21 Şubat 2018 Çarşamba

Emre Akbaba'nın Galatasaray'a transferi hala olası bir durum


Emre Akbaba'nın eski hocası Erhan Altın: "Galatasaray, Emre Akbaba'nın transferi için söz kesti. Sezon sonu bu transfer olacak."

Radyospor'da yapılan bir röportaj. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum, bildiğim kadarını paylaşayım. Emre Akbaba için son zamanlarda Başakşehir'in adı geçiyordu ve sezon sonu adına söz kestikleri söyleniyordu. Sonra o işin olmadığını öğrendik, Emre Akbaba'nın transferi hala olası bir durum. Ligin ilk yarısında Emre Akbaba için neler yazdığımı hatırlarsınız, Galatasaray'ın olmazsa olmazı gibi gördüğüm bir transferdi.

Anadolu'dan alınan yerli isimler üzerine doğal olan bir "ön yargı" var. Bu tarz isimlere geçmiş yıllarda olmadık paralar verdik ve çoğundan da katkı alamadık. Emre Akbaba'yı ise farklı ve özel bir futbolcu olarak tanımlıyorum, büyük yetenek. Alanyaspor için bu sezon iyi bir görüntü yok gibi görünse de Emre Akbaba'nın istikrarı devam etmekte.

Geçtiğimiz sezon 33 maçta 6 gol 6 asisti vardı. Bu sezon ise 21 maçta 7 gol 6 asistte. Vagner Love gibi bir hücumcularını da kaybettiler, altı çizilesi bir nokta. Emre Akbaba ise izlediğim her maçında iyi bir görüntü sergiliyor, takımının da özellikle Vagner Love sonrası en önemli kozu oldu. Vagner Love'nin gol noktasında ayakta tuttuğu kısır bir takımdılar. Emre Akbaba da onu destekleyen en önemli isimdi, şu an itibariyle gol noktasında ipleri tek başına eline aldı.

Her iki ayağını kullanabiliyor, teknik ve bitirici özelliği gayet iyi, fiziğiyle de o pozisyon için fark yaratabilen bir futbolcu. 8 özelliği de var, 10 numara pozisyonunda forvet özelliğini de barındırıyor. Alınabilecek en önemli yerli belki de, Galatasaray'ın böyle bir alternatife ihtiyacı var. Yerli kalitesinin düşüklüğü bir yana, Belhanda olmadığında yaşanan sorun ortada. Selçuk İnan'ın da 33'e gelen yaşını hesaba katalım, 8 - 10 için oldukça ideal bir isim.

Ligin sonunu beklemek lazım, küme düşme anlamında Alanyaspor ciddi adaylardan. Düştükleri an da Emre Akbaba'nın mevcut piyasası yarı yarıya düşecek. Belki sözleşmesinde maddesi de vardır, bilinmez. Mevcut sözleşmesinin de son yılına gireceği için her anlamda avantaj elinize geçmiş olur, iş şimdiden Emre Akbaba'yla söz kesmekte. Fatih Hoca çok sever kendisini, Milli Takım'a da ilk çağıran isimdi. Deniz Türüç ve Emre Akbaba'yı ayrı tutar, beğenir ama bu ikiliden Emre Akbaba olası olan..

8 yorum:

  1. Belhanda'nin olmadigi maclarda elimizi guclendirir ayrica yedek kulubesine de on numara takviye olur. Gelmesini isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşündüm. Umarım alabiliriz..

      Sil
  2. Bireysel futbolcu kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor.Kadrodaki futbolcuların bireysel kaliteleri, totalde futbol takımımızın kalitesini belirliyor. Örnek vermek gerekirse belhanda nın olmadığı bir maçta tolga ciğerci o mevkide olmamalı! Ya da feghouli rahatsızsa yedeği yasin,sinan gümüş olmamalı! Eğer bu oluyorsa o takım o şampiyonluk ya da avrupa da başarı eşiğini aşamaz! Belhanda nın rotasyonu Emre Akababa kalitesi olmalı ya da asamoah geldi diyelim onu yedekliyecek kalite nagatomo kalitesidir. Gomis'in yedeğide Eren derdiyok kalitesi değildir! Yaz döneminde mutlaka bonservisi olmayan ama bireysel kalitesi yüksek isimler alınmalı ve Belhanda, feghouli, gomis tarzı bireysel kalitesi yüksek oyuncular kesinlikle satılmamalı! Galatasaray camiası bu ülkeye vizyon kelimesini öğreten camiadır ve hep koşmaya, zorlamaya, dik durmaya alışmış bir kültürü vardır. Beşiktaş gibi yok feda, yok efendilik , yok kemer sıkalım gibi argümanlarla yönetilemez. Bu zihniyetle yönetmeye kalkışırsanız bu camianın genleriyle oynarsınız. Galatasaray amblemi boşuna aslan değildir! Aslan kafese konulduğunda nasıl ki o heybetini yavaş yavaş kaybeder, içten içe çürür , bizim camiamızda öyledir! Galatasaray ı galatasaray yapan değerlerine zincir vuramazsınız...Biz saldırarak , her zaman daha iyisini, daha kalitelisini isteyerek Galatasaray olduk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemi yeni bir değişim bizi bekleyecek gibi de bunu ne ölçüde yapabileceğiz bilmiyorum..

      Sil
  3. Makul rakamlara olacaksa gelsin. Yoksa Emre Çolak'ı geri alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Çolak bence geri dönecek, öyle hissediyorum.

      Sil
  4. Yabancı kontenjanı ne olur bilmiyorum ama tekrar gelirse çok değerlenir emre akbaba ve onun tarzında oyuncular iyi de oynar diye düşünüyorum gelmeli... Emre Çolak'tan bile verim alan Fatih Terim emre akbaba'yı da iyi oynatır yükseltir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım'a da ilk davet eden isimdi, önemli bir yetenek olduğunu düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir