarak çok yaşlı, diğeri de adamın peşinde PSG var.

      Sil
  2. Lato gitmeli kalırsa 1 yıl sözleşmesi uzayabilir ve ekstra maliyet çıkarır. 6 aylık olursa Evra gelsin Carole geri dönsün.

    Kaan Ayhan şimdi gelecekse Donk gidebilir. Ama gelmeyecekse Donk kalır.

    Forvete yer yok para da yok ciddi aday da yok zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan da şimdi gelecek gibi durmuyor, gelse Donk'u bugün yolla.

      Sil
  3. Luca Antonelli'nin son form durumunu bilmiyorum ama beğendiğim bir adamdı solbek-stoper kırması olarak tempoludur da.

    Sevilla 3 ocakta Cadiz'le Kral Kupası maçı Carole 18 de yoktu. Bu gece Betis'le evinde lig maçına çıkıyorlar Carole bakalım yer alacak mı?

    Terim ısrarla sol ayaklı bek istediğini vurguladı. Lato gitse bile bir değil 2 solbek ihtiyacı olacağı anlamına gelir bu da. Yani forvet alınacaksa Donk gitmeli bu durumda. Ha Linnes Denayer sol bek yedeği olur derseniz bu da Terim'in söylemiyle ters.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reddedildi diye bir haber vardı, son durumunu ben de bilmiyorum ama gayet iyi bir sol bekti.

      Sil
    2. Carole betise karşıda 18 de yoktu dün gece. Sevilla geri göndermek için ekstra para talep etmezse Carole dönmeli çünkü sene sonu hakkında bir karar vermeliyiz.

      Hakan Arıkanın sözleşmesi yazın bitiyor ucuza alabiliriz buyuk ihtimal.

      Sil
    3. Carole dönebilir, sürpriz olmaz.

      Sil
  4. Pazartesi akşamı büyük gün çoğu şey netleşecek. Tabi görmek isteyene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pazartesi gecesi ve bugün tablo netleşti tabi görmek isteyene. Isteyen de 31 ocaka kadar Asamoah peşinde koşabilir tabi.

      Sol bekten başlayalım Juve teklifimizi reddetti.Asamoah'tan da net bir tavır gelmeyince is olmadi. 2 solak bek isteyen Terim birini yerli almak durumunda ucuza kapatırız diye Uğur gündemde Aziz Behich konusunda Bursayla anlasamadik sanırım.

      Kaan Ayhan da bizi reddetti. Böylelikle Donk'un yaza kadar takımda kalması kesinleşti. Donk kaldığı içinde toplamda 2 yabancı alabiliriz. Yani sol beke 1 yabancı gelebilir en fazla. Carole Evra ya da bi baska yabanci sol bek yalnız kendi gelebilir. Hem Carole dönsün hem Evra gelsin yök yani.

      Hücuma bir yabancı gelecek Forvet + Emre Mor olacak gibi.

      Biraz orta vadeli düşünürsek Emre Mor en fazla 6 ay için gelecek onun yerine uygun bonservisle alinabilirse Bernard daha iyi olur. Aziz Behich kontenjan ve yedek bek için yeterlilik konusunda iyi bir seçenek.
      Kaan Ayhan önemli kayıp.
      Kalede genç tecrübesiz biri yerine Hakan Arikan'i tercih ederim.

      Terim'in baglantilari bakalım ne kadar faydalı olacak

      Sil
    2. Asamoah zaman kaybı olacak gibi görünüyor. Yerli almayacaklar bence, alacak olsalar o hamle şimdiye gelirdi. Bonservis zaten zor ve Kaan Ayhan sezon sonunu bekliyor, kimseyi reddettiği yok.

      Sil
  5. Öncelikle tepemizde Demokhles'in Kılıcı gibi sallanan UEFA var. Kar etmek zorundayız yoksa biteriz. Latovlevici, Donk Monk bizim takımın u 21 kalitesinde dahi değiller. Bunları alanın futbol aklından da şüpheliyim. Bir Carrasco iyi o da kontenjana takılır bu halimize lüks kalır. 30+ oyunculara takıldığımız da yeter bak adam satıyor kazanıyor yatırım yapıyor biz cepten yiyoruz. Üstüne Bruma satıp Latovlevici alıyoruz, 1 yıl De Jong'u, bedava yedirip içiriyoruz. Cebin de sonu gelmişken scoutları dinleyip genç yeteneklere yönelmeli. Dursun Özbek'e transfer bırakılırsa halimiz duman olur.

    YanıtlaSil
  6. Benim anlamadığım Carrasso gidince yedek kaleci Eray mı olacak? Eray 3.kaleci bile olmamalı. Bu dönemde alınabilecek yerli bir yedek kaleci var mı? Yoksa ve Allah korusun Muslera sakatlansa;şampiyonluğu filan unutun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki görüntü o, ben de bundan korkuyorum.

      Sil
    2. Muskera'nın sarı kartları var ve bir gün cezalı duruma düşecek ve bakalım ne yapacaklar o zaman?

      Başakşehir'in yedeği Mert Beşiktaş'ın Tolga Fenerbahçe'de Volkan-Kameni Trabzonda Onur-Esteban

      Yani herkesin iyi bir Türk kalecisi var biz hariç.

      Sil
    3. Ben de bunu istiyorum ama şu olmalı diyeceğim kimse yok.

      Sil
  7. Yaz transferinde gereğinden fazla bonservis maaş yükü altına girdik. Futbolda baskette tüm branşlarda kötü yönetiyoruz para işini borç parayla ederinin üstünde bonservis maaş yani maliyetle oyuncu alıyoruz sonra para yok diyoruz.

    Bugüne gelirsek futbol takımı için Donk Carasso Lato anketi açmışsın bence hepsi gitmeli. Hatta bencesi de yok işin.

    Mert olmadı yazın o zaman Ramazan Köse ya da Hakan Arıkan'a gidilmeli.
    Lato'yu yedek tutacağına Carole tut daha iyi. Aksi halde yazın elinde Lato ve Carole ikisi de olacak.
    Donk gitmeli çunku forvet istiyorsunuz. Kaan'ı ikna edip 1-2m da düsseldorfa verip alınmalı.

    Başka çıkar yol yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, üzerine yazılacak bir şey yok.

      Sil
    2. Emre Mor Hakan Calhanoglu Arda Turan yabancı kontenjanı sıkıntısından dolayı yerli ofansif oyuncu dusunuluyor. Lato Carrasso gitse de kontenjan yetmiyor ofansif yabancı için. Para olmadığı için emre akbaba gibi bonservisli oyuncu alinamiyor.

      Ardayla durumlar malum Hakan ve Emreyi de kolay vermezler. Bakalım ne yapacaklar

      Sil
    3. Emre Çolak ihtimal olacaktır..

      Sil
  8. Carrasso ve Lato gider sol bek ve genç bi forvet alınır bi de olursa kiralık bi kanat oyuncusu alınır en fazla 3 transferle kaparız transfer sezonunu.Hatta belki alınacak forvet kanat özelliği taşıyan bi forvet olur ve 2 transferle bitiririz dönemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat ihtimalini pek görmüyorum ama bakalım.

      Sil
  9. Bizim takımda yedeğe düşen oyuncu kim td olursa olsun gelişimi duruyor geriye gidiyor geçse, her yerde de öyle ama Şenol Güneşin elinde yedekte oynar gibi gelişiyor, yılda 3-4 kez oynattığı 21 yaşındaki Orkan bile oynadığı zaman çatır çatır oynuyor Tolgay Cenk yedekte kendini geliştirdi. Nasıl oluyor bu iş bi fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orkan Çınar önemli yetenek, onun da payı var. Hoca fark ediyor, bizde de yedek gelişiyordu Fatih Hoca zamanı. Aydın Yılmaz'dan dahi katkı aldı ki işin zirvesidir.

      Sil
  10. Juve yine Asamoah transferinde ipe un seriyor bence Asamoah da çok istese bu transfer şimdiye çözülürdü. Bunu görmemek daha doğrusu kabullenmemek garip, akıl işi değil.

    Artık asamoah transferinin olmayacagini kabul edip alternatifler içinden bir karar verilmeli.

    Boşuna vakit kaybediyoruz devre arası birlikte calismayi fırsatını kaciriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözülmüyor, Juventus'un gelecek 2-3 milyona ihtiyacı yok çünkü.

      Sil
  11. Sol bek yedeği yerli ucuz diye Uğur Çiftçi alınırsa yazıklar olsun derim.

    Yedek bile olamayacak ışık vermeyen oyuncuyu sadece ucuz ve yerli diye alıyorsan Tarık'ı alsaydın kadroya Uğur Çiftçi ekstra maliyet ve vakit kaybıdır bana göre.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir