18 Şubat 2018 Pazar

Kasımpaşa 2-1 Galatasaray, 4-4-2'nin olumsuz domino etkisi


Maçı bitiren hakem, önce o konuşularak bu hikaye başlar. Geçen haftalarda da yazıyordum, aleyhimize çok rahat penaltı çalınıyor ama lehte verilen bir karar olmuyor. Sivasspor deplasmanında çalınan penaltı ceza sahasının içinde bile değildi, Kasımpaşa karşısında da bir penaltı uyduruldu. Çıkıp isyan etmiyoruz, konuşmuyoruz. Bizim muhatabımız federasyon deniliyor da medya önünde ağlamayana meme vermiyorlar işte. Ağlayanların son 2-3 haftadaki kazanımlarını izliyorsunuz, birileri yumruğu masaya vurmak için geç kaldı. 

Önce hakeme yazdı şu yenilgi, devamında 45'de panikleyen ve anlamsız arayış içine giren Fatih Hoca'ya. İlk yarıda işler gitmiyordu, mevcut dahilinde gayet iyi ve doğru bir oyun vardı. Rakibin hızlı hücumlarda tehdit olacağı belliydi de top bizdeydi, hakim olduğumuz her an da tek kaleye dönmüştü maç. 1-0'ı da bulduk, rüzgar arkamızda ve rahatlıkla kazanılabilecek bir maç. Olmayan bir penaltıyla devreye 1-1 girdik, bu da bizde bir kırılma anı yaşatmış. Çok forvetle oynamak sizi daha hücumcu kılmıyor, anlatmak istediğim bu.

Fatih Hoca bence Gomis konusunda duygusal davrandı. Bu maç özelinde Gomis'i eleştiremem, Allah korudu. Etkilendi, oyundan düştü ve bildiğimiz gücünde değildi. En kötü 45'de Eren Derdiyok'la değiştirmek gerekiyor, bu sizi rakip alanda daha mücadeleci yapacaktı. Fatih Hoca ise Gomis'i oyunda tutmak için elinden geleni yaptı, en kötü ihtimalle Sinan Gümüş'le değiştirir derken Feghouli çıktı. 

4-3-3'den kaynaklı beklentimi alıyordum. Donk'un yükselen bir grafiği var, Garry Rodrigues'e yaptığı asist tam bir kalite işi. Tolga Ciğerci savruk olsa da tempoyu belirliyordu, Selçuk İnan'ı da daha çok hücuma attık ve gayet iyi bir oyun vardı. Belhanda'nın yokluğu handikap mutlaka, o yokken de oynanabilecek en iyi oyun buydu. Bunu desteklemek gerekiyor, değiştirmek değil. 4-3-3 belli ki ilerleyen dönemde ana planımız olacak, şu an elde olan kadro bunu oynamanı emrediyor.

Selçuk İnan / Yasin Öztekin değişikliği de aynı hesap, bir anda Tolga Ciğerci tek orta saha kalıyor. 2-1 geridesin, o topu hücuma taşıyacak tek ismin oyundan çıkıyor. Mariano diye bağırıyordu oyun, bek kaliten çok iyi değildi ve bunu yükseltmek için önemli bir hamle olabilirdi. Linnes kötü demiyorum, 2. yarıda bir noktadan sonra düştü. 4-4-2'ye geçiş bir anlamda domino etkisi yarattı, herkes bozuldu. Maçın adamı olacak Donk'u stopere çekiyoruz, olacak gibi değil.

Telafisi olmayan, kaybedilmemesi gereken bir 3 puan. Ligde son 7 deplasmanda 6 mağlubiyet oldu ve bu takım şampiyonluğa oynuyor diyoruz. Oluşan fobi hocadan kaynaklı değil, geçmişten gelen bir unsur da bugün maalesef hakemin ekmeğine yağ sürüldü. Sivasspor maçında Belhanda'yı uzun süre kenarda bekletmek gibi, bugün de 45'de gelen değişiklikler..

31 yorum:

  1. İkinci yarı oyunun kırılma anlarında 10 numara pozisyonunda Tolga Ciğerci oyunuyordu Şaka gibi! O pozisyonda Belhanda kalitesinden Tolga ciğerci ye düşersen maçı çeviremezsin! Çok söyledim bu Tolga Ciğerci'den olmaz diye !! Hakem konuşmaya bile gerek yok tüm takdir haklarıı zaten kasımpaşadan yana kullanıyordu penaltı bağıra bağıra geldi! Serdar yerine tolga çıkmalı, feghouli oyunda kalmalı ve son yarım saat mariano sahada olmalıydı! Sağlık olsun,şampiyonluk bu maçla beraber gitmiştir geri kalan haftalar sıralamadaki yerimizi belirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de oyun kırıldı, işin özü bu. 3'lü orta saha ısrarım bundan, mevcut alternatiflerle ancak bu oynanır. 2'li düzene geçtiğin an Fernando dönse dahi yapamazsın.

      Sil
    2. Bu görüşünüze katılmıyorum, karşımızdaki takım kasımpaşa ve ortasaha oyuncu kalitesi belli, bu maç özelinde tolga nın ortasahada olmasına gerek yoktu.Tolga çıkar eren girer donk ve selçuk göbekte feghouli- garry kanatlarda devam ederdi. Ama ben Gomis i o bayılma olayında hemen oyundan alırdım ki gomis in kendisi de dahil olmak üzere sahada herkes tedirgin oldu gomis in o dakika çıkmaması büyük hata bence. Fatih hoca ikinci yarı tolgayı öne atıp selçuğu geri çekti oyunu forse etmek istedi belki ama tolgayla bunu yapamazsın çünkü tolga koşar ama beceriksiz on pozisyonun dokuzunda yanlış karar veriyor! Çok koşması göz boyamaktan başka işe yaramıyor! Bu maç özelinde en iyi oyuncun donk ama onu da stopere çekerek orta sahayı çökerttik. Madem serdar çıkacaktı yerine ahmet ya da koray girer sen bu oyunculara kasımpaşa karşısında bile güvenemeyeceksen hangi oyuncu kalitesinden bahsediyoruz geçiniz! Belhanda, feghouli sahada olmadıpı zaman bu takımın kalitesi kasımpaşa seviyesine iniyor işte kimse kusura bakmasın! Yasin için aynısını söylemiştim tamam yasin güldük eğlendik sen şimdi kenara gel şöyle belhanda girsin takıma diye, aynı şey linnes için de geçerli mariano gibi bir kalite en azından 45 dk saha olmalıydı.

      Sil
  2. kayseri'yi yendik gaza geldik. kadıköy'e kadar seri dedik. bu takım karabük'ü bile yenemez. deplasmandan bu kadar korkulmaz.

    YanıtlaSil
  3. serdar'ı çok severim. hakem hakkında küfürsüz cümle kuramam. ama serdar'ın girişi çok tehlikeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer siz değilseniz asla üstünüze alınmayın, adsız yorumu olduğu için kim bilemiyorum. Üst üste yorumlar yapan var, tek yorumda yapmak yerine parça parça tek cümle gibi 10 yorum yapan bir adsız. Eğer sizseniz yorumunuzu toplu şekilde tek mesajda atabilir misiniz :) Diğer türlü kötü duruyor ve çoğunu yayınlamamak zorunda kalıyorum.

      Sil
  4. Köy yanarken deli sacını taranirmis...Ortalik yangin yeri rakiplerin 1 ay birbirine düsecek 1 ay tum gostergeler bizden yana, puan kaybetmemek ligi erken bitirmek belki de ama gel gör ki herkes acayip rahat...Tuhaf...Gomis icerde panter disarda kedi gibi geziyor,demiyordum ama artik diyecegim maalesef tribunlere oynuyor,Belhanda zaten umrunda degil piyasada yok, Feghuli halen kafaca transferi bitiremedi,Muslera ayakta zor duruyor, Mariano nerede?, Tolgaya ne desem boş....nereye kaldık icerde oynanacak derbilere ...orda da isin zor artik puan farki yok ki rakibin acik oynasin...Terim bu ligin hakemlerinin pespayeligini yakindan biliyor, taktik filan yok kardesim, cikacak bam bam bam, hakem dahil hepsini yeneceksiniz demiyor mu bu heriflere...nerede motivasyon ? ... yemin ederim 65.dakikadan sonrasini izlemedim...o kadar belliydi ki puan alamayacagimiz...bu gidisat degismezse hepimize gecmis olsun simdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Gomis'i eleştiremem, onu da yarın detaylı olarak yazdım. Çoğu yorumuna katılıyorum.

      Sil
  5. Nasıl olacak bilmiyorum. Şampiyonluk bu maçla gitmiştir. Anlaşılan başakşehir şampiyon edilmeye çalışıyor hakemler yoluyla. Ama fatih hocam bu maçı armağan etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmiştir diyemem ama zora girmiştir, maalesef bunu da kabullenmişlik var.

      Sil
  6. Evet penaltı kararı doğru değil, ama Serdar Aziz çok fazla yapıyor bunu. Zamanlaması çok kötü. Ve ne olursa olsun Feghouli çıkarılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltı yok, ben hala oradayım. Girişte bir kontrolsüzlük yok, temiz müdahaleydi.

      Sil
  7. O olsaydi bu olsaydi demeyecegim ama bizim kadro derinligimiz Besiktas ve hatta Basaksehir'den bile geride, Gomis durdugu zaman oyunu cözemiyorsun, Serdar Aziz saatli bomba bunu penalti icin soylemiyorum ama kesinlikle ipiyle kuyuya inilmeyecek bir oyuncu ya sakatlanir ya rakibe koz verir, bu sene en azindan ilk ikiye girip seneye Maicon'un yanina saglam bir partner almamiz lazim, olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınacaktır, maalesef kısa vadeli bakıyoruz şu aşamada..

      Sil
    2. Hocam hakem ve olasi masabasi oyunlarini zaten "Bazen tempoyu dusurmek gerekir" basliginda yazmistik bunlari bekliyorduk ama biz disardan bekliyorken, koskoca yonetimin tepkisiz kalmasi ya da ne bileyim en azindan berabere kalacak formulleri uretememiz gercekten dusundurucu zira Real Madrid ile oynamiyorsun karsindaki takim Kasimpasa ve sen de Galatsaraysin, en azindan bir beraberlik noktasina kadar direnc gostermeliydik. Artik saglik olsun da diyemiyorum cunku hakem makem ne olursa olsun sen daha Kasimpasa atmosferini kaldiramiyorken Kadikoy'den seni cikarmazlar kardesim, kimse kusura bakmasin. Galatasaray canimiz ve herkesi ust uste koyup yenecegiz diyoruz ama bu pasif yonetim sekli ve kulis ile kendimiz bile inanmiyoruz bunlari derken. Sevin ya da sevmeyin Galatasaray'in hakkini layikiyla savunan durusu olan ve kriz yonetebilen son baskan Aysal'di.

      Sil
    3. Ben bunları sürekli yazıyorum, maalesef değişmiyor..

      Sil
  8. 4 yıl önce giden bir hoca suçlanır mı evet suçlanır. bu takıma deplasman fobisini yerleştiren adam mancini'dir net.
    emre bol ve turgay demir gibi isimler her gün ekrana çıkıp bağırıyorlar. bizim gs yorumcuları objektif!! anca takımı eleştirsinler. hakem bizi doğradı. gs'nin feci yorumcu sorunu var. siyaha beyaz diyeceksin gs için.
    kayseri'den bu yana ne değişti? ndiaye. ndiaye önemsiz satın gitsin diyen arkadaşlar online mı?
    hayatımda tolga kadar kötü oynayınca çekilmez birini görmedim. günü değilse çok çok çok çok kötü oynuyor.
    bi de düşünün donk olmasa fernando yokken ne hallere düşeceğiz. şu tolga dmc oynasa "tolga kanseri" diye hastalık çıkar.
    geçen haftadan hiçbir farkı yoktu feghouli'nin. ama gol atmadı diye eleştirilir. adam bu sene bize hiçbir şey vermedi. allah aşkına gol sayısıyla gelmeyin.
    feghouli o inanılmaz kontratı ile bu yaz da yan gelip yatar kamp yapmazsa ayvayı yedik demektir. oyuna en ufak etkisi yok. beğenilmeyen valbuena en azından çalışıyor.
    sinan'a 2 milyon euro falan veren olursa hemen satmalıyız hemen. bu kadar genç olup oyun içinde bu kadar tembel olan görmedim.
    podolski arada adam kovalamazdı top beklerdi oynamak için. ama o poldi. sinan bu yaşta poldi den beter oyun stiline sahip.
    3. bölgede dünyanın en hatalı paslarını atan takım gs'dir. iddia ediyorum dünyada zirve bize aittir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suçlanır tabii, neden suçlanmasın. Maalesef bu bir gelenek halini alır oldu..

      Sil
  9. Fatih Terim emekli olana kadar takımın başında durmalı evet ama eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmşyor. Bu maçın fobiyle alakası yoktu ilk yarı mevcut kadroya göre maçı iyi kötü idare ediyorduk. Hakem yanlış penaltı verdi Serdar sakatlandığı için değişti tamam ama, gole ihtiyacımız varken üretken oyuncu eksiğimiz de varken Feghouli çıkarılıp Sinan alınır mı? Linnes'in doğru düzgün ortası bile yokken top dağıtan süren ligin en kaliteli sağ bekini yedek oturtuyoruz, hadi kednine gelsin dedin tamam o zmaan da maç içinde oyuna al.

    Bi de Galatasarayın hakkı onca zamandır yenilirken ses çıkarılmaması sorun. Terim çıkarmıyor, TFF Demirören ve basınla sorunlu. Ya diğer yöneticiler? Niye kimse tek kelime etmiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yı en çok ben severim belki ama görüyorsun eleştirdim, eleştirilir yani.

      Sil
  10. Şampiyonluk gitmiştir diyemem Fatih hocanın olduğu yerde ligin son maçına kadar umut vardır. Maçın kırılma anı elbette penaltı pozisyonu. Müdahaleyi yaptığında daha helal be serdar diye ayağa kalktım çünkü çok temiz ve penaltıyla alakası olmayan bi pozisyondu. Ama Galatasaray isen eğer hakemi de yenebilirdin bu akşam. Ekstra aksiyonlara gerek yoktu. 2. Yarıya serdar sakatsa eğer denayer serdar değişikliğiyle başlamalıydın. Tudor da denedi bu kadro oluşumuyla 4 4 2 başakşehirden 5 yedik. Olmuyor Eren çift forvette sahada takımı 1 kişi eksik bırakıyor. Oyunu kanatlardan oynamaya devam etmeliydik. Tolgayı 90 dakika tutmak yerine mariano ile değiştirip linnesi hücumda kullanabilirdik bu akşam. Gomisi eleştiremem şu durumda. Fakat eren yasin ve sinan değişiklikleri takıma en ufak katkı vermemekle birlikte tamamen zarara uğrattı. Eren gibi hava hakimiyeti olan bi oyuncunun bir tane bile hava topu alamaması aşırı trajikomik oldu. Ayrıca donk belki de geldiği günden bu yana en verimli maçını oynadı diyebilirim. Musleraya gelince son dönemki kötü performansı alışkanlık haline dönüşmüş durumda hoca bu durumu her zaman işe yaramış olan klübeye çekme yöntemiyle halletmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer maç kadrosunda yoktu, o da sakat. Haklısın ama, bir stoper girmeliydi.

      Sil
    2. Onu bende sonradan farkettim abi denayer yoksa bile bi stoper girmeliydi. Bu iş böyle gitmez yakında fatih hocanın isyanları ve takımı ateşleyen tribün cezaları başlar yine de sezonu şampiyon bitiririz inşallah

      Sil
  11. Burak hocam ne yazık ki dediğimiz çıkıyor önemli olan bu adaletsiz teraziyi daha belirgin vurgulamak taraftar uyuyor resmenn bu tepkisizlik sürdükçe bunlardan daha bol görürüz
    Karabük Samiyen Pen. Hasan Ali fb. İlk iki gol faullu basaksehir.30 da bero ya çıkmayan kırmızı ts. Sivas da yan hakem icadı Pen. Son maç hala anlaşılamayan 2. Sari. Kupa maçında son adam sari eller devam. Akhisar gelir faullu golünü atar Olcan ama konu Yasin ve bugün rezalet ötesi penaltı daha ne kadar susacak bu yönetim ne kadar daha iğrenç futbol ile ofsaytla vs ile uyduruk yarış sürecek merak ediyorum. Tüm bunlarla düşününce hala şansımız var ama uyuşuk sinmiş kabullenmiş olarak bu şansı da kaybederiz. Ateş etme vakti ey yönetim bu taraftarı kim uyandırıp tepki ortaya koyduracak ise lütfen önden buyursun lütfen. Hatalarımız var eyv fakat inanın bu rezilliklere rağmen çok iyi yerdeyiz. Bazen öyle oluyo ki dokunmadan değmeden hiçbir ahlaksizlik yapmaksizin gölge preste mahkum ediliyoruz biraz hamlede faul 2. Sari tehditi örneğin. Yönetimler 1 0 ken farklı 1 1 ken farklı 2 1 mağlup iken ayrı dozajda yazıklar olsun ne diyelim türk futbol tiyatrosu . Basaksehir 40 maç oynadı ise bu sene örneğin atak dahi yapamadığı tek takım fener oldu kendi sahasında. İzleyin Mahmut Emre siz gs maçını ve diğer tüm büyük maçlarını herşey AP açık ortada duruyor görebilen için. Umudu kırmadan dünü değil yarını ciddiye alarak devam bu takım normal şartlarda şampiyondur bunu bilin. Anormalin önüne geçmek için ise tepkide biz burda duruyoruz ve görüyoruz diyebilme de birleşelim düşüncelerim bu şekilde herkese saygılar arkadaşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca geldikten sonra bunun altını çizmiştim, uğraşacaklar, uğraşıyorlar..

      Sil
  12. Her ne kadar penaltı kararı yanlışsa da yenilgi FATİH hocama yazar. Maç sonu yaptığı açıklamalarda Ahmet Çalık uzun zamandır oynamadı gibi bir cümle kurdu. Kendisini çok severim ama sorgularım da. Kupa maçlarında Ahmeti klübede oturtup Hakan`ı oynatması inatlaşmak ve ego`dan başka bir şey değil. Kaldı ki kendisi hiç oynamamış Semih gibi bir oyuncuyu oynatan bir teknik adam olarak Serdar çıkarken Eren`in girmesi büyük hata. Zaten sen de belirtmişsin Gomis mutlaka çıkmalıydı oyundan. Mental olarak düştü. Yasin neden oyuna girer bir türlü anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar bence de, eleştirilmelidir. Yalnız ego yorumuna katılmam, Ahmet Çalık'ın son gün Malaga'ya transferi gündemdeydi.

      Sil
  13. Şampiyonluk ihtimalimiz oldukça düşük.Şampiyonlar Ligi bile çok zor görünüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir