2 Şubat 2018 Cuma

En azından Latovlevici'den daha iyi durumda


"Üç sol bekimiz yok. Hakan Balta’yı sol bek addetmemek lazım. Bugün onu oynatmamızın sebebi hem geriye dönüşü olsun hem de ihtiyacımız olursa ondan faydalanalım. Yoksa Yuto ile Lato bize iki sol bek görünüyor. Korkulu rüya göstermeyecek gibi görüyorum onları. İki bekinin devamlı gitmesini isteyen bizim anlayışımızda Hakan’ın orayı yapması çok zor. Ama zaman zaman stoper olarak da kullanabiliriz."

Fatih Hoca'nın Hakan Balta için yorumu bu şekilde. Ben de hemen hemen aynı şeyleri yazmıştım, beklentim ışığında ilerliyor. Latovlevici'ye bakarak sol bek yorumu yapmak tehlikeli aslında, yine de yapabilecek bir şey yok. Nagatomo'yla transferi kapattık, mevcut rotasyon da bu şekilde. Haliyle iş bir noktada Hakan Balta'ya bakabilir, bu anlamda neler yapabileceğini gördük.

3-4 yıl önce dahi sol bek için temposunun bittiğini yazıyordum. Stoperleşmişti, kariyerini bu anlamda uzatmıştı ama stoper için dahi temposu yavaşlama noktasındaydı. Tudor'un oyun düzeninde ondan vazgeçmesini anlamıştım, o süreçte Hakan Balta'nın da takımdan ayrılmasını bekledim. Bu geçmişi bir kenara bırakmak değil, sadece beklentimdi. Saygım, sevgim elbette sonsuz, bu değişmez.

Geri dönüşü biraz da "simge" isim olması. Şartların onu rotasyon içine dahil ettiğini düşünüyorum, transfer anlamında da süreç istediğimiz gibi ilerlemeyince bir anda ihtimal oldu. Latovlevici kötü durumda, Nagatomo'yu aldık ama bir noktada yine "sol" ayaklı sol bek ihtiyacı doğabilir. Hatta stoper için dahi ihtimal olabilir, Koray Günter ve Ahmet Çalık'ın da görüntüsü çok iyi durumda değil. Koray Günter'in birçok iyi özelliği var ama sert değil mesela, Jahovic'e vurdurduğu kafa bir örnek.

İşin özü, Hakan Balta'yı ben de sol bek düşünmüyorum ama şartlar yine onu gösterebilir. Konyaspor maçında sırıtmadı, en azından tecrübesi ve ayaklarının yere iyi basmasıyla etki etti. Çok kritik defansif müdahaleleri var, oyunun iyi yanlarından biri de o oldu. Tempolu ve daha zorlu maçlarda bu görüntü zor ama en azından Latovlevici'den daha iyi durumda..

2 yorum:

  1. Sivas ta lato ile başlarsak kesin o bölgeden gol yeriz!! Yagamoto olmazsa kesin hakanla başlamalıyız.Lato gibi defansla alakası olmayan solbek olur mu şaka gibi:) En azından Hakanın defansta durduğu yeri bilmesi yeter!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an önce forma giymeli, bunun Avrupa'da tonla örneğini izliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir