10 Ocak 2018 Çarşamba

Sürpriz Ianis Hagi olabilir mi?


"Transfer sayımız 3'ü geçmez. Öncelik sol bek. Bir de teknik heyetin aklında bir şey var, bir sürpriz yapabiliriz bakalım."

Asamoah olmayacak diyebiliriz, hocanın da açıklaması bu yönde. Hatta Juventus'un son bir Instagram paylaşımı var, en azından Ocak için bu gündem kapalı. Twitter'da yazdım, Galatasaray'ın olmazsa olmazı sol bek, zaman da hızla geçiyor. Evra mı gelir, işin sonunda Carole mi döner bilemiyorum. Maddi anlamda elimiz açık değil, zorlanmamız bu yüzden. Fırsat transferi gerekiyor, kiralık gündemi veya sezon sonunda sözleşmesi biten ve takımıyla devam etmeyecek bir futbolcu.

Geliştirici kulüp olabileceğimizi kanıtlayabilseydik keşke. Denayer'i ilk kiraladığımızda umutlandım ama başaramadık. Beşiktaş o işi başarıyor mesela, Aboubakar ve Talisca gibi örnekler var. Güveniyor takımlar ve bu tarz futbolcularını kiralayabiliyorlar. Burada Fatih Hoca'nın ilişkileri ve güvenilirliği ön plana çıkmalı, fırsat transferinin bir örneği de bu.

Yukarıdaki cümleye gelelim, asıl konu o. "Bir de teknik heyetin aklında bir şey var, bir sürpriz yapabiliriz" söylemindeki sürprizi düşünüyoruz. Herhangi bir pozisyon belirtmedi, sol bekte olduğu gibi. Şu pozisyona futbolcu istiyoruz derdi normalde, sürpriz dediğine göre gerçekten kimsenin tahmin etmeyeceği bir iş olabilir. Bunu herhangi bir bilgiye dayalı yazmayacağım, tamamen benim ütopyam.

Ianis Hagi'yle alakalı Galatasaray'ın bir isteğinin olduğu yazılmıştı. Sonrasında Hagi duruma el attı ve oğlunu takımına geri kazandırdı. Kira değil bu arada, bonservisle o işi bitirdi. Fiorentina'ya sattığı rakama geri aldı diye biliyorum. Öfkeliydi de, Ianis'in 1.5 yılının çöpe gittiğini söylüyordu. Kendi hatası, bu satış için çok erken davrandı. Ianis potansiyel sahibi bir futbolcu, Fiorentina önemli tecrübeydi ama sahada neredeyse hiç göremedik.

Ütopyam şu. Maddi sorunlar yaşıyoruz, bu herkesin malumu. Bonservis zor, arayışlar genelde kiralık gündemi üzerine. Ianis Hagi için de Hagi'yle Fatih Terim bir anlaşma yapmış olabilir mi? Ianis'i kiralamamız gibi, Fatih Hoca bu tarz hareketleri sever. Orada bir ihtiyaç da var, Belhanda'nın alternatifi ya da kanatlarda oynatabileceğimiz bir isim, ciddi forma şansı da bulur. Hagi de oğlunun böyle bir tecrübe kazanmasını isteyebilir. 

Önümüzdeki günlerde onun takımıyla bir hazırlık maçı oynayacağız, ben de bunun üzerine bir ütopya düşündüm. Bu sürpriz için Emre Mor veya Bruma da diyen var, bilemiyorum. Emre Mor bir ihtimal de Bruma zor, Leipzig'in bırakacağını sanmam. Ianis'in de o sürprizlerden biri olması beni şaşırtmaz, babası onu geri aldığında bu iş olmadı diye baktık. Belki de bitmemiştir..

13 yorum:

  1. Amisosia55 : Fifa kuralları gereği sezon içinde üç takıma gidememe gibi bir sınır yok mu ? Sanki bu nedenden dolayı olmayabilir.

    YanıtlaSil
  2. Umarım değildir daha çocuk hiç hazır bir görüntüsü yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu hakkında yazmıştım, ben de Hagi isminin altında ezilmesinden korkuyorum.

      Sil
  3. Carole bizim sınıfımız değil satmak lazım elde kalır. Sol beke alacağımız oyuncu şampiyonluğa yetmez. Ribery, Keita, Kewell tarzı oynadığı yeri domine edecek bir hücumcuya ihtiyaç var. İ. Hagi belki... lakin risk transferidir, ya olursa oyuncusudur. Sürpriz dedikleri oyuncu bizi şampiyonlukta büyük bir adım öne geçirmeli. Solak iki oyuncu acil ihtiyacımızdır. Yalnız maddi sıkıntımız var finansal fair play sınırındayız. Eğer 2 transfer olacaksa biri Evra olur. Diğeri de şampiyonluk yarışımızı belirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumcu lazım ama o söylediğin isme Feghouli, Belhanda gibi isimler bürünebilir.

      Sil
    2. Burak Bey Belhanda skorer bir 10 numara değil. Onun geri gelmesi bi<i ileride eksik bırakıyor. Şut atmıyor mesela pasörlüğüne söz yok ama gol de yok. Feghouli zaten sağ kanadımız. Aldığımız verim de %60. 2-3 maç dışında öyle aman aman bir katkısı olmadı. Fatih Terim Necati gibi santrofor arkası oynayabilen skorer isteyecektir. Mümkünse de solak.

      Sil
  4. Hagi Türkiyeye gençken göndermeyeceğini yıllar önce söylemişti, ama Hagi de teknik ekibe katılıp Ianis gelirse bilem o da çoook çok zor

    YanıtlaSil
  5. Öyle bişey varsa bile bence olmasın çocuk daha hiç hazır değil bizim lig çok sert burda şu an yapamaz biraz daha gelişmesi gerek en azından fizik olarak.Ayrıca konuya sol bekle giriş yapmışsın.Evet Asamoah olmayacak gibi ve ben artık Asamoah gündeminden oldukça bıktım sanki dünyada başka sol bek yok.Uyuyorum Asamoah,uyanıyorum Asamoah.Gına geldi artık.Evra'yı hoca istemiyor deniliyor Evra şu an zaten garanti değil eminim ona teklif yapan çok kulüp vardır.Filmin sonunda Carole dönerse şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertliğinde değilim, en büyük sıkıntı babasının ismi bence. Altında ezilmesinden korkarım.

      Sil
  6. Süpriz Drogbanın oyuncu-antrenör olarak gelmesi olabilir belki transfer olmazsa? Ama onun az paraya geleceğini sanmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmaz, hocayla uymaz profilleri. Prim pazarlıkları falan, unutulmamıştır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir