19 Şubat 2018 Pazartesi

Donk'u tekrar konuşmak istiyorum, iyi anlamda konuşulabilecek tek ismi


İyi günlerden geçmediğimiz net. Yaşanan bir düşüş evresi var, son 2 deplasmandaki görüntü iyi değil. Hakemleri konuşmadan bu maçları yorumlamak imkansız, yine de Fatih Hoca'nın kritik hataları var. Bu hatalar da maalesef hakemlerin ekmeğine yağ sürdü. Sivasspor karşısında Belhanda'yı çok uzun süre kenarda oturtmak gibi, ya da Kasımpaşa deplasmanındaki 4-4-2'ye dönüş.

Donk'u tekrar konuşmak istiyorum, son haftaların yükselen ismi o. Fernando'nun yokluğu büyük handikap olsa da Donk o boşluğu elinden geldiğince kapatıyor. Sivasspor karşısında 4-2-3-1 vardı, o düzen içinde Donk / Tolga Ciğerci ikilisi yanlıştı. Selçuk İnan / Donk ya da Selçuk İnan / Tolga Ciğerci kombinasyonları da hatalı. Badou Ndiaye'nin yokluğunun Fernando'ya göre daha büyük bir handikap olduğunu söyleyebilirim, çünkü oyun tarzımızı değiştirmek zorunda kaldık.

4-3-3 bu noktada doğru tarz, roller daha net şekilde belli oluyor. Donk'u savunmanın önünde kullanıyoruz ve yerini bu anlamda buldu. 2'li orta sahada değil, 3'lü düzende etrafında 2 orta saha daha varken yükseldi. Tempoyla alakalı bir konu, Donk da bu düzende yükselmeyi başardı. Pas ve teknik özelliği de iyi, ben onun için 6 değil de 8 numara diyordum. Kasımpaşa'da arkasını toplayan isim Castro'ydu. Biz ise onu geldiği günden bu yana ısrarla yanlış kullandık.

Fizik özelliğiyle de fark yaratıyor, orta sahayı süpürmemiz noktasında fazlasıyla iyi. Attırdığı gol tam bir usta işi değil mi, oradan topu çıkarması, devamında 2 isim geçmesi ve Garry Rodrigues'e pası. Biraz da esprili "Pogba" yorumları yapılıyor, tarz noktasında yanlış değil aslında. Kasımpaşa maçının bizim adımıza en iyi ismiydi, buna stopere geçtiği dönem de dahil.

Takımın en iyisini stopere çekmek ise o bahsettiğim olumsuz domino etkisi. Fatih Hoca da söyledi, Serdar Aziz çıkarken yerine bir stoper girmeliydi. Selçuk İnan'ı hücuma atabiliyorduk, Tolga Ciğerci savruk olsa da tempo için önemliydi, Donk da geriden oyunu iyi kuruyordu ve oyunu tutuyorduk. Donk stoperde de iyi oynadı ama rakibin hızlı geleceği belliyken Maicon / Donk ikilisiyle ağırlaştık. Tolga Ciğerci / Selçuk İnan'la da geçen sezona döndük, top yapamadık..

2 yorum:

  1. ndiaye bence fernando'dan bile önemli olabilir diyordum. senin de fikrin bu yöndeymiş.
    donk şu formuyla kesilmez. fernando 8 numara oynar donk'la.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Donk / Fernando / Belhanda şu noktada daha olası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir