27 Ocak 2018 Cumartesi

Soru şu, şimdi ne olacak?


Dün yazmıştım, hala aynı noktadayım. Transferin bitmesine 4 gün var, hatta bugünü sayma 3. Badou Ndiaye için talipler olduğu ve gitme ihtimali üzerine neredeyse 1 aydır konuşuluyor. Şampiyonluk yarışında gitme ihtimalini düşünmüyordum, en azından Badou Ndiaye'nin bunu isteyeceğini. Nedenini bilmiyorum, akşam Fatih Hoca her şeyi açıklar. 

Galatasaray'ın maddi sıkıntıları var, bu bilinen bir gerçek. Başkan da söyledi, ödemeler 4 ay geriden geliyor ve ufukta olan bir ffp tehlikesi var. Bu kulüp yönetilmemiş, ben bunu anlıyorum. Şu enkazı oluşturanlar umarım mutludurlar. Önümüze bakmak gerekirse, sıcak para lazım. Onun da 2 yolu var, ya kredi ya da futbolcu satışı. Kasa kolaylığı deniyor, ilk aşamada 10 milyon avro'nun üzerinde bir rakam gerekli.

Futbolcu gitmek istiyorsa, kafası karışıksa gider, tutamazsın. Fatih Hoca'nın olduğu yerde bunu yapıyorsa da kesin gider, 2. bir ihtimal olmaz. Badou Ndiaye'nin gitmek istediği ve kafasının karışık olduğu açıklandı, bu noktadan sonra kalması imkansız. Stoke City'nin 15-16 milyon avro'luk bir teklifi var, satılacaktır. Soru şu, şimdi ne olacak?

Yazdığım şeyleri tekrar edeceğim. Badou Ndiaye tarzında bir futbolcuyu bulmak zaten zor, 3 gün kala ise imkansız. 16 milyon avro ciddi bir rakam, yaz döneminde böyle bir para elinize geçse tüm transferi buna göre kurgularsınız. Bugün ise elinizde para olsa dahi iyi bir ismi nasıl getireceksiniz ki, niye bıraksınlar. Fırsat hamlesi kovalamak lazım desem zaman yok, scout altyapısı umarım vardır desem umudum yok. Umarım bir altyapısı vardır bu işin, alternatif bellidir.

Badou Ndiaye'nin ligin 2. yarısında yükselmesini bekliyordum, devamında da Dünya Kupası. 20 milyon avro'nun üzerinde bir rakam hayal olmayacaktı, şu hali 16 ediyorsa. Hatta yaz dönemi transferini de Badou Ndiaye'den gelecek paraya göre kurgulardın, olmadı. Kalmasını isterdim, yeri zor olacak ve diğer rakiplere göre farklarımızdan biri de Badou Ndiaye tarzı bir tempo silahımızın olmasıydı. Galatasaray'ın oyun anlamında ciğerini sökmek gibi bir şey oldu, şimdi bambaşka bir tarzda oynamak durumundayız.

Gerekirse sol bek almayalım ama Badou Ndiaye kalsın noktasına dahi gelmiştim. Yapacak bir şey yok, gitmek istiyorsa gider. Gelecek para da bizi rahatlatır, yola çıkmaya başlarız. İş o boşluğu doldurmak, transfer yapabilme durumu. Mevcut isimlerden o boşluğu dolduramayız, alternatiflere bakmak zorundayız, menajerler mutlaka çalışıyordur. Orta saha, sol bek ve forvet gerekliliği oluştu, bu paraya ihtiyaçları karşılamak mümkün. Sorun ise zamanın darlığı.

Avrupa'dan isim almak zor, Türkiye ve Güney Amerika'ya yüzümüzü döneceğiz. Türkiye'den de transfer yapmak zor, alınabilecek isimler az çok belli. Forvete Eto'o olabilir, bir örnek. Hayırlısı olsun diyelim, eğer gitmek isteyen kendisiyse de 3 gün kala yapılacak iş değildi, ayıp etti. Şampiyonluk yarışının ortasındayız, gideceği yer Premier Lig olsa da düşmeme mücadelesi verecek. Biz o boşluğu nasıl dolduracağız, artık bunu konuşalım..

21 yorum:

  1. Çift ön libero oynasak nasıl olur peki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimle mesela? Donk / Fernando gibi bir kurgu olmaz.

      Sil
  2. 15-16 ya satmazdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satmazdım. En azından sonraki satış için pay ekleseler.

      Sil
  3. Asamoah nasıl olur? Eski mevkisi orta saha nihayetinde..

    YanıtlaSil
  4. Oyuncu kafasına göre gidemez ha adamın maaşını ödememişsindir tepesi atar tabi. N'Diaye'nin de nerden baksan en az 700-800 bin euro alacağı vardır. Tolga Selçukla olmaz o iş. Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki daha da fazladır, bilemiyorum. Tolga / Fernando bana bir ışık verdi aslında.

      Sil
    2. Tolganın top kontrolü ilk teması zayıf bu yuzden 6 numara son adam oynatmiyorlar zaten cok kostugu için pozisyonunu kaybeder. 8 icin temposu cok iyi ama top kontrolu zayif. Tolganin temposu Selcuk'un ayağı lazim 😁

      Sil
  5. Fernando-Mbia ikilisi olursa başka bir oyun oynayabiliriz ama Selçuk-Tolga-Donk üçlüsüyle olmaz her maç 50. Dk dan sonra ıstırap çekeriz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando / Mbia da ideal ikili değil aslında.

      Sil
  6. Terim geldiginden beri maddi duruma atifta bulunuyor.Badou benim beklentimin altinda kaldi ilk yarida.Kostu ancak kritik anlarda savruk ve kontrolsuzdu.Oyun görüsü olarak Fernando seviyesine cikamadi.Beklentisi düşük takimlarda parlar.Ekonomik krizin bizim bildigimizden daha derin oldugunu saniyorum ana sebep bu bana kalirsa.Donk biraz kimildayinca Badou dan gelen firsata yoneldiler.Ben olumsuz bakmiyorum.Takimin geneli,Terim varken pres anlaminda artik mecburen daha istekli, Badouyu aramayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou beklentinin altında değildi aslında, Tudor'un onu kullanma biçimi daha hayal kırıklığıydı.

      Sil
  7. Yazıklar olsun diyorum çok ayıp yaptığı.Transfer dönemi bitecek gitmek istiyor.İmkanı yok yerine oyuncu bulamayız çünkü nadir bulunan bi futbolcu türü.Gitmesiyle sayısal anlamda da bi eksiklik doğacak bakalım neler olacak ama ben bi hamle yapılacağını düşünmüyorum.Yapılsa bile bu panik transfer olur.Çünkü kimse beklemiyordu.Şimdi anlaşma sağlanıp yazın gitse ne olurdu sanki ne acelesi var acaba?Gitmek isteyebilir buna saygı duyarım ama bu şekilde olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 gün kala yapılmaz bu ısrar. Hoca oynar mısın diyor, kafam karışık diye cevap veriyor. Cidden ayıp.

      Sil
  8. 16 + alacaklarından vazgeçerse tahmini 1m euro ya yakındır fena para değil.

    Brezilyadan bek ve 8 numara bulabiliriz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlıspor'a gitmesi olası 1.5 milyonluk bonus da var..

      Sil
  9. Altyapıya niye bakılmıyor avrupanın bütün takımları bizim altyapı oyuncularını istiyor sözde ama çıkıp oynayan oynatan yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bakılamıyor, çünkü çözülmesi gereken öyle sorunlar var ki. Hoca bir anda her şeye hakim olamaz..

      Sil
  10. Bence fatih hoca bu konuda bilgisiz ya da hazırlıksız değildir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir