15 Şubat 2018 Perşembe

5li #15; Kiralık listesi o kadar pozitif değil, olumlu anlamda yazacak az isim var

Bu konuyu sıcak tutmak lazım, aradan uzun zaman geçmiş. Çok konu da düşünmedim, belki de ondan. Bonservisi olmayan isimlerden bir 11 kurayım dedim, forvetle savunma öyle alakasız kaldı ki. Sonra 5'li yapayım dedim, baktım ki onu da yazmışım. Sonra işi kiralık isimlere döndürdüm, biraz da Nagatomo'yu düşünerek. Tabii o listede yok, yazmak için çok erken. Kiralık listesi de aslında o kadar pozitif değil, olumlu anlamda yazacak çok az isim var. Negatif anlamda ise derin bir konu, onu da yazarız..


Felipe Melo (Juventus) - 2011 / 2012

Çok eskilere girmeden yazıyorum, 2000 yılı sonrası bu konuda esas olan. Öyle olunca da Felipe Melo için en iyi kiralık transferimiz diyebiliriz. 2011 / 2012 sezonunda kiralık olarak Galatasaray'a katılması bir kırılma anıydı diyebiliriz ve o efsane 4-4-2 içinde müthiş etki etmişti. O sezonun Selçuk İnan / Felipe Melo ikilisi gibi bir orta saha hattımız sonrasında olmadı, her anlamda zirveydi. Ertesi sezon da Melo'yu kiralamıştık, ondan sonraki sezon da ise bonservisini aldık.


Faryd Mondragón (FC Metz) - 2001 / 2002

2001 - 2002 sezonunun özelliği şu, transferlerin ağırlığı kiralık isimler üzerineydi ve hemen hemen hepsi de tuttu diyebiliriz. Sadece bu listede 3 isim var mesela, 2001 - 2002 sezonunun hikayesi de bambaşka. Mondragon'u da sessiz sakin kiraladık, Taffarel gibi bir kalecinin ardından da o boşluğu doldurmak kolay değildir. Mondragon da müthiş bir sezon geçirmiş ve o sezon gelen başarılarda payı büyük olmuştu. Ertesi sezon transferi için Beşiktaş'la yarıştığımızı hatırlıyorum ve Mondragon'un ısrarıyla bonservisini aldık. Mondragon da yıllarca Galatasaray kalesini korudu.


Sébastien Pérez (Marsilya) - 2001 / 2002

Perez'in önemi de o gittikten sonra anlaşıldı. Perez sonrası birçok sağ bek transferi gerçekleşti ama Eboue'ye kadar o pozisyonun boşluğu bir türlü doldurulamadı. Neden gitti bilmiyorum, öyle büyük bir değişimin gereği yoktu. Perez, Fleurquin gibi isimler son derece yararlı ve savaşan yabancılardı, gönderilmelerini hiç anlamadım. Perez de sadece 1 sezon Galatasaray forması giymesine rağmen çok iyi hatırlanan futbolculardan.


Umut Bulut (Toulouse) - 2012 / 2013

Olumsuz bir yargı oluşturmaya gerek yok, kiralandığı dönem o kadar iyi bir transferdi ki. Elmander için alternatif gerekiyordu, o tarzda alınabilecek en iyi yerliyi kiralamıştık. Kiralandığı dönem de beklentinin üzerinde bir katkı verdiğini söyleyebilirim. Önce Elmander'le, sonra Burak Yılmaz'la iyi bir ikili oldu. Drogba geldikten sonra da iyi bir yedekti ve gelen başarılarda pay sahibidir. Ertesi sezon ise bonservisi alındı, yine ilk etapta katkılı isimdi ama yıllar geçtikçe olumsuz tablo ön plana çıkmaya başladı.


Sergen Yalçın (Siirt Jetpa) - 2001 / 2002

Sergen Yalçın'ın Galatasaray'da kiralık olarak forma giydiği 2 sezon var, ben 2.'sini yazacağım. Sezon başında gelmişti ve Hagi'den boşalan 10 numaralı pozisyon adına bu transfer gerçekleşti. Hagi bambaşka bir seviye tabii, o ayrı nokta. Sergen Yalçın ise sakatlanana kadar ki geçen süreçte önemli bir katkı vermiş ve Lucescu'yla seviye atlamıştı. Sakatlığı olmasa belki Şampiyonlar Ligi için daha da ileri giderdik, bilinmez..

4 yorum:

  1. 2011 yılında Melo dünyanın en iyi ön liberolarından biriydi. 2015'de gelen Özbek yönetimi onu sattı ve Fernando gelene kadar büyük ölçüde eksikliğini hissettik, adeta orta saha çöktü. Hatta bana kalırsa iyi bir yedek olur yaşına rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılması doğru, zamanlaması yanlış. Ben olaya öyle bakıyorum..

      Sil
  2. Yıllar sonra televizyonda denk gelip Perez'i Cantona'nın çalıştırdığı Fransa plaj futbolu takımında izlemiştim ilginç bir tecrübeydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Perez güzel de bir karakterdir, aşırı severim. Blogda da röportaj yapmıştık :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir