26 Ocak 2018 Cuma

Manchester United'ın Mourinho'yla yola devam etmesi en doğrusu oldu


Manchester United'ı severim, şartlar ne olursa olsun İngiltere'nin en büyüğüdür. Mourinho'yu ise konuşmaya dahi gerek yok, beni tanıyanlar bilir. Yakıştırdığım bir birliktelik bu, Mourinho'nun da Manchester United'da başarısız olduğuna inanmıyorum. Geçen sezon Premier Lig'de belki istedikleri olmadı ama kupaları topladılar, kazanan karakteri geri getirmek için önemliydi. 

Bu sezon ise normal şartlarda şampiyonluk için yetecek bir performansları var. Mourinho'nun Chelsea dönemlerinde farklı işler olmuyordu, burada anormal olan Manchester City'nin durumu. Abuk işler yapıyorlar, şu aşamada durdurulmaları imkansız. Manchester United için de bu sezondan geçtiğini düşünüyorum, yeni döneme bakacaklar. Şampiyonlar Ligi'nde gidebildikleri noktaya gidecekler, Premier Lig'de ise 2. olmak en olası durum. 

Yeni sezonda ise işler başka, şimdiden çalışmalar başladı ve Alexis Sanchez ilk adım. Çok büyük bir transfer olduğunu düşünüyorum, City'nin elinden almak bambaşka nokta. Mesut Özil'in de sözleşmesi bitiyor, onu da yeni sezon için alacaklarını düşünüyorum ki Mourinho'nun yönetimindeki Mesut Özil belki de pozisyonunun en iyisiydi. Pogba, Lukaku gibi isimler de var, mutlaka dahası da gelir. 

Ben savunma noktasındayım, yıllarca büyük paralar harcadılar, yaş ve potansiyel anlamında iyi isimleri var ama Vidic / Ferdinand'ın boşluğu dolmuyor. Ramos / Hummels ağırlığında bir lider stoper istiyor orası, sol bekte de yine fazlasıyla fark yaratacak dev bir futbolcu. 

Ferguson sonrası oluşan enkazı kaldırmak kolay değil, Manchester City'nin çok üzerinde paralar harcamak ve hala şu noktada olmak büyük bir hayal kırıklığı. Mourinho başarısız değil yani, şu an piyasada gidebileceğiniz çok fazla teknik adam da yok. Manchester United'in yola onunla devam etmesi en iyisiydi..

1 yorum:

  1. Mourinho Ferguson'dan sonra başa geçse şu an çok başka şeyler konuşuyor olurduk bi kaç yıl kayıp geçti United için.Bu yıl iyi bi performansları var ama City seviyeyi o kadar yükseğe çıkardı ki

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir