30 Ocak 2018 Salı

Yuto Nagatomo & Galatasaray, sol bekte Latovlevici'nin oynadığını hatırlayın


"Sağ ayaklı" algısı var, oysa her iki ayağını da kullanabilen bir bek. Fatih Hoca sol bekte "sağ ayaklı" futbolcu istemiyor diyoruz ya, Nagatomo'nun o klasmana girdiğini söyleyemem. Tecrübeli ve disiplinli bir bektir, elbette daha iyisini herkes ister. Nagatomo'ya burun kıvırmadan önce sol bekte Latovlevici'nin oynadığını hatırlayın ve biraz da maddi sıkıntıları düşünün. 1.5 gün kaldı, bu noktadan sonra olursa fırsat transferleri olacak.

Nagatomo da tam olarak böyle, kimsenin beklemediği bir isimdi. En azından haberinin çıktığını pek görmedim, 1 saat içinde konuşuldu ve işin bittiği söylendi. Bu noktadan sonra scout hamlesi de zor, mecburuz yani. Şartlar dahilinde düşünüyorum ve kısa vadeli bakmak durumundayız. Hedef şampiyonluk, bize de formayı giydiği gibi katkı sağlayacak futbolcular gerekmekte. Sezon başından bu yana sol bek sorununu çözemedik, Nagatomo'yla en azından günü kurtarırız.

Her iki bekte ve kanatlarda da oynayabilir. 3'lü savunmalara döndüğünüzde o formasyonun da kanadında oynar, gayet tempolu ve disiplinli bir bektir. Bu sezon 11 maça çıkmış ve gol / asisti yok. Uzun yıllardır Inter formasını giyiyor ve ilk dönemleri daha iyi olsa da sonrasında rotasyon futbolcusu olmanın ötesine geçemedi. Yine de Inter onu tuttu, bir türlü bırakmadı. Her iki beki de alternatif altına alabilmesi büyük avantajı, bu yüzden olduğunu düşünüyorum.

Asamoah bize çok zaman kaybettirdi, Ocak ayında dahi ilk hedefi o yaptık ama gerçekleşmeyeceği o kadar belliydi ki. Asamoah'ın gelmeyeceğini bilsem yaz döneminde Tagliafico'yu alalım derdim, biz Asamoah'ı garanti gördük. Juventus kendisiyle sözleşme uzatmayacak deniyor, yaz dönemi için hala ihtimal ama günü düşünmek gerekiyor. Nagatomo'nun kiralanması bu noktada önemli ve Latovlevici hamlesine benzemez. O da günü kurtarmak içindi ama beklentinin altında kaldı, bunda da yaz dönemi kampını kaçırması etkendi. Sonra da o bağ koptu zaten, tutunamadı.

Nagatomo'nun tecrübesine güveneceğiz, kariyerli bir futbolcu. Sol bekinde Latovlevici oynuyor, Nagatomo mutlaka bu ülke standartlarının üzerinde katkı verecektir. Tempo ve disiplinin altını çiziyorum, tam bir takım oyuncusudur. Pas, teknik özellikleri o kadar öne çıkmasa da her iki ayağını kullanır, temposuyla da çoğu sıkıntının altından kalkar. Latovlevici veya Linnes gibi isimleri sol bekte düşünmektense Nagatomo iyidir demek istiyorum..

23 yorum:

  1. döndük dolaştık japon adam aldık. mümkün değil başarılı olması. bu lig japonlara göre ispanyollara göre değil. en ufak beklentim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden başarılı olmasın. Futbolculuğunu eleştirsen tamam da Japon olması üzerinden yorum doğru mu sence :) Elinde tek örnek Inamoto, o da bence aldığı ücrete göre kendi çapında iş yaptı. Yanlış pozisyonda oynatılmasına rağmen.

      Sil
  2. Son 10 senede Bruma hariç tüm son gün transferleri elimizde patladı. Bu da öyle olmaz umarım. Ama tutmama ihtimali yüksek diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yazı yazılır aslında bu konu hakkında :)

      Sil
  3. Latonun boyu kısa savunma kornerlerinde yan toplarda zaafimiz var zaten nagatomo da minyon biri.

    Bari latoyu gönder Carole'u da geri al. Carole nagatomo rekabete girsin. Carassoyu gonder 12m bonservis alan osmanlidan hakanı al kaleye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olabilir de son gün fesih işleri zor olacak diye korkuyorum.

      Sil
  4. Lato gonderilmezse sözleşmesi uzayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lato'nun sezonun ikinci yarısında kaldığı takdirdeki maliyetini hesaplayalım:

      1. Lato kalsa da seneye takımda olmayacak her durumda yazın yollar ayrılacak bunu bir kabul edelim.

      2. Lato kalırsa 6 ay için 375 bin euro alacak. Opsiyon devreye gireceği için 750 bin euroluk bir yıllık daha sözleşmesi olacak. Toplam miktar 1.125 m euro. Yazın fesh etsek belki bu maliyet 900-1000 e düüşer en fazla.

      3. Sivas'a kiralasak 375bin euronun 250 sini Sivas öderse sözleşmesi uzamayacak ve bize toplam maliyeti 125bin euro da kalacak.

      Yani lato takımda kalırsa 6 aylık maliyeti bize ekstra 900bin ya da 1m euro demek.

      Sil
    2. Lato ile yollar ayrılır, zarar da edilmez. Aldığı ücret düşük, Anadolu'da da başarılı olmuş isim. Talibi her şartta çıkar da yazın olur bu, yarın son gün zor.

      Sil
  5. Hocam kusura bakma da bence bu da transfer yapmis olmak icin transfer oldu. Madem Nagatomo'ya kadar dusecektik Evra ya da ne bileyim sene basinda Clichy yasli vs deyip neden alinmadi. Nagatomo Evra'nin sag bacagi bile etmez ve genc desen genc degil, yaratici desen o da degil dumduz bir yedek sol bek. Ha tamam Lato'dan iyidir ama bence Linnes'ten bile daha iyi degil hele asist anlaminda Linnes solda bile daha iyi is cikarir Nagatomo'nun ortalama performansindan. Umarim yanilirim basarili olsun isterim ama olamaz zaten bir de Japon bu adam Turkiye'de basarili olmus kac Japon var abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'ya kadar düşecektik diyorsunuz da bu adamı nasıl değersizleştiriyorsunuz anlamıyorum :)

      Sil
    2. Hocam degersizlestirmek degil, Lato'dan her halukarda iyidir diyoruz elbette de ne bileyim sene basindan beri Clichy, Kolarov, Asamoah, Evra vs. gibi isimler konusuldu ve acikcasi beklentiler yukseldi. Diger kanatta da Mariano gibi bir adam varken Mancini zamaninda almaya calistigimiz bir adam gelince ister istemez bir dusus oluyor modda :) Umarim basarili olur.
      Sol bek halledildigime gore sana bir soru; tek hamle yapma sansimiz var ise sence hangisi kanat ozellikli forvet mi yoksa Ndiaye'nin yerini doldurmak mi (ki devre arasinda oldukca zor oraya bir adam bulmak)?

      Sil
    3. Orada haklısın ama bugünün şartlarını düşün. Yazı değil, bugün ne yapabiliriz diye bakmak lazım. Para, 2 günlük transfer süresi gibi.

      Ben forvet derim.

      Sil
  6. Burak, Chelsea'den defalarca yazdığımız Kenedy Newcastle'a Rahman Baba Schalke'ye gitti.

    Layun Sevilla'ya gitti. Hatta yazdıklarımızdan bir sol bek daha kiralandı ya da satıldı. Galatasaray buyuk kulup değil avrupa futbol piyasasının gözünde bunu kabul edicez o kadar seksi bir kuup değilmişiz sevgili Aysal. Bir de çok becerikli olmadığımızı bir kez daha gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi kira bedellerine, şartlara bakmak lazım. Layun / Baba Rahman ucuza gitmemiştir, buna eminim. Kira bedeli / yıllık ücretler hep sorun. Ayrıca o takımların düşüncesi ya da.

      Sil
  7. Bu arada sevilla 4 sol beki ne yapacak sakat ya da satılacak kiraya verilecek biri mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Layun'u sol bek olarak düşünme, sağda kullanacaklar.

      Sil
  8. Bazı insanlar hemen çöp demeye başladı.Ben anlamıyorum bu insanları.Maddi sıkıntı var,zaman dar ne yapılmasını bekliyorlar acaba?Marcelo mu bekleniyordu?Evet Nagatomo muhteşem bi futbolcu değil belki ama şu an uygun bulundu demekki.Yoksa hoca ve yönetim de ister Mariano kadar iyi bi sol bek ama şartlar ortada işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de çözemiyorum, maalesef şartlar içinde yorum yapmayı çözemedik.

      Sil
  9. Bu arada hoca bence Carlinhos'un serbest olduğunu bilmiyor sanırım yoksa o düşünülürdü.Bu ayın başında serbest kalmış

    YanıtlaSil
  10. Lines varken latonun takımda kalması ihanettir peşkeş ekstra maliyettir. Sol ayağına da sağ ayağına da... terim'in kompleksi. Topu oyuna iyi sokan stoper takıntısı gibi önce her oyuncu pozisyon görevini yapsın sonra diğer özellikleri ekstra istersin. Cris de boer almaguer teknikti ama kötü stoperlerdi herkes koridor yaptı. Lato solak linnesten kötü işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için Linnes de yeterli bir sol bek olmadı.. Bence Fatih Terim nefretini bir kenara bırak :) Topu oyuna sokmak mühim, bu bir takıntı değil gerekliliktir. Stoperler günümüzde sadece savunayım, gelen topa gelişine vurayım diye oynamıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir