28 Ocak 2018 Pazar

Transfer tarzı "2018" #13; Max Meyer


Bu başlıktan biraz uzaklaştık. Daha çok Mart / Nisan gibi yazmaya başladığım bir başlıktı, ben bunu biraz daha öne çekmiştim. Ocak ayında daha çok transfer gündemini konuşuyoruz, bu yüzden de sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimlere biraz ara vermek zorunda kaldım. Max Meyer'le birlikte geri dönmüş olalım, sezon sonunda sözleşmesi biten isimler arasında en değerli isimlerden.

Galatasaray'a geleceğini ya da bu transferi gerçekleştirebileceğimize inanmıyorum, onu yazarak başlayayım. Liverpool gibi takımlarla adı geçiyordu, gerçekleşir mi bilmem. Hala bekleniyor onun için, Goretzka'yı Bayern Münih bırakmadı mesela. Max Meyer de ilk piyasaya çıktığı dönemlerde en az o kadar büyük potansiyel olsa da gerçek anlamda beklentiyi karşıladı diyemem. Schalke 04 rotasyonunun parçalarından biriydi, hala da öyle.

Orta saha ve hücum jokeri bir anlamda. Dripling özelliği güçlü, teknik ve yetenekli bir futbolcu. Merkez orta saha, 10 numara ya da kanatlarda oynayabiliyor, önemli bir futbolcu. Schalke 04'ün de onu tutmak için çabalayacağını düşünüyorum. Ayrıca bu sezon ağırlıklı olarak ön liberoda oynuyor, fizik anlamda yeterli görünmüyor, kısa bir oyuncu ama hareketli ve kıvrak bir isim. Gol / asist noktasında ise henüz bu sezon tabela yapamadı, kariyeri boyunca da bu noktada sıkıntı yaşadı.

Oyunu evriliyor diyelim. Yıllardır konuşuruz, çok genç yaşlarda forma giymeye başladı. Henüz 22 yaşında bu adam, hala önemli bir gelecek imkanı var. 10 numara olarak tanıdığımız bir isimdi, şimdilerde ön liberoda. 10 numara olarak potansiyeline ulaşmadı, kariyeri açısından da doğru bir adım olabilir. Schalke 04'deki altyapı günlerinde çok daha parlak gol / asist sayıları vardı, bugün ise bambaşka bir futbol.

Zor bir hedef, yar olacağını düşünmüyorum. Liverpool gibi takımlar için konuşuluyordu, daha bunun Bundesliga'sı var, en kötü ihtimali ise Schalke 04'de kalması. Böyle bir futbolcudan bahsediyoruz ama yine de yazıyorum, soruluyor. Badou Ndiaye'nin yaz döneminde olası ayrılığı konuşuluyor ama orası için Max Meyer bambaşka bir tarz. Oynadığımız oyun değişirdi, daha Oğuzhan Özyakup gibi bir tarzı oluştu. Beşiktaş'ın mevcut oyununda kafama daha çok oturuyor mesela, ona daha uygun bir futbolları var. Galatasaray için görüntü değişirdi, bizde de 4-4-2'nin kanatları adına bir şansı olabilirdi mesela. Emre Çolak'ı kullandığımız günleri hatırlayarak.

4 yorum:

  1. Bizim Schalke yi eledigimiz maçların birisinde oynamıştı ve o dönemde o yaşta bile iyi bir etki bırakmıştı. Almanya da ingiltere italya kadar reklami yapılmadığı için çok göz önünde olmuyor futbolcular ama bize kalmaz senin de söylediğin gibi potansiyeli yüksek bir futbolcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyeli büyük, henüz karşılamamış olsa da yaşı genç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir