24 Şubat 2018 Cumartesi

Garry Rodrigues'in farkı şu, işleyen bir hücum düzeni içinde yükseliyor


Garry Rodrigues'in son 7 maçı, 4 gol ve 5 asist. Takımın en önemli kozu oldu desek yalan olmaz, bunu da isim anlamında çok daha kaliteli isimlerin arasından sıyrılıp gerçekleştiriyor. Gomis müthiş seviyede, Belhanda ve Feghouli de istikrar anlamında sarsılıyor olsalar da yararlılar. Garry Rodrigues'in çizgisi ise sezon başından bu yana aynı, sahada kaldığı her an etkili.

Toplamda ise 5 gol 8 asist. İşin enteresan bir yanı var yalnız, bu 8 asistin 6'sı Gomis'e. 6 asistin de hemen hemen hepsi aynı şekilde, Garry Rodrigues'in çizgiden getirdiği toplar ve Gomis'in bitirişi. Bu hücum organizasyonu da Galatasaray'ın en önemli silahı diyebilirim. Zorluyoruz da bunu, özellikle Fatih Hoca'nın göreve gelmesinin ardından.

Garry Rodrigues'in çıkışı Tudor döneminde başlasa da ısrarla ilk kenara alınan isim o oluyordu. Sezona müthiş girdi mesela, buna rağmen Tudor'un Feghouli'ye dönüşü uzun sürmedi. Devamında taktik hamleler geldi, formasyon sıklıkla değişti ve Garry Rodrigues'in yeriyle çok oynadık. Bu süre zarfında da ısrarla kenara almaya devam ettik.

Benim beklentimi aştı, bu bir gerçek. Garry Rodrigues için esas beklentim 12. adam olmasıydı, kenardan geldiğinde taşımı ateşleyecek isim olacağını düşünüyordum. O ise geçen süre zarfında takımın en önemli hücum kozu oldu, Fatih Terim göreve geldikten sonra da her geçen zaman daha da üzerine koyuyor. 20'li yaşlarda gelmiş olsa başka şeyler konuşurduk, 27 yaşında bu gelişimi göstermek çok daha enfes.

Bruma'nın yetenek eşiğinin ucu yok mesela, Fatih Hoca'yla yıllar geçse eminim ki şu an bulunduğu yerden de öteye geçecekti. Ya da takımda kalmış olsa çok daha fazlasını yapardı, bilmiyorum. Bruma da geçtiğimiz sezonun Galatasaray adına en iyi ismiydi belki de, heyecanı büyüktü. Fark şu, çok fazla bireyseldi. Bruma'ya suç bulamam, takım çok tıkanıyordu ve bir noktadan sonra ister istemez onun ayağına bakıyorduk.

Garry Rodrigues'in farkı şu, işleyen bir hücum düzeni içinde yükseliyor. Bruma'nın geçen sezonuyla kıyasladığımızda da takım için çok daha faydalı diye düşünüyorum. Mücadele tarafında da var çünkü, o ön alandaki presin de en önemli unsurlarından. Hal böyle olduğunda da sezon sonunda çok büyük bir piyasa sahibi olacak, ondan tahmin edilemez rakamlar kazanmak mümkün. Yaşı daha genç olsa farkı olurdu, bu noktada 15 milyon avro'lar hayal değil. Hele ki Badou Ndiaye'nin 6 ay içinde geldiği noktadan sonra..

8 yorum:

  1. garry ilk oynadığı konya maçında birçok kişi demişti seneye brumayı satar onun yerini garry ile doldururuz hakkaten öyle oldu,hem brumayı 15 e sattın hem de yerini 3.5 milyona aldığın adam ile doldurdun ciddi bir kar ettik burdan, bu transferlerin devamı olmalı,monaco gibi kulüpler böyle oyuncu satıyorlar,mbappeyi,b.silvayı falan satıyorsa yerine mutlaka ileride yine satacağı oyuncular alıyorlar bizde böyle yapmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry de öyle bir performansla başladı ki çıta ilk maçtan yükselmişti :)

      Sil
  2. Garry sezon sonunda 20 civarına satılıp yerine Dennis Man alınmalı. Steau Bükreş'te 98 doğumlu kanat oyuncusu. Bi göz atmalısın derim bu isime.

    YanıtlaSil
  3. sen 25 demişsin de 15 e satsak yeter. 3 milyon paok a gidecek, kalır 12. mis :)
    bu arada ben 3-4 milyon veren çıkarsa linnes'i de satabiliriz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Garry'nin Göztepe maçında sakatladıktan sonra sahayı ağlayarak terketmesinden belliydi böyle bir performans sergileyeceği! Karakter ve adanmışlık iyi futbolcu olmanın yüzde 50' si zaten! Şampiyon olursak ücretini yükseltip kalması taraftarıyım Şampiyonlar liginde çok iş yapar! Piyasası inanılmaz yükselebilir. Cenk Tosun un 26 milyon Euro ettiği yerde Garry'nin fiyatının ucu açık!!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir