31 Ocak 2018 Çarşamba

Mbia ismi boşuna çıkmıyormuş, onu anlıyoruz


Bir anda geçen sezona döndük, Selçuk İnan / Tolga Ciğerci yazıyoruz tekrardan. Fernando zaten önemliydi, Badou Ndiaye sonrası ise iyice olmazsa olmaz noktasındaydı. Galatasaray'ın kaderini Fernando'nun durumu belirleyecek diyordum, Tolga Ciğerci veya Belhanda'nın Fernando'ya bağlı olarak performans göstermesini bekliyorum. Şu an ise Badou Ndiaye'nin gidişini yeni sindirmişken bir de Fernando'nun yokluğunu konuşuyoruz.

Tedavisinin 2. aşamasına geçildi ve buna Portekiz'de devam edeceği söyleniyor. En iyi ihtimalle 2-3 hafta daha koyuyoruz da 1 ayı bulacak bir süreç. Avantajımız fikstür noktasında, sonrası için ise Fernando'nun varlığı şampiyonlukla doğru orantılı. Mbia ismi boşuna çıkmıyormuş, onu anlıyoruz. Gün itibariyle de transferi öyle önemli ki, eğer ihtimal ise şu dakika açıklanmalı. O yokluğu ancak bu şekilde dindirebiliriz.

Bu takımın en büyük sorunu sol bek diye düşünüyorduk, orta saha konusu çok daha öne çıktı. Saçma sapan bir süreç içine girdik, ödenmeyen paralar ve kongre süreci derken kaybedilen zaman büyük. Badou Ndiaye'nin kaybı, Fernando'nun sakatlık durumunun uzaması derken son gün itibariyle bambaşka sorunlar doğdu. Keşke önümüzde 1 hafta daha zaman olsaydı, maalesef 8-9 saatlik bir zaman diliminde hamle kovalayacağız.

Hamza Hamzaoğlu'yla gelen şampiyonlukta Melo'nun sakatlandığı bir dönem vardı ve 1-2 ay yoktu. O dönem de şampiyonluk gitti derken Hamit Altıntop ortaya çıkmıştı. Badou Ndiaye'nin yokluğunu bu şekilde telafi edebiliriz diye düşünmeye başlamıştım, Tolga Ciğerci / Belhanda gibi isimleri düşünerek. Fernando için ise böyle bir hayal kurmuyorum bile, normalde de alternatifi yoktu zaten. Bu durumda ise hiç yok, en güçlü tarafımız orta sahamız derken omurga çökmüş oluyor.

Yaz dönemine inmek lazım, iyi bir kadro kurduk ama alternatif üretemedik, altını dolduramadık. Çoğu futbolcunun bir tane alternatifi yok, yokluklarında ne yaparız diye düşünüyoruz. Bu da doğru bir kadro mühendisliği olmuyor işte. İyi ki Avrupa Ligi oynamamışız, ben böyle bakıyorum duruma. Şu kadro içinde o tempoyu kaldırmak imkansız olurmuş, bugün daha farklı yoklukları konuşuyor olurduk..

10 yorum:

  1. hoca fernadonun yokluğunda daha fazla 10 numarada feghouliyi denememeli bence hele ki şu ortamda belhandanın o ortasaha katkılarına çok ihtiyacımız olacak fehouliyi sola çekip ortada belhandayla devam etmeli çünkü diğer türlü ortasaha yumuşak kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı 8 gibi düşünecek, özellikle iç sahada.

      Sil
  2. ndiaye gitti, bu adam sakat.. yandık. orta sahamız çöktü. kolay fikstüre rağmen şampiyonluk ümidimiz sulara gömüldü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sulara gömüldü diyemem ama işimiz çok zorlaştı.

      Sil
  3. Selçuk tolga ikilisiyle şampiyonluk imkansız! mbia transferi olmazsa dediğiniz gibi çöktüğümüzün resmidir!! Mbia diyoruz da adam az paraya oynamaz o parayı da bizimkiler verir mi? Hiç sanmıyorum! İşimiz çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun dönmesi acil, maalesef hamle yapmadık.

      Sil
  4. Şampiyonluk çok zor tebrikler herkese. Kimsenin hatası yok herkes galatasarayı çok seviyor sözde. Son 20 yıldır finansal acıdan berbat yonetiliyoruz.

    Kısa vade için para yok dersin anlarım. Ama sürekli para yok diyorsan (gelire ragmen) sen ayağını yorganına göre uzatmıyorsun yönetemiyorsun yolsuzluk yapıyorsun derim.

    Galatasarayın hiçbir mazareti bahanesi yoktur. Gayet iyi geliri varken yıllardır borç içinde deli maaş verirken 5m euro bonservis odeyemecek kadar kötü yönetir para akışını. 20 yıldır yönetimler birbirinin içinden çıkar. Ama kimse suçlu değildir. Duygun Yarsuvat denen zatın tek tasarruf tedbiri personel çıkarmak oldu ! Pes Allah'tan da korkun.

    Dursun sene başı rivadan gelen parayı gömerek almış işte alınan oyuncuları. Haramzade yönetimlerin sonucu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın işini kolaylaştırmadık, zor olacak bu süreç.

      Sil
  5. 1-2 milyon borca girip oyuncu almak yerine oyuncu almayarak sezon başından beri verdiğimiz olağanüstü paraları hiç ettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi transferler yaptık ama mühendislik o kadar iyi olmadı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir