26 Şubat 2018 Pazartesi

"Kazanmak olay", işin felsefesi bu


"Kazanmak olay", işin felsefesi bu. Sabretmeyi, beklemeyi sevmiyoruz. Gerçi Belhanda'nın doğru oyununun altını ısrarla çizdim, ligin ilk yarısında kötü bir görüntüsü yoktu. İşin daha mücadele kısmındaydı ki transfer edilme nedeni de o. Beklenti farklı tabii, önce Sneijder algısına kurban gitti, devamında 10 mu 8 mi tartışmaları derken şu zamana geldik. Ben ise her zaman daha fazlasını bekledim ve sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdim. 

Fatih Hoca göreve geldikten sonra ise çıkışa geçmesini beklediğim futbolcular arasında 1 numaraydı. Yine yazıyorum, daha fazlasını verebilir, oynadığı herhangi bir maçı tek başına kazandırabilecek yeteneğe sahip. Çıkışta, bunun altını çizelim. Sorumluluk alıyor, hücumun aklı Belhanda üzerinden konuşuluyor. Sahada olmadığında ortaya çıkan tablo net, Belhanda'yla daha iyi bir oyun var. 

Fatih Hoca'nın Belhanda'yı kenara aldığı 2-3 maçlık dönem var, sonrasında iyi bir dönüş sergiledi. Şampiyonluk anlamında da olmazsa olmaz, yerine yazabileceğiniz daha iyi bir futbolcunuz yok. Fatih Hoca kazanmayı sever, kaybetmek kolay olandır. Donk diyoruz, şu aşamada vitrinde o olsa da Belhanda'yı da o listeye yazarım, özellikle de son zamanlardaki görüntüsüyle. 

Bu adam gamsız falan değil, onun da bir altını çizelim. Bazı anlarda çok amatör hataları oluyor, onun da adı gamsızlık değil. O istikrarı göstermiş olsa şu an Galatasaray forması giymez, unutulan bu. Neyse, elde olanı kazanmaya bakalım. Bu anlamda da Belhanda için yapılan abartılı eleştirileri hatalı buluyor, hala Sneijder üzerinden algı kuranlara ise art niyetli diyorum..

6 yorum:

  1. abi zaten gamsız olan adam dk 80 de falan rakibi kendi ceza sahasına kadar kovalamaz, bu adam saha da herşeyi yapıyor resmen, belki de biraz göbek yapsa o zaman daha çok severler belhandayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, gamsız adam bu kadar mücadele içerisinde olmaz..

      Sil
  2. Elde böyle bir değer varsa onu kullanmak çok büyük gerekliliktir. Sistemine uymuyor ya da kişiliğini beğenmiyor olabilirsin ki belhanda asla böyle bir oyuncu da değil. Bu durumda bile oynatıp parlatmak ve ilk fırsatta yüksek bir bonservise satmak için uğraşmak gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmek kolay, siler geçersin. Eldekini kazanmak çok büyük olay. Yaz dönemi duruma göre bakarsın da şu aşamada yapacak başka bir şey yok.

      Sil
  3. belhanda gibi bir adamı bulduğumuz için çok şanslıyız bence çok değerli bir ortasaha hala elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz 10-8-6 nereye koysan oynuyor en kötü maçında bile mücadeleden kaçtığını görmedim bizim şampiyonluk yarışındaki takımlar arasında en büyük şansımız ortasahada canavar gibi 3 tane adamımız olmasıydı ndiaye gitti ama belhanda fernandonun yanına kimi koysan sırıtmaz yinede

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti farklı olduğundan ve giydiği forma numarasından ötürü bitmeyen bir ön yargı yaşıyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir