9 Şubat 2018 Cuma

Belhanda'nın farklılığı mücadelesinden kaynaklı, en kötü anında bile ödün vermedi


Sivasspor maçının ardından 2. gündem maddem de Belhanda'ydı. Gerçi tüm sezon için yazıyorum, Belhanda'yı burada inadına savundum, buna da devam edeceğim. Benim de beklentim çok yukarıda, şu ana kadar onları göremediğim doğru da hayal kırıklığı değil yani. Tudor dönemi de katkısı vardı, Fatih Terim'le birlikte ise yükselmesini bekliyordum. O ise buna doğru yanıt veremedi, ta ki Sivasspor deplasmanına kadar. Konyaspor karşısında da o sinyali vermeye devam etti.

Bundan sonrasına bakalım, Belhanda'dan en iyiyi nereye alabiliriz noktasında. Sivasspor karşısında da oyuna girdiğinde 10 numara gibi değildi, Konyaspor maçında da bildiğimiz 8 numara gibi oynadı. 4-3-3 aslında bu formasyon, Badou Ndiaye'nin yokluğunu böyle telafi edebiliriz. Badou Ndiaye saha içinde temposuyla 2 futbolcu gibiydi, onun boşluğunu mevcut rotasyonda orta sahada 2 isimle doldurmak zor.

Ana plan hücum, bunu atlamayalım. Badou Ndiaye sonrası ister istemez oyun tarzımız değişecek, orta sahada biraz daha pas oyununa yönelmek durumundayız. Selçuk İnan burada bir faktör, katkısı mutlaka olacak ve Konyaspor karşısında onun da temposunu yüksek gördüm. Belhanda ise Badou Ndiaye sonrası orta sahadan topla çıkacak, dripling yapabilecek tek futbolcumuz. Bu yüzdendir ki kendisi mevcut kadroda olmazsa olmaz, kesinlikle sahada olmalı.

Belhanda'nın farklılığı mücadelesinden kaynaklı, en kötü anında bile bundan ödün vermedi. İş hücum kısmı, biraz daha sorumluluk alması gerektiğini hep yazdık. Konyaspor karşısında oyunu iyi yönlendirdiğini düşünüyorum, Feghouli de sahada olunca yüksek bir oyun aklı ve kalite oluşuyor. Son paslar, bazı tercihler elbette hata, Belhanda'nın biraz daha hücuma yakın olması gerektiği de haklı bir eleştiri ama merkezin o olduğunu kabul edelim.

Bu iş biraz uyum meselesi, yeni düzen de böyle yükselecek. Fernando'nun dönüşü sonrasında Selçuk İnan ve Belhanda'yla birlikte 4-3-3 düşünüyorum. Fernando'nun yokluğunda ise bu düzende Donk oynayabilir, çünkü iyi süpürüyor. Tolga Ciğerci / Donk yapılınca hücuma tek top çıkaramadık, büyük sorun yaşadık. Selçuk İnan ve Belhanda top yapar, Donk'un sadece süpürmesi ve hava hakimiyeti dahi etki eder.

6 yorum:

  1. Belhanda'nın en büyük eksiği hep konuştuğumuz üzere şut atmaması! Şut özelliğini kullansa bu takımı seviye atlatır ama Buna karşılık bizim takımında Belhanda sahada oldupunda en büyük eksisi topu en az iki defa dürtmeden belhandaya tekrar top verememek! Adam tek pas oynuyor al ver yapmaya çalışıyorama topu attığı zaman alan adam iki defa topu dürtmeden topu vermiyor!! Feghouli
    Biraz uyum sağlamaya çalışıyor bu oyuna o kadar! Bazen de Gomis gerisi hep top dürtücü!! Artık böylr oyun kalmadı tek pas, hızlı oyun oynamazsan o savunmaları nasıl aşacaksın?? Abdullah avcı belhandayı seyrederken keşke biz de olsaydı diye iç geçiriyordur kesin! Tek pas,hızlı oyun tam onun kalemi orta saha ! Seçme şansı olsa Arda yı verip kesin Belhanda'yı isterdi! Bu arada mossoro yu yere göğe koyamayan spor yorumcuları Belahanda'ya atıp tutuyorlar ya çok komik!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir özelliği yok belki de, güvenemiyor :)

      Sil
  2. Feghouli de Belhanda da kaliteli ofansif oyunculara göre fazla pas hatası yapıyor bu da bizi zorluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar hızlı oynamaya çalışınca doğal o hatalar.

      Sil
  3. Belhanda Fatih Terim'in sevdiği koşan 10 numara tarzında bir oyuncu ancak skorer olmaması en büyük eksikliği. Altıpas içinde dahi pası düşünmesi onu bazen zora sokuyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir