11 Şubat 2018 Pazar

Ahmet Çalık & Malaga, transfer döneminde konuşamadığımız konulardan biri


Transfer döneminde konuşamadığımız konulardan biri. Hikayeyi özetleyelim, transferin son gününde Ahmet Çalık'ı Malaga'ya kiraladık. Sezon sonuna kadar da 500 bin avro'luk bir kira bedeli kazanacaktık ki stoper rotasyonunun şişkinliği neticesinde güzel olacaktı. Galatasaray'da şans bulamıyor, yaşı henüz 23 ve oynaması önemliydi. Malaga'da kendisini toparlayabilirdi, döndüğünde de daha katkılı olurdu.

Grosskreutz transferini hatırlarsınız, aynı şey tekrar yaşandı. Hata kimden kaynaklı bilmiyorum, o konu çok dillenmedi. Transferi yetişmedi, son dakika itibariyle iptal oldu ve Malaga'nın Fifa'ya itirazı da bir sonuç getirmedi. Hatta Ahmet Çalık'a yer açmak için Cenk Gönen'i kadrodan çıkarmışlardı, şimdi onu da geri alamıyorlar diye biliyorum. Arap saçına dönen bir hikaye olsa da çok konuşulmadı.

Günü konuşalım, Ahmet Çalık takımda kalmış oldu. Belki gerçekleşmeyen bu işin şöyle bir hayırı olmuş olabilir, Denayer'in sakatlığı 1 ay sürecek ve alternatiflerden birini kaybetmemiş olduk. Maicon, Denayer ve Serdar Aziz üzerinden dönen bir stoper rotasyonumuz var, hocanın Koray Günter ve Ahmet Çalık'ı çok düşünmediğini söyleyebilirim. Denayer'in yokluğunda bu ikiliden biri alternatif halini alacak.

Koray Günter teknik ve pas özelliğiyle, Ahmet Çalık ise mücadelesiyle ön plana çıkar. İkisinin de kendilerine has yetersizlikleri var ve forma onlara geldiğinde bazı sıkıntıları olacak. İkisi de potansiyel sahibi stoperlerdi, Koray Günter oynayamama ve sakatlıkların esiri oldu. Ahmet Çalık da o yola girdi, forma istikrarını kaybetti diyebiliriz. Yeni sezonda x bir takıma kiralanması sürpriz olmaz. Gerçi Koray Günter'in de sözleşmesi bitiyor, uzatılır mı o da muamma..

2 yorum:

  1. Koray uzatilmali. Yabanci siniri azaltilmasi gundemde. Ahmet ise ben ahmetin suan durumundan cok daha kotu duruma dusse bile isin sonunda yaklasik 3 yil sonra 25-26asina geldiginde takimin as stoperi olacagini ve takim.kaptanligina yukselip duzenli olarak 6 yil forma giyecegini hissediyorym. Turk oyuncular biraz gec gelisir ahmette oyle olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur ama Çalık için zor görüyorum bunu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir