6 Ocak 2018 Cumartesi

Şu transferin üzerine bir şeyler yazacağım, bazılarınız kızsa da


Şu transferin üzerine bir şeyler yazacağım, bazılarınız kızsa da. Sezon başında söylediğim yere geldik, burada Sneijder kaynaklı çıkan tüm tartışmalar boşunaydı. Sneijder'in Galatasaray için önemini, yaptıklarını asla sorgulamadım, bu formayı en iyi şekilde taşıyan futbolculardan biri. Bunu kim inkar edebilir ki, ben de etmedim.

Gitmiyor, tıkanmıştı. Sneijder'in fizik durumuyla alakalı bir konu, vücut tıkandı artık. Çok iyi çalışmadığını düşünüyordum, fizik kalitesi de hem bu hem de yaşıyla alakalı düştü. "Galatasaray'da kalsa kurulan bu yeni kadronun arasında müthiş iş yapardı" deniyordu ya, yapamazdı. Hele ki şu tempolu, agresif oynamaya çalışan, ısıran takımda. Fiziğinin bunu kaldırması, takımın da Sneijder'in bu halini taşıması imkansızdı.

Dünya Kupası dendi, oysa Hollanda'nın şansı neredeyse yoktu. Dünya Kupası sezonu değil yani, olmayan bir şeydi o. Yine de iyi bir takıma gitti, Favre'nin Nice'ından bahsediyoruz. Sistemi, planı, projesi takır takır işleyen bir ekip. Olmadı işte, yapamadı, forma giyebildiği maç sayısı sadece 8. Bazı şeylerin zamanı var, doğru anda ayrılmak gerekli. Sneijder ayrılığı da kaçınılmazdı, şekli tartışılabilir, gerekliliği ise asla.

Vadesi dolan gider, yarın bambaşka bir pozisyonda dönebilir. Elmander işte, antrenör olarak geri dönüyor, Sneijder günün birinde neden dönmesin. Futbol içinde bunlar yaşanacak, sezon başında anlamsız yere bir yaygara koptu, koca zamanı kaos içinde kaybettik.

Üzüntüm şu, Sneijder benim bu görüşümün sağlamasını yapıyor. Neden gitmeli dememin sebebi tam olarak Sneijder'in yeni takımı. Katar'a gitti, Bülent Uygun'un teknik direktörlüğünü yapacağı Al Gharafa'ya. Dün Galatasaray'daydın, bugün Katar'a gitmek durumunda kalıyorsun. ABD veya Çin değil, Katar'ın altını tekrar çiziyorum. Eski cazibesinden uzaklarda bir ülke, Sneijder'in Bülent Uygun'un teknik direktörlüğünü yapacak bir takıma gitmesi fazlasıyla dramatik.

6 yorum:

  1. Bir önceki yorumda bahsettiğimiz şeyin aynısına bir örnek işte medya da biliyordu sneider in fizik olarak gs a birşey veremeyeceğini ama tutusmaya o kadar hazır bi profil var ki karşılarında kasıdıkca kaşıdilar ve yönetim bu tuzağa düşmedi çok şükür düşünsenize katara giden bu adam kalsa en az 4 5 mil euro para alacaktı kimse kimseyi aptal yerine koymasın artık biraz uyanık olmalıyız taraftar grubu olarak bu birlik sağlanmalı üzerimize düşen en önemli şey bu bana kalırsa. Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  2. Keşke bizden direkt katara gitseydi belki biraz bonservis ucreti alırdık...

    YanıtlaSil
  3. Sadece fizik değil takım sola çekiyordu sneijder yüzünden geç bile kaldık göndermekte taraftar isim peşinde bakmayın sizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda basınının yazdıklarını okudum da, tablo net yani.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir