31 Ocak 2018 Çarşamba

Stefano Okaka & Galatasaray, buram buram 4-4-2


Bu gece uzun olacak demiştim, belli ki iş sadece sol bekle sınırlı kalmayacak. Forvet transferi en az sol bek konusu kadar önemliydi, bunun da altını ısrarla çizdim. Eren Derdiyok'un yükselen bir formu var, bu doğru da o pozisyonda farklı bir dokunuş lazım. Gomis de Eren Derdiyok da temelinde pivot, oraya biraz daha hız katmak gerekiyor.

Okaka da temelinde pivot diyebilirsiniz ama farklı özellikleri var işte. Hızlı bir oyuncu, kalıplı bir oyuncu ama oldukça hareketli. Beraberinde mücadele özelliği, ön alanda bu etkiyi de gösterir. Pek bir golcülük beklemiyorum, bitirme noktasında iyi değil. Teknik özelliği olan bir isim de diyemem ama savunmacıları sırtında taşır, bu noktada Gomis'i tamamlayacak ideal isim.

Gomis / Eren Derdiyok bir arada olmuyor, Eren Derdiyok maalesef o kadar mücadele gücü olan bir isim değil. Son haftalarda performansının yükseldiği doğru, etki etmeye başladı ama Gomis'le benzer özellikleri var. Gomis'in farkı da daha hareketli olması, gücü ve bitiriciliği. Gomis'in yanında oynayacak isim ya kanat özellikli bir forvet olacaktı, ya da ön alanda mücadelesiyle fark yaratacaktı. 

Gomis'in de servis özelliği var, bunun etkisini de en çok Garry Rodrigues hissediyor mesela. Fatih Hoca dönemi sonrası daha pivot gibi oynamaya başladı ve bu etkiyi gösteriyor. Okaka'nın da servis özelliği var, yine hava hakimiyeti olan, sırtı dönük oynamayı seven bir futbolcu. Gomis bu noktada biraz daha gole yaklaşır, hatta saha içinde gücünü koruyabilir. Gomis / Okaka ikilisinin etkisi bence yüksek olacak.

Yine yazıyorum, gole o kadar yatkın bir futbolcu değil. Bu sezonu da çok parlak geçmemekte, yine de piyasa değeri olan bir futbolcu, ancak kiralayabiliriz. Ülkenin de sevdiği forvet tiplerine bakmak lazım, daha çok Galatasaray'ın bütünleştiği forvetlere. Okaka o tarza yatkın, bu ligin adamı olduğunu düşünüyorum ve 4-4-2 bu anlamda olmazsa olmaz.

Badou Ndiaye bu noktada handikap olsa da gerek bu gece, gerek yarın çok uzun. Orta saha konusunda da bir hamle olabilir, benim için sürpriz olmaz. Fernando'nun da dönüşüyle, böyle bir forvetin ardından 4-4-2'nin ayak sesleri daha gür duyulur olur. Peki Belhanda diyebilirsiniz, onu da transfer dönemi sonunda konuşalım..

4 yorum:

  1. belhanda ile hiçbir şey oynanmaz. adam hayatımda gördüğüm en ilginç futbolcu olabilir.
    4-4-2 ye uymuyor
    4-3-3 e uymuyor
    4-2-3-1 e uymuyor
    keşke tenisçi olsaymış. tek başına oynardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynanır, bence o konuda nedense bir memnuniyetsizlik var. Mükemmel durumda değil ama yarar da vermiyor değil. Bu algı yanlış.

      Sil
    2. spartak istiyorsa 1 saniye düşünmeden satalım.

      Sil
    3. Yerine kimi oynatacaksın..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir