6 Ocak 2018 Cumartesi

SC 11 #3; Bu kadronun oluşmasına Nigel de Jong vesile oldu


Konsepti yazarak başlayayım, Galatasaray'da forma giymiş isimli oyuncular üzerinden bir hayal kırıklığı 11'i çıkardım. Tanınan, bilinen, geldiği gün itibariyle heyecan yaratan ama performanslarıyla başarılı olamamış, en azından beklentiyi karşılayamamış futbolcular. Neden 3-4-1-2 derseniz de yanıtı bek bulamamak kaynaklı. Sağ ve sol beklere yazacak kimseyi bulamadım, en iddialıları Insua'ydı, öyle düşünün. 

Ayrıca bu tarz 11'lerde pozisyonlara çok fazla takılmamak gerekiyor. Bazı isimleri yazabilmek için yerler değişebilir, bu 11'de Lorik Cana'yı stopere yazmam gibi. Galatasaray'da ön libero oynadı, Lazio günlerinde stopere evrildi ama onu da yazmak için stopere ekledim. Savunma hattının yıldızı Frank de Boer, ondan daha büyük bir hayal kırıklığı yok. Cris yaş kurbanı oldu, Leo Franco da bu konsepte yazılabilecek belki de tek kaleci.

Kanat da bulamadım aslında, şartları zorlamak gerekirdi. Ben de Elano'yu sağ, Baljic'i sol tarafa çekerek çare bulmaya çalıştım. Aralarında en uzun Galatasaray forması giyen isim Baljic oldu, yer yer iyi performansları da var. Takımda bu kadar uzun kalmasının nedeni ise yerli kontenjanında yer alabilmesi, başka nedeni yok. 

Nigel de Jong Mainz'e gidince böyle bir 11 yapasım geldi, vesile o oldu. Bu kadroda da haliyle yerini aldı, çok büyük bir hayal kırıklığı. Manchester City, Milan, Hollanda Milli Takım'ı diye uzayan büyük bir kariyer. Dzemaili'yi de ne kadar sevsem de yanına yazmak durumundayım. Onun hayal kırıklığı biraz da şartlarla alakalı, teknik adamlar üzerinden konuşmalı. Daha iyisi alınabilirdi, çok alakasız bir dönemde Galatasaray forması giydi.

Forvet arkası için Misimovic tek tercih. Felipe olabilir, zorlarsak Revivo düşünülebilir ama en büyük hayal kırıklığı Misimovic oldu. O da şartlarla alakalı, öyle bir döneme denk geldi ki ne olduğunu anlamadık, kendisini kadronun dışında buldu. Onu da daha iyi bir takım ve zaman içinde izleyebilmek isterdim, beğendiğim bir 10 numaraydı. Hep derim, Fatih Terim döneminde kalsa neler olurdu diye.

Forvet hattım ise Jo / Pandev ikilisiyle oluşuyor. Jo'yu son günlerde çok anar oldum, son yıllarda ayağa kalkmayı başardı, potansiyeli çerçevesinde olmasa bile iyi bir kariyeri geride bırakacak. 30 yaşında Japonya dedi gerçi, onu anlamadım. Pandev ise hala İtalya Ligi'nde boy göstermekte, Galatasaray günlerinde ise ayakta dahi kalamıyordu. Türkiye Kupası denildiğinde mutlaka onu anarım, o da öyle hatırlanacak..

12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Lincoln hayal kırıklığı değil, aksine hakkı teslim edilmeyen bir isim.

      Sil
  2. Abi kaleye hayal kirikligi olarak formasinda rufay yazan afedersin g*z*-kli adami yazsaydin keske. Tarihin rn kotu kalecisi. Nerden bulup futbola baslattilar acaba iyi oynadigi biryer var mi kaleci olarak. Berbat leş birseydi ya. Firat Kocaoglu Orkun Volkan Aykut Desanctis Ufuk Hicbiri onun kadar berbat degil. Eray bile ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zapata çocukluk idolü nijeryalı peter rufai olduğu için forma arkasına onu yazdırıyordu,arkadaş zapata demek istemiş

      Sil
    2. İsimli kaleci değil ki :)

      Sil
  3. Yedekler
    Mohammed Sarr
    Revivo
    Adrisn Lutu
    Conceciao
    Almaguer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim anlamında büyükleri arıyorum, Lutu / Sarr / Almaguer olmaz.

      Sil
  4. Dursun Özbek yönetimine rağmen 2.yarı muhteşem bir Galatasaray olacak.

    YanıtlaSil
  5. Bu listede Giovanni Dos Santos olabilirdi. O zamanki genc yasina ragmen taninmis bir oyuncuydu.

    Ben Lorik Cana'yi hayal kirikligi olarak gørmuyorum. Bu kadrounun en iyisi o bence. Elinden geleni yapti. Evet daha iyisini yapabilirdi eger etrafi iyi olsaydi. Tek basina ayakta kalmaya cok calisti. En cok Lorik Cana'yi gørmek isterdim Fatih Terim'in elinde.

    Bir de Dzemailli ve Cris'e parantez acmak istiyorum. Bence bu iki isim oynadiklari zaman iyi maclar cikarti. Hayal kirikligi bence onlarin istedigim performansi gøsterememesi degil , daha iyi faydalanamamiz. Hatta Misimovic icin de gecerli olabilir bu. Cris'i bir Trabzon maciyla kovduk. Onu da anlamis degilim. Adam 10 mac yapti 9'unu iyi oynadi. Bir macla gønderildi. Agir diye? Sanki Servet, Zan, Ujfalusi hizli miydi? Hic anlamis degilim Cris'in niye erken gønderildigine. Zaten dusuk maasi ve bir yilik søzlesmeydi.
    Neyse, yine de son zamanlarin en agresif defansif orta sahalarindan Nigel De Jong, Lorik Cana, Gary Medel, Felipe Melo'yu ligimizde gørduk ya, Joey Barton eksik bir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olabilirdi, yazmadım nedense, Gio için söylüyorum. Cana için şunu düşündüm, ben beklediğimi alamadım, biraz da bu şartlarla alakalı. Kötü döneme denk geldi, yazı içinde de yazdım. Misimovic de öyle değil mi, kötü döneme denk geldi. Dzemaili'yi e aşırı severim ama bu sebepten yazdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir