30 Ocak 2018 Salı

Yuto Nagatomo Galatasaray'da


İşin taktik / teknik konusuna değindim aslında, tekrar etmeyeyim. Özet geçmek gerekirse, bu transferi şartları değerlendirerek yorumlamak gerekiyor. Maddi sorunlar var, bunun yanında sol bek açığın da var ve transferin son gününe giriyoruz. Daha iyi kim olabilirdi diye sormak gerekiyor. Elbette daha iyi alternatifler düşünüldü, uğraşıldı ama şu Ocak ayı tam bir kaos bütünü.

Kariyeri yukarı doğru ivmelenmedi tabii, eski günlerine oranla düşüşte. Yıllardır Inter forması giyiyor, İtalya Ligi tecrübesi çok büyük. Inter de yıllar içinde ondan vazgeçmedi, o arada birçok teknik direktör değiştirdiler, istikrarlı bir takım olmadılar. Fırsat hamlesi gibi düşüneceğiz, Nagatomo'nun Dünya Kupası noktasında böyle bir karar aldığına inanıyorum.

6 aylık kiralandı, bu unutulmasın. Juventus da Asamoah'la sözleşme yenilemeyecek, belli ki yeni sezon için Asamoah'ın işi şimdiden bitirilmek istenecek. Bu süreci de Nagatomo'yla geçeceğiz ki bu yanlış bir karar değil. Latovlevici de böyle değil miydi demeyin, arada isim ve kalite farkı var. Türkiye Ligi'nden bahsediyoruz, bu ligin standartlarında yorum yapmamız lazım. 

Nagatomo'nun tempolu ve oyun disiplini olan bir futbolcu olduğunu söylemiştim. Hücum noktasında beklentiyi biraz kısmak lazım, savunma noktasında katkısı daha büyük olur. Latovlevici'yle oynanan oyunda bir sıkıntı var, ister istemez sola bakıyoruz ve Mariano'nun kanadı unutuluyor. Bu hamleyle Mariano'yu hücum içinde daha aktif kullanacağımızı, Nagatomo'yu ise savunma emniyeti konusunda düşüneceğiz.

Değersiz bir futbolcu değil, anlatmak istediğim bu. Gol / asist rakamına takılmış mesela, bunu da anlamıyorum. Clichy'nin de bu istatistikleri pek parlak değil ya da Asamoah. Nagatomo da uzun zamandır gol / asist noktasında yok ama kendisinden neden vazgeçilemiyor ve değerlendiriliyor düşünmek lazım. Bahsettiğim futbolcular elbette daha iyi durumda da günün şartları bunu emrediyor.

Hayırlısı olsun diyorum, günün şartlarına oranla kötü bir hamle yapmadık. Hedefi olan bir isim, Dünya Kupası'nı düşünerek hareket ediyor. Mecburen de solda Latovlevici veya Linnes'den iyidir diyeceğiz, malzeme bu sonuçta. Detay almak isteyen arkadaşları ise bir önceki yazıya alalım;

12 yorum:

  1. Bu kritik dönemde iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum... hücum anlamında beklentiyi düşük tutup savunmada kafamızı daha rahat tutarız. Serie A da senelerdir oynayan bir futbolcu olduğunu düşünürsek burada her türlü is yapar... Sosyal medyada ozan tufan ismi cok dolaşmaya başladı bununla ilgili ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Tufan'ı isterim de Fenerbahçe bize neden bıraksın.

      Sil
  2. Hayırlı olsun.

    Hala asamoah için yaza alırız demek pollyanacilik bence. Asamoah bizi isteseydi tercih etseydi şimdi de alabilirdik bence. Ha en uçuk teklifi verirsen gelir ama artık bizde para azaldı çinde avrupada çoğaldı. Asamoah ı unutmak lazım sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil bence, yüksek bir piyasasının olduğunu düşünmüyorum. Asamoah pozisyonunda bir ismi de Çin pek düşünmüyor.

      Sil
  3. As gazetesine göre carole dönüyormuş galatasaraya. Carasso da kalır. Okaka?? gençliğinde sac bas yoldurdu ama

    YanıtlaSil
  4. Abidal-Dani Alves gibi olacak bi anlamda da.Dani Alves sürekli hücumda kalır,Abidal stoperi üçlerdi.Bu tarz bi durum söz konusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abidal stoper özellikliydi, Nagatomo ile o zor. Tagliafico gibi bir bekimiz olsa dediğin olabilirdi.

      Sil
  5. Nagamoto ismine burun kıvıranları da şu şartlar altında anlamış değilim! Adam inter gibi bir takımda 7 sezon oynamış! Yere göğe koyamadığınız caner erkin bu takımda ancak 6 ay kalabildi hatırlatırım! Ne olursa olsun Lato'dan kötü olamaz İzleyip göreceğiz! Umarım orta sahaya bir takviye yapılabilir çünkü forvetten önce orta sahaya ihtiyacımız var.Günümüzde ortasahan kadar takımsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir tecrübe, bence bu detay ısrarla atlanıyor.

      Sil
  6. Yanlış yazmayalım Nagatomo 'nun yarim sezon maliyeti 1m euro değil 1.7-2m euro arası. Burak düzelt istersen resmi açıklama geldi.

    700bin euro inter'e 300 bin euro arti bonusu var max 1m euro alcak inter. Nagotomo'ya yatim sezon icin 850bin euro + 150 bin euro bonus

    Yarım sezon için 2m euro. Aferin ucuzmus. Lato'da kaldı konya maçlarında oynatır sözleşmesini uzatırız 750 ona. Sonra yazın nagi gider lato tazminatlı gider sol bek arariz yine. 2 yıldır arıyoruz aramaya devam pes etmek yok. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kap açıklamasından önceydi bu yazı :) Fark etmiyor, iş yine bonuslarla 1 milyona dayanıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir