10 Ocak 2018 Çarşamba

Ligin 2. yarısında Fatih Hoca'nın en büyük dokunuşu kim üzerinde olacak?


Geçenlerde de buna benzer bir anket açmıştım, şu fotoğraf üzerine tekrar sormak istedim. Ligin 2. yarısında Fatih Hoca'nın en büyük dokunuşu kim üzerinde olacak dedim ve Belhanda, Feghouli, Badou Ndiaye, diğer seçenekleri vardı. İstikrarlı olarak 11 oynayan isimler anlamında en büyük çıkışı gösterir dediğim 3 isim. Bu isimlerim ortak noktası gelecek zamanda olası futbolcu satışı noktasındaki önemleri.

Yaş ağırlığımız var, bu noktada ortalama yüksek. Badou Ndiaye ve Belhanda 27, Feghouli ise 28 yaşında. Transferlerini bu anlamda desteklemiştim, geri dönüşü olabilecek isimler. 1-2 sezonluk etkiye bakıyor ve bazı maliyetler tartışılsa da uzun vadede çok sorun olacağını düşünmüyorum. Tudor'la olmamıştı, hayal kırıklığı yaşamasalar bile maksimumlarını görmediler. Fatih Terim sonrası ise en büyük beklenti maksimumlarını görmeleri.

Belhanda yüzde 51'le ilk sırada ve benim de düşüncem kendisiydi. Ligin ilk yarısında en çok tartışılan ve karar verilemeyen futbolcuydu. Kendisini iyi buluyordum ve daha iyisi yapacağını da biliyorum. Sarsıldığı noktalar oldu, çoğu büyük maçta ortadan kayboldu ama takımın birçok alanda lider futbolcusu, son haftaya kadar da ligin asist lideriydi. Biraz oynadığı yerle alakalı sorun oldu ama Göztepe maçında Fatih Hoca'nın Belhanda'nın yerini bulduğunu düşünüyorum.

Yüzde 31'le Badou Ndiaye 2., yüzde 15'le Feghouli ise 3. Badou Ndiaye'nin iyi bir ilk yarı geçirdiğini ama ofansif anlamda beklentiyi karşılayamadığını söyleyebilirim. Bu da kendisiyle alakalı değil, Tudor'un ona biçtiği rol sorundu. Sınırlandırmamak lazım, iplerini salmalı. Feghouli ise yaz dönemi kamp görmemenin sorunlarını yaşadı, form tuttu derken ceza durumu geldi ve geriye düştü. O da toparlar, bana sorarsanız ligin en iyi kanat oyuncusu. Fark yaratacak isim.


Diğer anketim de ligin ilk yarısında daha çok kenarda bekleyen futbolcular içindi. Diyoruz ya, asıl transfer mevcut kazanımlar. İyi bir kulübemiz olmadığı doğru, yine de kazanılacak bazı isimler vardı. Tudor hiç bakmadı bu isimlere, zorlamadı bile. Oysa kazanılabilecek isimler vardı, iş rotasyona bakınca bu noktada büyük sorunlar yaşadı.

Sinan Gümüş yüzde 51 ile ilk sırada yer aldı. Benim düşüncem Yasin Öztekin ama insanların Sinan Gümüş için beklentisi daha yüksek. Çünkü büyük potansiyel, yetenekli bir futbolcu. Şu noktada olması kendi hatasıydı, umarım Fatih Hoca'yla birlikte bunlardan sıyrılacak. Hocanın onu zorlayacağını ve ısrarcı olacağını düşünüyorum, büyük kazanım olur.

Yüzde 26'yla Selçuk İnan 2., yüzde 21'le Yasin Öztekin 3. sırada yer aldı. Selçuk İnan'dan yana da beklenti sahibiyim, o da sınırlarını zorlayacaktır. Uzun zamandır piyasada yok, belli bir yaş haddini de aldı ama ihtiyaç duyuyoruz. Takımı sakin kılacak, top tutacak ve iyi kullanacak bir futbolcumuz yok. Yasin Öztekin için özel olarak yazmıştım, en kötü hali bile 10 gol sınırı civarında geziyor. Bazı noktalarda koptuğu oluyor, yine de önemli bir alternatif..

6 yorum:

  1. Fatih hoca en büyük dokunuşu taraftar üzerinde yaptı zaten ,Camiayı tekrar ayağa kaldırabilen bir adam futbolcuları zaten ayağa kaldırır ;) Allah utandırmasın...

    YanıtlaSil
  2. Belhanda tam hocanın sevdiği on numara. Terim, Felipe gibi yeteneği koşmuyor diye göndermişti. Belhanda çok koşar. Biraz daha skorer olsa güzel olacak Sinan Gümüş olayı çok basit aslında koşarak oynar, oynamayı öğrenir topu sadece ayağına istemez, ayağına geldikçe oynamaz kafasıyla da oynarsa büyük kazanç olur yoksa Sinan'ın işi zor olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda skor da yapar, rakip ceza sahasına daha sık girmesi gerekiyor. Göztepe maçının 2. yarısında bunu yaptı, oraya yakın oynaması farkını ortaya koyar.

      Sil
  3. Göztepe maçında Terim Belhanda'yı oyundan alırken hep böyle oyna gibisinden birşey söyledi. Yani bir aksilik olmazsa Belhanda'yı artık Göztepe maçının 2.yarısındaki gibi göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da ben 10 numarayım demeye başladı, 1 ay önce 8'im diyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir