1 Şubat 2018 Perşembe

Fernando dönene kadar ki süreci en acısız şekilde atlatmalıyız


Çok sorulan sorulardan biri, kendi açımdan cevaplayayım. Badou Ndiaye sonrasını yazmak adına transfer döneminin bitmesini bekliyordum. Belki bir hamle olabilir mi diye düşünmedim değil. Fatih Hoca'nın da elini rahatlatmak gerekiyordu ama her şey son 2 güne sıkışınca bu pozisyona bir hamle yapamadık. Sol bek bekliyorduk, orta saha o konudan daha büyük bir meseleye dönüştü. Hala da öyle, orta saha sıkıntısının büyük olduğunu söyleyebilirim.

Fernando geri dönmüş olsa her şey biraz olsun daha iyi olacaktı. Zaten alternatifi olmayan bir isimdi, gün itibariyle de olmazsa olmaz. Galatasaray orta sahasının olası performansının Fernando üzerinden konuşulması gerekiyor. Yanında oynayacak ismi yükseltecek bir futbolcu, orta sahadaki sertlik düzeyi Fernando üzerinden yorumlanabilir. Onun da en iyi ihtimalle 1 ay olmayacağını söyleyelim, bizi kolay günler beklemiyor.

Avantaj şu, fikstür noktasında rahatız. Sivasspor deplasmanı sonrası rahatlayacağız, bu maç çok büyük bir final. Fernando'nun yokluğu üzerine konuşalım önce, Tolga Ciğerci / Selçuk İnan ve Donk alternatifler. Belhanda'nın ise 8 numara ihtimali ciddi ciddi doğdu, başka da bir alternatif yok. Kağıt üzerinde güçlü bir orta saha değil, en azından Başakşehir ve Beşiktaş'a oranla orta saha noktasında güçlü değiliz.

Badou Ndiaye en önemli tempo unsuruydu, onu kaybettik. Fernando ise hem orada bir lider, hem de sertliğin en önemli ismi, o da uzun süre yok. Tolga Ciğerci / Selçuk İnan ikilisine dönüş demek bu, bir anda 1 yıl öncesine gidiyoruz. Geçen sezon bu orta saha rotasyonunu eleştiriyorduk, tempo ve agresiflik noktasında yoktular. Tolga Ciğerci'ye güvenemiyoruz, sakatlık geçmişi kabarık. Selçuk İnan da iyiden iyiye temposunu yitirdi, Osmanlıspor maçındaki görüntüsü iyi değildi.


Tolga Ciğerci / Selçuk İnan doğru ikili değil çünkü. Bu iki ismin yanına Donk'u yazmakta geçen yıldan da öncesine gitmek, daha kötü bir tablo. Fatih Terim burada önemli bir değer, mevcut isimleri yükselttiğini görüyoruz. Donk veya Selçuk İnan'dan sürpriz işler bekleyeceğiz, bunu göstermek zorundalar. En azından Fernando dönene kadar ki süreci en acısız şekilde atlatmalıyız.

İç sahada ise Tolga Ciğerci / Belhanda orta sahasını sık sık izleriz. Belhanda'nın 8 numara oynayabileceğini düşünüyorum, en azından mücadele noktasında var. Biraz daha temposunu yükseltmesi gerekecek, şu an topla dikine dripling yapabilecek tek orta sahamız. Tolga Ciğerci ise tarz olarak Badou Ndiaye'ye yakın tek isim, bu süreçte onun da önemi arttı.

Sürpriz denenebilir mi dersek elde böyle bir isim pek yok. Belhanda'nın 8 numarada oynaması olabilecek en büyük sürpriz işte, o pozisyona çekilebilecek başka bir isim yok. Belki Linnes diyorum, o da orta saha oynayabilmesinden. Tempo aranan, topu dikine taşımamız gereken dakikalarda belki denenir, bilemiyorum. Norveç Milli Takım'ında bunu oynuyor çünkü, Mustafa Denizli de Linnes'i transfer ederken ki düşüncesinin bu yönde olduğunu söylemişti..

13 yorum:

  1. Ben fernandonun yerine eğer kasımpaşadaki gibi oynayacaksa Donku isterdim. Fernando dönene kadar derbi yok zaten oda derbilere yetişir yanına belhandayı monte eder ligi bitirirz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk o ışığı da verdi, umarım devam ettirir.

      Sil
  2. zamanında guardiola lahm'ı orta saha oynattığı zamanlar oluyordu,ben marianonun da orta sahada oynayabileceğini düşünüyorum ama tabi bu son ihtimallerden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da sağ beki boşaltıyorsun, elinde güçlü alternatifler yok maalesef. Guardiola farklı bir td..

      Sil
  3. Bende yuto nun gerektiğinde on libero oynaması mümkün mü diye düşünüyorum ne dersiniz yada denayer in içinden bi busquets çıkabilir mi o 3 ü de beni bu sorulara yoneltti ister istemez

    YanıtlaSil
  4. Sürpriz Koray Günter olabilir diye düşünüyorum. Gerekli özellikler var ama Koray'da zaten sadece özellikler var. Hiç gösterdiğini göremedik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güçlü değil, orta saha için ise hızlı sayılmaz :)

      Sil
  5. fernando elbette geç dönebilir ama erkenden dönerse de şaşırmayın. doktorumuz sayın yener ince, sakatlıkları ciddi gösterip sonra bi anda iyileştiren mucize doktor imajını pek sever.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım erken döner, Fatih Hoca da onun altını çizdi.

      Sil
  6. Selçuk ve Belhanda'ya güvenmiyorum.Tolga'nın ise garip bi sakatlık sorunu olabiliyor bi anda.Donk iyi sinyaller verdi ama hâlâ soru işareti.Çok kritik bi dönemdeyiz.Serbest futbolcuların transferi için bi ek süre varsa Vainqueur denenebilirdi ama o kural bizim ülkemizde geçerli değil diye biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka alternatif yok, güvenmek ve desteklemek zorundayız :) Transfer dönemi bitti, serbest oyuncu falan alamayız. Bizim ülkede geçerli değil o kural.

      Sil
    2. Bu zorunluluklar mahvetti bizi

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir