13 Şubat 2018 Salı

Fatih Terim'in istediği iştah ve tempoya en iyi cevap veren futbolcu belki de


"Rodrigues çok güvendiğim bir oyuncu. Özel antrenmanla onu daha iyi hale getireceğiz. Bir yeteneği var. Bu kadar çabuk bir oyuncunun, bu kadar çalışkan olması bizim için artı. Takımın önemli bir parçası olduğunu hissetmesini istiyoruz. Bizim için önemli bir silah."

Ligde oynadığı son 5 maçın 4'ünde skora 2 gol 3 asistle katkısı var. Genele bakınca da 20 maçta 3 gol 7 asist oldu. Bu 7 asistin çoğu Gomis'e, saha içinde hücum anlamında en önemli kozlar. Sağda veya solda oynaması fark etmiyor, her iki pozisyonda da etkisi var. Sağda bir çizgi oyuncusu, solda ise içe kat ediyor ve her şekilde katkısı var. "Burada daha iyi" diyemem, yüzde 50 - 50 görüyorum.

Geçen sezon Galatasaray adına kötüydü ama o kötü sezonun iyi isimlerinden biri Bruma'ydı. İyi bir sezon geçirdi, zaten potansiyelinin de ucu yok. Feghouli başka bir adam, Bruma yerine gelmedi ki farklı iki tarz. Bruma'dan doğan bir boşluk olduğu da doğrudur, hem katkı hem heyecan noktasında. Fatih Terim'le birlikte Bruma'yı izlemek isterdim mesela, zaten onun transfer ettirdiği bir isimdi. 

Garry Rodrigues de geçen sezonun ortasında transfer edildi. Maliyeti eleştirildi, aynı şekilde gerekliliği de. Genç gelmedi Galatasaray'a, şu an 27 yaşında zaten. Potansiyel olacak dönemi geçeli çok oldu, şu noktada patlatıcı bir isim derim. Beklentim de oydu, kenardan geldiğinde enerji katmasını bekliyordum. O ise bu sezon üzerine koydu, her geçen dönem de büyümeye devam ediyor.

Hızlı, topla çabuk ve yetenekli. Eksikleri var, o eksikler sayesinde Galatasaray'da. Tekniği çok yüksek değil, daha çok hızı ve patlayıcılığıyla rakibini geçiyor. Pas tercihleri noktasında da hataları var, o anlamda da çok isabetli sayılmaz. Buna rağmen 7 asist, çok iyi bir rakam değil mi. Tudor dönemi çıkış yakaladı ama her fırsatta kenara alındı, Fatih Terim ise ısrar ediyor, sezonun ilk yarısında gösterdiği kalitenin daha da üzerine çıktı.

Kendi farkını ortaya koydu, en önemlisi de bu. Fatih Terim'in istediği iştah ve tempoya en iyi cevap veren futbolcu belki de. Badou Ndiaye de kalmış olsa böyle büyüyecekti, bu anlamda çok önemli kozlar olacaktılar. Şu aşamada Garry Rodrigues hücumdaki en önemli baskı unsuru, daha da büyümeye devam edecektir. Hoca özel olarak ilgileniyor, çok büyük beklentisinin olduğunu düşünüyorum. Bu tarz hızlı kanatları çok sever, göreve geldiğinde de Garry Rodrigues için ısrarcı olacağını yazmıştık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir