27 Şubat 2018 Salı

Akhisarspor 1-2 Galatasaray, oyun keyifli olmasa da sonuç güzel


Rotasyon beklemiyordum, şu kadroyu gördükten sonra da beklentim bir şekilde avantajlı sonuç elde etmekti. İyi oyun beklemiyordum, maçın genelinde de kötü oynadık. Kötü oynarken kazanmayı da bir süredir unutmuştuk, zirveyi hedefleyen takımlar adına bu da kazanım. Lanet bir deplasman fobisi var, bu anlamda da kazanmayı hatırlamak önemli.

Yine de turu Akhisar'da bitirmek mümkündü. 2-1'den sonra da pozisyonlar geldi, Konya deplasmanı da böyle olmuştu, iyi ki 2-2'ye gelmedi maç. Rakip de geliyor çünkü, bir anda her iki takımın kontrolü kaybetti ve büyük boşluklar oluşmaya başladı. Çok fazla duran top veriyoruz ve vurdurmaya devam ediyoruz. Bugün sakat sakat devam etse de Muslera iyiydi, son pozisyonda da duran top savunması noktasında bir çalışma olduğunu gördük. 

Anlamsız işlerle de uğraşıyoruz. Yasin Öztekin'in Feghouli'ye vermediği bir top vardı, devamında Feghouli de Yasin Öztekin'e 2 pozisyonda topu vermedi. Bunlarla uğraşmamıza rağmen kazanmak gerçekten önemli. Bu maçta nasıl oynadığımıza pek bakmamak gerekiyor, önemli olan avantajı sonuç almaktı ve bunu kazanarak başardık. 

Kulübe gerçek anlamda sorun. Tudor dönemi de bunun altını çizdik, herhangi bir şey değişmiş değil. Tek bir fark var, Fatih Hoca ısrarla elde olanı kazanmak için zorluyor. Tudor ise kenara bakmadı bile, kötü dedi ve kestirip attı. Haklı ama altını doldurmadı, Fatih Hoca ise rotasyon beklenmeyen anda dahi kenardaki isimleri deniyor, son bir şans daha veriyor.

Eren Derdiyok'un sakatlığı büyük handikap oldu, şu aşamada Gomis'e bir şey olmamalı. Bu iki isim arasında da fark büyük olsa da Gomis'i dinlendirirken Sinan Gümüş / Yasin Öztekin gibi isimleri forvette kullanmak zorunda kalıyoruz. Gomis kadar varız demiştim, çünkü orada bir duvar ve servis yapıyor, ona yakın oynayan oyuncular da yükseliyor. Garry Rodrigues gibi, bugün Gomis olmadan ki etkisi iyi değildi. Mücadele etti, didindi ama ceza sahasında o pası atacak kimseyi bulamadı ki.

Maçın genelinde bir rahatlık da vardı. Şans şu, 1-0'ın ardından 1-1'i erken bulduk. Şu görüntüde pozisyona dahi girmekte zorlandık, Akhisar'ın da hızlı oyuncuları var. Biz hücumu zorladığımız her an cezalandırırlardı ki şu halde dahi büyük etki yarattılar. 1-1'i bulduğumuzda tempoyu mümkün olduğu kadar düşürdük, zaten Gomis olmadığında da hücumda kalmamız söz konusu değil. Biz de hızlı çıktığımızda biraz olsun hareketlendik, zaten Gomis'siz şu düzen de sadece o oyunu oynayabilirdi.

Selçuk İnan / Tolga Ciğerci ikilisini beğensem de Belhanda'yı etkisiz buldum. Yine laubali hareket ettiği günlerden biriydi. Hücuma yakın oynaması, daha fazla sorumluluk alması gerekiyordu, o ise çok hata yaptı. Feghouli'yle birlikte biraz daha hücumda akıl bekliyordum, o sorumluluğu aldı gibi görünse de temposu düşük, hareketsiz ve bu da sorun yarattı. Gomis oyuna dahil olduktan sonra bir etki var, en azından hücumda kalmaya başlayarak.

Dediğim gibi, kazanmak önemliydi. Umarım Muslera'nın ciddi bir durumu yoktur diyelim, aksi halde ciddi favori olduğumuz Karabük deplasmanı da zora girer. Önemli oyuncularımızı dinlendirdik, bu bir avantaj. Deplasman fobisini aşmak anlamında da iyi bir adım attık, final için avantajlı, istediğimiz sonucu da elde etmiş olduk. İyi bir akşam olduğunu düşünüyorum, kötü oyunun önemi yok..

18 yorum:

  1. Bu seneyi 2014-2015 sezonu Bjk sine benzetiyorum. Oynadigimiz futboldan asiri keyif aliyorum genel olarak ama sampiyon olmamamiz bence zor. Ama sunu biliyorum Fatih Terim ile devam edilirse 2 3 yila cok zirveye de oynayabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, şampiyon olmasak dahi bu yapıyı yükseltmeye devam etmeliyiz..

      Sil
  2. serdar maçın yıldızı çok net.Ahmet de korayın çok çok önünde onuda söyleyeyim o da çok iyiydi bugün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalık için katılıyorum, en azından fizik olarak daha güçlü ve savaşıyor.

      Sil
  3. Sırf laubaliliği yüzünden Belhanda'nın alınmasına karşıydım. Sneijder'e göbekli diyorlardı ama o böyle ciddiyetsiz oynamıyordu en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ipleri salıyor, bu bence de sorun. Yine de Sneijder olayı başka, o kıyas biraz da Belhanda'yı bitiriyor.

      Sil
  4. zorla 3-1 yapmadık. neyse kazandık bari.
    feghouli yine yerlerde süründü. rezil bir gol kaçırdı. hemen üstüne sinan attı da kurtuldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin mevcut temposu çok düşündürücü..

      Sil
  5. Tipik bir kupa maçıydı.İstediğimizi aldık devam ediyoruz. Maçın üstüne konuşulacak tek olay Ahh yasin Ahh yasin! Kendi ayağına sıkıyor, çok yazık. Sinanı da hala oyuna ağırlığını koyacak, formayı alacak diye bekliyoruz! Çok bekleriz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben umudumu kestim o ikiliden, maalesef kazanamadık gibi duruyor. Mahkumuz da, başka alternatif yok.

      Sil
  6. Gomis sahada yoksa takımın yarısı yok. Sadece skorerlik açısından değil oyun açısından da çok eksik kalıyoruz. Kadro derinliğimiz yoktu sakatlıklarla iyice daraldı. Kadro maç başlamadan ben iyi oynamam diyordu gerçekten. Her yorumuna katılıyorum abi. Kötü oynasan da kazanmasını bilmelisin. En azından deplasmanda da kazanabildiğimizi hatırladık. Sinan için fatih terimin başta olması Galatasaraya geldiği günden beri yakalayabileceği en net fırsat. İçinde bulunduğumuz kadroda da iyi bir sinana gerçekten ihtiyaç varken onun ısrarla sahada yürümesi topsuz alanda hiçbir varyasyon gösterememesi sinir bozucu. Gol atmak yetmiyor sahada kalmak için terimin istediği mücadele ruhu ve hırstan çok uzak. Yasini konuşmaya dahi gerek duymuyorum. Kısıtlı yetenekleri olan orta sınıf bi anadolu takımı ağabeyidir. Galatasarayda işi olmayan adamdır. Israrla hoca şans veriyor. Israrla geri tepiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis temelli bir hücum planı var çünkü, onun pivot oyunu ve mücadelesi kıymetli. Duvar olarak kullanılıyor ve bu sayede özellikle Garry'nin etkisi büyüyor.

      Sil
  7. Madem forvet sıkıntımız var, denesene hocam altyapıdaki gol kralın Ahmet Sivri yi. Sinan dan bi şey olacağı yok ama hadi oynattın, bari yedeğe al sonra oyuna sokarsın ama hocanın eski cesareti yok gibi. Bi de Carrasco neden yedeklerde yoktu? Az kalsın Eray giriyordu oyuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrasso sakat, ameliyat oldu. Ahmet Sivri'yi bilmiyoruz, U21'de oynamak başka bir şey. Sinan Gümüş de orada gol kralıydı, döndüğünde ne olduğunu gördük. Bu seviyede o kadar kolay değil.

      Sil
    2. Ama Sinan 21-22 yaşında altyapıdan çıktı

      Sil
    3. Altyapıdan çıkmadı. Biz onu aldığımızda sözleşmesi yoktu, Stuttgart altyapılıdır. Galatasaray altyapısından çıkmış bir isim değil. Maç eksiği adına U21de de oynatıyorduk sadece.

      Sil
  8. Tamam Atalay olsun Yunus olsun fizik olarak iyi durumda değiller ama Recep Gül iyi bi görüntü vermişti istanbulda oynanan sivas belediye maçıydı sanırım o maçta.Fatih hoca keşke bu maçta Yasin yerine deneseydi onu.Yasin'den ne kadar kötü olabilir ki?Yasin bazen çok iyi işler de yapıyor ama bazen insanı çıldırtacak duruma da getiriyor ve bu sorunu düzelmeyecek gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca oraya inemedi şu an, inemez de, zaman yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir