14 Şubat 2018 Çarşamba

Carrasso'nun pas istatistiğini konuşmak gerekiyor, altı çizilesi bir nokta


Carrasso'yla alakalı bir detay daha vereyim. Öncelikle twitter.com/SirArsenalist 'in hakkını verelim, istatistiği ondan alıyorum. Hatta linkini de buraya bırakayım;


Carrasso'nun pas istatistiğini konuşmak gerekiyor, altı çizilesi bir nokta. Muslera bu anlamda da çok eleştiriliyordu, geriden oyun kurarken çok fazla boş top atıyordu ve attığı uzun topların hemen hemen hepsi de adresi bulamıyordu.

Carrasso sağ ayaklı bir isim mesela ama maç içinde sol ayağını da birçok kez kullandı. Topu sağ ayağına çekme gereği duymuyor, sol ayağını da çok iyi kullanıyor. Hatta iki ayağını kullanıyor dediğimiz çoğu futbolcudan dahi iyi olabilir. Çok konuşulmadı nedense, oysa dikkat çeken bir özellik. Biz işin tecrübe ve liderlik kısmında olsak da Carrasso çok iyi bir kaleci.

Kötü olan bunu şu an keşfetmek. Az daha ayrılıyordu hatta, Okaka'nın transfer edilememesi üzerine son gün takımda kaldı. Eray İşcan'ı kullandık Türkiye Kupası'nda, ona dahi isyan etmedi. Keşke çok daha uzun bu formayı giyme imkanı olsa, gerçek anlamda Muslera'nın arkasını ilk kez doldurduk. Tam bir büyük takım kalecisi, çoğu özelliğiyle bunu gösterdi. Liderlik, geriden oyun kurabilmesi gibi.


Fabri bu yüzden özel mesela, yetenek anlamında çoğu kaleciden iyi değil ama ayaklarını çok iyi kullanıyor ve bu da pas oyununda önemli etken. Taffarel bu işin zirvesiydi, geriden müthiş oyun kurardı. Uzun zamandır Galatasaray'da geriden oyun kurabilen bir kaleci görmemiştim, savunmaya da müthiş yardımcı oldu.

Carrasso'nun Gomis'e tam 20 isabetli pası var, bu da durumu ortaya koyar. Taktiğin bir parçası olduğunu düşünüyorum ve işe yaradı. Antalyaspor maçı ölçü değil diyebiliriz, buna rağmen çok iyi bir maç çıkardı ve ısrarla altını çizdiğimiz forma adaleti noktasında da daha önde olduğunu düşünüyorum. Kasımpaşa maçında da oynayabilirdi, ben olsam öyle yapardım..

8 yorum:

  1. carrasso çok konsantre ve defansın hataları da söylüyor falan, inşallah o oynar dediğin gibi abi

    YanıtlaSil
  2. As kaleci yedek kaleci diye ayırt etmeden her ikisini de rotasyon içinde kullanabiliriz. Form itibari ile Carraso potansiyel yetenek açısından da muslera daha tercih edilebilir. Zaman zaman değişmelerinde sıkıntı olmaz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, rekabet önemli. Bu olmadığı için Muslera düştü mesela.

      Sil
  3. uçuk maaş alan muslera yollanmalı ve kendisiyle yola devam edilmeli. 2015 geride kaldı, futbol dünyasında vefa falan yok. ama muslera'yı kimse ikna edemez bulmuş böyle maaşı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera yollanmalı diyemem, maksimumunu biliyoruz. İş onu yükseltmek, o da rekabetten geçiyor.

      Sil
  4. Keşke yabancı sorunu olmasa da daha çok kalsa.Ama yazın büyük ihtimal gidecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke, bunu ben de isterim. Çünkü yaz döneminde de alabileceğimiz bir yerli kaleci olmayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir