4 Şubat 2018 Pazar

DG Sivasspor 2-1 Galatasaray, 2-0'ı beklemek maçı kaybettiren unsur


45. dakika kırılma noktası, hamle için 2-0'ı beklemek maçı kaybettiren unsur. Belhanda oyuna girdikten sonra ki oyun ortada, Fatih Hoca'nın geç kalmasını anlayamadım. Tonla pozisyon kaçtı ve Eren Derdiyok'u 11'e yazarken boşa atmıyorduk. Şu aşamada Gomis'e göre daha hazır, en azından daha isteyen durumda. Gomis'in iştahında düşüş var, Eren Derdiyok ön alana bir hareket, en azından pozisyonu bitirme imkanı tanıdı.

Donk / Tolga Ciğerci tercihinden umutluydum aslında. Şu an Badou Ndiaye tarzında oynayabilecek tek ismimiz Tolga Ciğerci, Donk ise son zamanların çıkıştaki ismi. Donk'un savunmaya biraz daha sertlik, Tolga Ciğerci'nin de tempo getirmesi beklenmiş, bunu göremedik. Hangisi daha kötü kıyası yapmıyorum, bu ikilinin orta sahada hücuma bir katkısı olmadı. Feghouli hareketliydi, istedi ama yalnız kaldı. Belhanda veya Selçuk İnan'la onu desteklemek gerekiyordu, geç kaldık.

İlk yarıda zayıftık, hatta döküldük. Malatyaspor maçındaki futbolcu bu, 2. yarı için ışık vermeyen. 2-0'dan sonra hamleler geldikten sonra biraz daha reaksiyon gösterdik, Yasin Öztekin kenara geldikten sonra da pozisyonlar üst üste gelmeye başladı. 2-2 de bitebilirdi, kazanabilirdik ya da 3-1 geriye düşebilirdik, tüm sonuçlara açıldı. Yine yazıyorum, hamle için 2-0'ı beklemek mesela. Sivasspor'un ortada muhteşem bir futbolu yoktu, mücadele ettiler ama biz hücumu çok geç destekledik.

Bazı şeylerin değişmediğini görmek de sıkıcı nokta. Muslera'nın aşırı öz güveniyle oluşan bir korner ve klasik yediğimiz gollerden biri. Nagatomo o boyla ceza sahası içinde rakip tutmaya çalışıyor, hala neden direk dibine futbolcu koymuyoruz? Yerleşim hatalı, herkes bir araya kümelenmiş ve penaltı rahatlığında yenen bir korner golü daha. Penaltıdan yediğimiz golde ise penaltı olduğuna inanmıyorum, yine de bu maçı hakem üzerinden yorumlayamam. Geç kaldık, 45'de gelmesi gereken hamlelerle bu maçı rahatlıkla çevirebilirdik.

Fernando dönene kadar sıkıntı çekileceği net olsa da orta sahayı ya Belhanda ya da Selçuk İnan'la desteklemek şart. Feghouli'yi sağ kanata çekmek ve Belhanda'yı forvetin arkasına çekmek de mümkün. Bir sonraki maçta Gomis / Eren Derdiyok ikilisini dahi bir arada izleyebiliriz. Donk / Tolga Ciğerci'nin doğru ikili olmadığı ortaya çıktı, bu konuda ben de yanıldım. Bazı noktalarda romantik düşünüyoruz, 1-2 maçlık heyecana gelmemek gerekiyor.

Konuşulacak çok fazla şey yok, kazanılması durumunda çok büyük bir avantaj ele geçirilecekti. Kaybedilen çok fazla bir şey yok, Trabzonspor maçına kadar (hatta o maç dahil) yine rahat bir fikstür var ve süreç bizi liderliğe taşıyacaktır. Bu kadar bariz hatalarla kaybetmeyi sevmiyorum, geç kaldık. Yine de bir fark var, geç de olsa reaksiyon gösterdik, özellikle son 15 dakikada. Bu da bir şey, kaybedilen deplasmanlarda bu görüntü de oluşmuyordu. Yeniden ayağa kalkmak gerekecek, umarım bazı dersler alınmıştır..

40 yorum:

  1. Ligin en iyi orta sahasindan en kotusune nasıl geçtik çıldırmamak elde değil. Badu yu satanlar şampiyonluğu sattı geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam kendisini yırttı gitmek için, Badou'yu satanlar diye bir şey yok, Badou bizi sattı kardeşim bunu artık anlayın. Kendisine güvenseydi zaten daha iyi takımlardan daha iyi teklifler Dünya Kupası'ndan sonra gelecekti, maaşlar 4 ayrdır ödenmiyormuş vs. vs. adam bir şekilde gitmek istedi işte.

      Sil
    2. Badou konusunda yapacak bir şey yok, ben burada yönetime suç bulamam. Keşke alternatif üretebilseydik, sorun o.

      Sil
    3. badou istedi evet ama genel olarak transfer haberi ortaya çıktığında "satalım gitsin ya, yeri dolar ya, büyük para ya" diyen çoktu. burada da vardı. o arkadaşlar alınabilirler üstlerine. ev ödevleri de benden, tüm muhasebeci taraftarlar oturup kaçan şampiyonluğu hesaplasınlar.

      Sil
    4. O diyenlerin sorunu, benim değil mesela :)

      Sil
    5. Vay be :) Erken panik olmamak gerekiyor.

      Sil
  2. fernado gelene kadar selçuk tolga önlerinde belhandayla oynamamız lazım fernando geldiğinde selçuk out fernando in feghouli ve rodriguesin yerleri kanat bu adamları organize edecek kişide belhanda. yasin artık ilk 11e sakatlık ceza vs olmadıkça girmesin hatta kanat rotasyonunda linnes bile önünde olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda kesin olmalı, orta saha da ona göre kurgulanır..

      Sil
  3. Yediğimiz gollerden başlamak isterim..Çok sıkıldık artık bu korner gollerinden..hiçbir ders almayışımız inanılır gibi değil..penaltı bence de çok ağır..faul yok..varsa bile dışarda gibi.yine bir deplasman ve yine bir boşa geçen 45 dakika..1-0 geride oynamamızla 0-0 devam etmesinin bir fsrk yarattığını göremiyoruz futbolcularda,bu çok üzücü..oyuncu değiştirmek için beklemesinin sebebi,2.yarıya iyi başlamış olmamız bence..hesapta olmayan bir penaltı..ilk devre ilk gelişleri,ilk korner,ilk kaleyi bulan şut ve gol..ikinci devre ilk gelişleri ve yine gol..bir büyük takım böyle fırsat vermez,vermemeli..beşiktaşın direkt düşünmediği bir Tolgay bizim ortasahamızı ne kadar güzek toparlardı değil mi?Sanırım biz elimizden kaçırdık onu son anda,öyle biliyorum..sıkıntı ortasahada,net.feghouli yerine yasin çıkmalıydı..çok etkisizdi Yasin..Velhasıl büyük bir fırsattı..senin dediğin gibi şampiyonluk dönemeçlerinden biriydi,dönemedik bu virajı..sanırım bizi zor günler bekliyor.fernando dönene kadar epey zorlanacağız gibi gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direklere 2'şer isim koy işte, Nagatomo o boyla kornerde adam tutuyor. Olacak iş değil.

      Sil
  4. Yalnız abi trabzon maçından önce kadiköyde derbi var maçın çok zor geçeceğini düşünmüyorsun herhalde rahat bir fikstür yazmışsın?

    YanıtlaSil
  5. Tolga-Donk-Yasin'in ilk 11 başladığı bir takımda Belhanda yedek oturmaz! Kimse kusura bakmasın Fatih hoca bitanedir ama bu konuda yanlış yapıyor! Belhanda'ya ayar verme işinin biraz suyu çıktı! Fatih hoca böylr ayar vermeleri sever ama hani derler ya ''Tamam güldük, eğlendik yasin sen çık oğlum şöyle kenara belhanda gelsin'' Bu belhanda nefreti nedir cidden anlamış değilim.Kupa maçını izledim maçtan sonra Belhandayı yerin dibine soktular! Adam 2 penaltılık pozisyon yaptırdı üstünede asist yaptı Sahanın en kötüsü belhanda!! Belhandayı yerin dibine sokuyoruz yerine oynayanlar futbol yeteneği olarak adamın tırnağı etmiyor! Sanki elimizdre modric,kross falan var da onlar oynuyor belhandayı oynatmama lüksüne sahibiz!! Bizim taraftarımız bu işleri bırakacak artık! görüyoruz işte tolga donk yetenek seviyeleri kısıtlı adamlar, bu takım rotasyonunda belhanda sahada olur! Bir şey yapar yapmaz orası ayrı bir konu ama en azından yapma potansiyeli var yapabilir de! O yüzden bu belhanda mızmızlığına taraftarın bir son vermesi lazım! Kayseri maçındaki galibiyet nasıl Fatih hoca ya yazıldıysa bu mağlubiyette hocaya yazar net! Şampiyonluk yolu dikenlidir beyler ayağını seven gelmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda kesin oynamalı, bence bu maçla birlikte de 11'e döner diye düşünüyorum.

      Sil
  6. N diyae varken dahi ortasaha takviyesi istiyordum ki n diaye satıldı yerine adam koymasını bilememek bu sonuçlara sebep işte. Alternatifler üzerinden yorumlamak kolay fakat şu görüldü ki gerçekten kültür yoksunu bi ligimiz ve futbolumuz var buna sebep çok şey var şu cümledeki asalete bak hakeme yazmıyorsun ama bugün pazar ve gündem verilmeyen şüpheli 2. Sari kartiydi kalkavanin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif üretemedik, sıkıntı o. Badou'nun gideceği 1 aydır konuşulan konuydu. Kongre süreci de çok geriye attı bizi.

      Sil
  7. Bu tarz kazalar olacaktır bu normaldir ve sonuna kadar Fatih Hocanın yanındayız... Maçtan sonra çıktı aslan gibi kötü oynadık kaybettik Galatasaray böyle oynamamalı dedi. Başkaları gibi ağlamadı suçu başkasına atmadı. İşte Fatih Hoca bunun için lider, bunun için imparator.
    Eleştirim ise su olacak orta sahada gereksiz aksiyonlara girmenin pek manası yoktu böyle zor bir deplasmanda. Selçuk-Tolga ile iyi kötü işleyen bir sistem vardı. En azından mevcutlar içinde en iyisi buydu. Topu ileriye taşıyamazsan savunması iyi olan oyuncularla istediğin kadar oyna pozisyon verirsin. Bu kuralı Türkiye'ye öğreten Fatih Terimdir zaten ve bir de savunma sertliği açısından mutlaka serdar oynamalı. Takımı tanıma sürecinde bu tarz kayıplar ise mutlaka olacaktır. Şampiyonluk? Şampiyonlar ligi on elemesi olsa bile çok şanslı sayarım bizi ama su da var ki sene sonunda sıralamada nerde olursak olalım mayıs sonrası önümüzdeki sene için Fatih Hocaya tam yetki verilmeli ve bunun finansal altyapısı şimdiden oluşturulması. Kadro çok dar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette yanındayız. Ligin ilk yarısında deplasmanda kaybettiğimiz maçlara bakalım, böyle direnç ve pozisyonları hangi maçta bulduk.

      Sil
  8. Orta sahada modric kross da olsan taraftar onlara da çöp der. Gerçi iki türlü taraftarımız var . Biri ne olursa olsun takımına desteğini sürdüren diğeri de tepki olarak Başakşehir i tutan. Yensen de yenilsendeden buralara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, bir türlü beğenmeyen bir taraftar var, tek maçtan da hüküm veren. Nagatomo konusunda bunu yazdım mesela.

      Sil
  9. Hocam haftaiçi yorumlarda da yazmıştım Donk ile olmaz bu iş, elimizdeki imkanlar bu ne yazık ki ancak Donk Süper Lig'deki en vurdumduymaz oyunculardan birisi, adamda aidiyet duygusu yok bir kere. Garry ve Feghouli hariç hücümda akıl yoktu Belhanda girene kadar, ne olursa olsun Belhanda'yı oynatmak zorundasın şu durumda, yazdıklarına katılıyorum hamlelerde geç kaldık ve çok büyük bir fırsat teptik. Şu saatlerde psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş olacaktık, çok yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vurdumduymazlık değil bence konu, ben maçta onu Cİğerci'ye göre daha kötü de görmedim mesela. Donk bu, fazlasını yüklemek zorluyor.

      Sil
    2. Hocam Donk'un orta saha oynadigi 10 macta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 maglubiyetimiz var. Her sey ortada, denenmisi denemeyeksin, hic olmadi Selcuk olsaydi bari en azindan aklini basina almis gorunuyor eskiye gore.

      Sil
    3. Son 10 maçın fazlası Riekerink, M.Denizli dönemleridir. O anki kadro ile bu farklı.

      Sil
  10. yenebilirdik de gayet pozisyon bulundu, doğru değişiklik yapıldı, fark pozisyonlar gol olmadı.
    sadece sinan 2 tane kaçırdı
    sıkıntı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı şu, bu değişiklikler daha erken gelmeliydi..

      Sil
  11. ilk golde yuto'ya kızdım ben. zeminden top sekebilir ki sekti, çerçeveye pas verilmez. neyse sonuçta "kendi kendimize" gol yedik.
    taffarel brezilyalı oyunculara iyi gelir dedik, mariano da maicon da son derece vasatlar. hiçbir fark yaratamıyorlar. böyle giderse serdar denayer tandemi konuşulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, tek maçtan Nago için kötü yorum yapamam. Bekleyelim bakalım, hayırlı mağlubiyet olmasını umarım.

      Sil
  12. belhanda'ya her dakika sallayan biriyim ama çok iyi oynadı.
    tembel feghouli bu seneki hayal kırıklığı. hocalar güçsüz olduğu için kanada koyamıyor onu, gole yakın diye değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'de sorun yok, aksine son haftalarda formda. Dün yaşadığı sorun tamamen yalnız kalmasından ötürü.

      Sil
  13. gomis konya'da tutu garantilememizi engelledi.
    bu maçta sıfır mücadele etti. gol kaçar ama bunun affı olmaz.
    para sorunu yüzünden trip atacaksa eren oynasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para sorunu olduğunu düşünmüyorum ama belki de sakatlıkla alakalı bir iştahsızlık var, bilmiyorum.

      Sil
  14. "tolga da koşar, ndiaye napıyor ki" diyen futbol cahillerini piste alalım.. orta saha ndiaye diye bağırıyor 2 haftadır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru yorum, tarz değiştirmek zorundayız..

      Sil
  15. Endişe verici olan kısmı şu, Tudor zamanında da olan, deplasman maçlarında takımın kötü oynaması. Bu konuda değişen birşey yok sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var, Tudor dönemi mağlubiyeti çok öncesinde kabulleniyorduk. Dün ise kazanabilirdik, son 15 dakikada dünya kadar kaçan pozisyon ve iştah var.

      Sil
  16. Şu kornerlerde direğe 2 futbolcu koymak çok mu zor yani anlam veremiyorum.Muslera özgüven patlaması yaşıyor silkelenmesi lazım.Tamam seviyoruz canımız ciğerimiz diyoruz da sevgimizin arkasına sığınıyor.Kornerde ileri adım attın mı daha geri dönmeyeceksin,dönersen yersin golü.Her maç bunu yapıyor çık dağıt orayı elini de kullanabiliyorsun orda ama o ne yapıyor korner kullanılır kullanılmaz bi adım ileri atıyor sonra vazgeçiyor o vazgeçene kadar zaten gol oluyor.Muslera'nın form düşüklüğü var bu durumun düzelmesi için bi iki maç yedeğe çekilmesi gerekli yoksa kendini de bitirir bizi de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok basit bir şey, "ali ata bak" demek gibi hem de..

      Sil
    2. Muslera burayı takip etmiş sanırım

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir