1 Şubat 2018 Perşembe

Günün özeti, ya Fatih Terim olmasaydı


Günü özetleyelim, Galatasaray adına ara transfer dönemi "son gün" itibariyle geçerli oldu. Gidenler ve gelen diyoruz, sürecin sonundan daha güçlü çıkmadık. Hayaller daha farklıydı, Fatih Terim'in de göreve gelmesinin ardından yapılabilecek "sol bek" hamlesiyle birlikte daha iyi olmayı bekledik. Biz ise bu süreci "mecburen" mevcutları kazanarak geçebildik, bu da önemli bir transfer. Yine de hocanın işini kolaylaştırmak gerekiyordu, biz ise daha fazla nasıl zorlayabiliriz diye uğraşıyoruz.

Bu takımın en güçlü yanlarından biri bana göre Fernando / Badou Ndiaye orta sahasıydı. Yıllar yılı bu sıkıntıyı yazdık, Galatasaray'ın kaybettiği temposu orta sahasıyla alakalıydı. Tam bu konuda iyi noktaya geldik derken gün itibariyle iki isimden de mahrumuz. Fernando döner diye bekliyorduk, en iyi ihtimalle 1 ay daha ekledi sakatlığına. Badou Ndiaye ise son gün itibariyle satıldı, işin kötüsü o rotasyona kimseyi katamamak.

Mbia isimleri boşa değilmiş dedim, özellikle Fernando'nun sakatlığı sonrası. Biz ise transfer olayını son 2 güne sıkıştırdık, haliyle kimseyi alamıyorsunuz. Badou Ndiaye'den gelen para beklendi diye düşünüyorum, o da son güne kalınca tablo bu oldu. Yine de herkes çatır çatır futbolcu kiralayabiliyor, bunun altyapısı oluşturulabilirdi. Yeni yönetim de hatalı, bence fazlasıyla hazırlıksızlar. Ama bu süreci başlatan ve sorumlu olan eski yönetim. Ödenmeyen maaşlar, Ocak ayında yapılan kongre ve kaybedilen zaman. İyi ki Fatih Terim var, elde kalan tek şey bu.

Nagatomo transferine ise sevindim. Bazı insanlar ön yargılı, bu hamleye bir türlü ısınamadılar da Nagatomo'nun tecrübesi büyük. Yıllardır Inter'de, uzun bir İtalya kariyeri ve içinde bulunduğumuz şartlar atlanıyor nedense. Bir şekilde 2 güne kaldı iş, mali durumun ortada, hamle yapamıyorsun. Latovlevici'yle devam etmek mi yoksa orayı Nagatomo'yla dindirmek mi. Şartlar dahilinde kötü bir hamle değil, en azından bunu başarmak güzel.

Okaka'yı istiyordum, yalan yok. Hücuma büyük bir güç katacaktı ve bu hamleyle Gomis'i de daha yukarı taşımak mümkündü. Onda da kira bedelleri sıkıntı oldu, maalesef açılamadık. Genel olarak transfer için ise şu süreç 1 hafta önce başlamış olsa belki başka şeyler konuşurduk. Son dakika Vainqueur boşa çıktı mesela, hamle yapabilirdin. Olan oldu, önümüze bakmak ve destek olmak durumundayız..

20 yorum:

  1. Samiyonluk yarinlara kaldi. Umarim ikinci bitirebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Transfer dönemini genel olarak degerlendirirsek büyük oranda başarısız olduğumuzu rahatlıkla soyleyebiliriz. N'diaye yi 2019 yılı için belirlediğimiz serbest kalma maddesinin altinda bir paraya sattık. Adama sorarlar hiç mi pazarlık yapmadın omrunde diye. Elde gitmesi gerekenlerden hiçbirini emrah başsan hariç gönderemedik. Transfer gereken mevkilerden sadece sol beki kamuoyunu hic tatmin etmeyen bir isimle doldurduk. Ki nagatamo bana gore standart makul bir transferdir. Kısacası transfer döneminden güçlenerek çıkmayi amaçlarken daha zayıf bir şekilde çıkıyoruz. Fatih hocanın işi cok zor. Yönetim cok fark yaratacak iyi bir yönetim değil. Oldum olasi en nefret ettiğim yönetimler para yok diye aglayanlar olmuştur. Özhan Canaydın yonetimi mesela... Paranın olmadığını herkes biliyor Galatasaray kasasında para hiç olmadı sen de bunu bilerek baskan oldun ağlamayıp iş yapacaksın. Takımı sampiyon yapmak için gereken neyse onu yapacaksın. Galatasaray başkanlık koltuğu şikayet yeri degildir. Galatasaray siradan bir anadolu takımı mantığı ile yönetilemez.
    Değinmek istedigim bir baska mesele de nagatamo ve uzak doğu bu transfer sayesinde japonya ile bir şekilde forma satışı sponsorluk yazın hazırlık turu gibi şeylerle ilişkisini artırabilir kulüp ama bunu becerebilecek yönetim ve vizyon bizde ne yazık ki yok ve hiç de olmayacak galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük oranda değil, gerçek anlamda başarısız olduk. Güçlendiğimizi düşünmüyorum.

      Sil
  3. Galatasaray başkanlığı bu kadar ucuz mu arkadaş bu nasıl bir mantık nasıl bir vizyonsuzluk anlayamıyorum!! Takımın en ihtiyacı olan adamlardan birini şampiyonluğu riske ederek 16 milyon euro ya son gün satmak ne demek! 16 milyon euro'yu yönetim ve başkan olarak cebinden veremiyeceksen ne işiniz var o koltuklarda defokun gidin 25 milyon taraftarın umutlarıyla oynamayın! Bu takımın başarısıyla mutlu olan, asgari ücretle geçinip yaşadığı bu boktan hayatı 90 dklığına unutup bu takımla sevinen milyonlarca insan var bu ülkede siz neyin kurumsallığından bahsediyorsunuz? Klüp satılacakmış ! Satılsın klüp ,bir yatırımcı alsın bari iyi transferler yapar başarılı olur bizde tribünde ekran başında mutlu oluruz! Bu klübün satılmasını istemeyenler sosyal tesislerde bedava çay, tost yiyemeyiz ,Gs adasında bedava havuz keyfi yapamayız ya da çocuğumuzun düğününü nasıl beleşe getiririz peşinde olan karaktersizlerdir! Sen nasıl başkansın , sen nasıl yönetimsin ki taraftarını aptal yerine koyabiliyorsun? Ndiaye satılana kadar fernandonun sakatlığını saklıyorsun ki taraftar tepki göstermesin yersen!! Ayıptır ayıp bu abdurrahim albayraklar , burak elmaslar ne iş yapar ya? Siz para vermiyecekseniz ne diye ordasınız arkadaş? Sizi kim tanırdı Galatasaray ismi olmasaydı? Gs fb bjk başkanlığı ve yöneteciliği devlet yöneteciliğinden sonra en prestijli makamlardır! Sen gelip her gün ekranlarda reklamını yapacaksın her gittğin yerde krallar gibi karşılanıp saygı göreceksin sonra 1 kuruş bu takıma para vermeyeceksin! Yok öyle bir dünya arkadaş bunları geçin! Dursun Özbek denen adamı kim tanırdı Gs başkanı olmadan önce? Point oteli kim bilirdi? Şimdi çıkın sokağa sorun Point oteli yüz kişiden doksanı bilir! Bunlar hep reklam işte adam bunu milyon eurolar verse başaramazdı iki senede hem kendini hem işletmelerini tüm Türkiye ye ezberletti bir de üstüne klübü batırdı defouldu gitti !! Şimdi 20 milyon euro vermişte geri alacakmış parasını! İnsanda biraz utanma olur yahu o reklamı o ilgiyi o saygıyı bu Dursun denen şahsiyet 20 milyon euro ya bile satın alamazdı. Hepsi Gs sayesinde oldu! Gs başkanlığı, yöneteciliği oara vermeden yapılıyorda onlardan iyi tapacak milyonlarca insan var bu ülkede! O zaman bu heriflere be gerek var ! Utanın ya utanın Galatasaray'ın isminden nemalanan, Taraftarın sevgisini, parasını sömüren böyle adamları gördükçe daha da tiksiniyorum bu futbol ortamından! Düşün artık bu takımın, bu taraftarın yakasından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satarsın, ona bir şey diyemem. Benim kızdığım nokta bu hamlenin altyapısını oluşturmamak ve alternatif belirlememek.

      Sil
  4. İnsanda ne heves kalıyor ne de istek. Bu kadar aleni soygunun, hırsızlığın, rezaletin, pisliği, iş bilmezliği, beceriksizliğin, çapsızlığın olduğu bir yerde futbol izleme, taraftarlık yapmak artık iyice ağır gelmeye başladı. Bu iş bence çığrından çıktı. Artık insanların sabrıyla, sinirleriyle oynamaya bir son vermek gerekir. Bugün milyonlarca Gatasaraylı'nın gördüğü yanlışları şu koltukları bu salonları işgal edenlere görmüyorsa, göremiyorsa yıllardır aynı şerefsizlikler yapılmaya devam ediyorsa o zaman ne olacaksa olsun. Ya devlet bu işe el atsın ağır bir yasa ve mali kısıtlama/denetim/cezalarla bu işi bitirsin ya da bu dernek statüsündeki zavallı kulüpler gerçek kişilere satılsın ve rasyonellik ilkeleri çerçevesinde yönetilsin. Yoksa tribünlerde kimse kalmayacak millet maç falan izlemeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadımızın kaçtığı doğru, umarım hocanın bir planı vardır.

      Sil
  5. terim olmasa bitmiştik! ya poko'yu alamadı bu kulüp ya poko yahu karabük'ün herkesi sattığı ortamda poko!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Badou'nun gideceği konuşuluyorken bir hamle gelebilirdi.

      Sil
  6. Hocam şu an en zayıf yerimiz orta saha ne yazık ki zira puan tablosuna bakınca bitiricilik sorunumuz pek yok da topu orta sahadan ileriye nasıl taşıyacağız orası artık sıkıntılı. Selcukla defalarca denedik olmuyor o iş, yine tam olmaz çünkü o yumuşak yana ve geriye oynanan devirler geçti. Şu an Türk Ligi Selcuk'un Galatasaray'a ilk geldiği zamanlara gore cok farklı oynanıyor. Donk ise saatli bomba ne yapacagı hiç belli değil; aklına eser eliyle oynar, aklına eser adama vurur veya topu seyreder yanından geçen yuruyerek gol atar; Donk tam bir istikrarsızlık abidesi kesinlikle güvenmiyorum. Benim de kafamda şampiyonluk için soru işaretleri oluşmaya başladı.
    Yeni yönetime de taraflı tarafsız herkes saldırmaya başladı ve hiç hoşuma gitmeyen bariz bir dezenformasyon var. Gel gör ki bu baskın seçimin transfer sezonuna denk gelmesinin tek sorumlusu yine Dursun Özbek yönetimidir, bu insanlar neden bahsediyor anlamak güç.
    Şu anda kafamda bazı sorular var, mesela o sorulardan birisi şu; acaba Ndiaye'ye Dursun Özbek'in gitmesine izin vereceği sozlerinden yeni yönetimin haberi yok muydu da önlem alınamadı. Yönetimin haberi yoksa Fatih Terim'in de mi yoktu zira Poko, Mbia, Diarra derken ortada surusuyle alınabilecek adam mevcuttu, bırak adam almayı orta saha için teklif yaptık mı ona bile emin olamadım şu kargaşada. Ndiaye'de de bariz suc var zira PL'dir gidersin ama önceden haber verirsin ben ayrılacagım vb. uyarırsın herkes de planını programını oan göre yapar. Kafamdaki ikinci soru da şu, Cenk Ergün ya da eski yönetimin bu transfer sezonunun rezalet şekilde geçmesine maddi konular haricinde bir etkisi var mı; kısacası eksik bilgi, belge vs. olaylarıyla yeni yönetimin yavaş kalmasında bir dahli var mı bu adamların çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, orta saha rotasyonu sıkıntı ve işin içinden nasıl çıkılacağını pek bilmiyorum.

      Sil
  7. Tudor kalmış olsa şu tabloyu imkanı yok kaldıramazdı hatta istifa bile ederdi

    YanıtlaSil
  8. Tarih 1 subat 2018 not düşüyorum...GS umudun bitmedigi yerdir enseyi karartmayin..Üc derbiyi kendi sahanda oynayacaksin en kritik nokta bu.O zamana kadar Fernando döner.Sol bekte defansif olarak guclendi.Yasin ve Sinan ekstra transfer olacaklar.Belhanda da mizmizlanmayi birakirsa 7 hafta kayipsiz gecebiliriz.Herkes N diaye gitti ileri topu tempoyla nasil cikaracaz diyor, bende diyorum ki o isi Sinan yapar bence.Bana gulmeyin bunu gercekten denemeliyiz.Eski yonetimin birakip gittigi bir garabet ortami icin de elinde Terim gibi bir tecruben var...Karsı basin istim ustunde hemen her olumsuzluk mansetlerde...Tupcu de hakemlerle devreye girecektir...Yani nereye geldik en onemli silahimizi kullanma vaktine, TARAFTAR...Bu 5 ay Telekom u cehenneme cevirme vaktidir.Terimin dedikleri de orayi isaret ediyor, biz yapariz elimizdekileri iyi kullanirsak herkese yeteriz...Zaman simdi daha sıkı taraftar olma zamani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando umarım bir an önce döner, kafam o vakit biraz daha rahatlar.

      Sil
  9. Östersunds kadrosuna döndük sayılır, bu kadro nereye kadar idare edebilir? Şampiyonluk şansımızın olduğunu sanmıyorum ama en azından kupa maçlarında gençlerle falan çıkıp 11 oyuncularını riske etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Zaten bi getirisi yok belki de bi genci kazanırız verim alırız, zamanında Emre Çolak ve Semih Kaya dan verim alıp şampiyon olduğumuz gibi. Terim de de o cesaret kalmamış gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadro gittiği yere kadar idare etmek zorunda.. Fatih Terim'de o cesaret var da o günün futbolcuları bugün elinde değilse ne yapabilir ki.. O kadroyu kendi kurdu, bu kadroyu ise o kurmadı ve sezonun ortasında aldı.

      Sil
  10. Ben Türkiye’nin futbolcular için sağlıklı bir ortam olduğuna inanmıyorum.
    Bir ülkenin siyaseti sporu etkiliyorsa, sporcunun performansı değil de yaşam biçimi tartışılıyorsa sorun var demektir. Yıl 2018 maç öncesi İstiklal marşı okunuyor, maç esnasında Allahü Ekber nidaları yükseliyor.
    Maalesef Türkiye’de futbolcular işlerine odaklanamıyor, bakın maaşlar 4 ay geriden ödeniyor ve siz maksimum performans bekliyorsunuz.

    Neyse biz koyunlarımızı saymaya devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Yine de Galatasaraylı oyunculara teşekkür ederim, bunu hiç yansıtmadılar..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir