1 Şubat 2018 Perşembe

Atiker Konyaspor 2-2 Galatasaray, Carrasso bugünler için alınmıştı


Carrasso bugünler için alındı, rotasyon anında eğer kadrodaysa o oynar. Eray İşcan denemesinin bir esprisi yok, başarısızlığını kanıtlamış bir kaleci. 26 yaşına geldi, bu adam hala Galatasaray'da bir şekilde kalmayı başardı. Avrupa listelerinde altyapı kontenjanından da sayılmıyor bu arada, gençken kiralandığı bir dönem var ve 3 yıl üst üste altyapıda forma giyme şartını yerine getiremiyor. Niye, ben bunu sormaya devam edeceğim.

Konya deplasmanı oldukça zor, Mehmet Özdilek'le birlikte yükselen bir takım. Ara transfer dönemini de müthiş geçirdiler, iddia ve heyecan sahibiler. Galatasaray ise neredeyse bütünüyle rotasyonla sahaya çıktı, hatta "kupa daha çok önemsenmeli" gibi eleştiriler dahi geldi. Ben de rotasyon beklemiyordum, hoca ise herkesi görmeyi ve hazır tutmayı tercih etti. Gün sonunda görüyoruz ki yine o haklı çıktı.

Ben oyunu beğendim, Galatasaray kazanmak için gereken her şeyi yaptı. Rotasyona rağmen felsefe değişmiyor, takım 1-0 geriye düştükten sonra böyle bir deplasmanda dağılmıyor. Tudor dönemi ile en büyük fark bu, Fatih Hoca'nın takımı bir şekilde geriye dönüyor. Kaleci kaynaklı, yediğimiz 2 tane anlamsız gol var. Böyle bir kaleci handikabıyla ancak bu kadar oluyor, 2-2'yle avantajı elimize almayı başardık.

3'ü bulup turu bitirmek gerekiyordu, o imkan da vardı. 2-1'den sonra da yüklenmeye devam ettik, yine pozisyonlar var ve hocanın Gomis / Garry Rodrigues dokunuşları da gayet iyiydi. Konyaspor maçın başında ön alan baskısıyla etkili oldu ama bu çabuk kırıldı, Galatasaray'ın geriden ısrarla pasla çıkma çabası ve bunda başarılı olması oyununun en kıymetli parçalarından. Donk ve Selçuk İnan da etki ediyor mesela, geriden kurdukları oyunun önemi büyük.

Badou Ndiaye'yi kaybetmemize rağmen tempomuzu kaybetmedik. Orta saha mühim nokta, gelecek adına bu maçta bazı mesajlar var. Donk / Selçuk İnan orta sahası başarılıydı, Donk'un sürpriz bir yükselişi var ve süpürme, sekeni toplama noktasında etki gösterdiğini görüyoruz. Tolga Ciğerci'yle de tempoyu yakalarız, o da topu dikine taşıyacak isim olacak. Keşke Belhanda da biraz etki gösterse, Fatih Hoca'yla yükselir derken her geçen zaman daha geriye gidiyor. Belhanda'yı geçmişte öven ve beklentisi olan biri olarak bunu yazıyorum.

Hakan Balta da sol bek olarak rotasyonun bir parçası olabileceğini gösterdi, bu da beklemediğim bir şeydi. Daha tempolu ve zorlu bir oyunda gidip gelmesi yine zor ama Latovlevici'ye göre ayakları yere daha sağlam basıyor. Sırıttığını düşünmüyorum, Nagatomo'yla birlikte de orada bir farklılık göstereceğiz. Latovlevici oyuna girdikten sonra yine kabus oldu, Eray İşcan gibi handikapları da ekleyince şu skoru alabilmek cidden önemli.

Sinan Gümüş konusunda da yanılmaya razıyım, Galatasaray için asla gocunmam. Yeter ki böyle oynamaya devam etsin, en azından o isteği göstersin. Kendisini eleştirmem daha iyisini yapabileceğini bilmemden, o da olacaksa Fatih Hoca döneminde olacak. 12. adama evrilebilmesi dahi önemli olay, yetenekli ve sol ayağını yeniden hatırladığını görmek güzel.

Şu maçta iyi detaylar çok daha fazla, Galatasaray'ın da rotasyonla avantajlı bir sonuç elde ettiğini söylemek lazım. Oyun anlamında da gayet iyiydik, eksiklere rağmen mevcut alternatiflerin neler yapabileceğini gördük. Umarım rövanş maçında Carrasso oynar, şu iştahla da turu rahatlıkla geçeriz diye düşünüyorum..

26 yorum:

  1. Burak bey biz bu belhandayla ne yapacagiz? Su gune kadar elestirmedim ancak topu mantikli kullanmadigi icin cok pozisyon kaciriyoruz. Dikine oynayop atak yonu degistirse. Ayrica sut pozisyonu yaratmiyor kendine. Şahsi beklentim daha fazlaydi. Donk un ise ilk kontrolu ve oyun vizyonunun kisitli oldugunu dusunuyorm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca dönemi yükselir dedim, o ise daha da aşağı indi. Bilemiyorum, bekleyeceğiz.

      Sil
  2. Bir yerli kaleci alamadik. Kale hariç rotasyon doğruydu konya nispeten zayıf türkiye kupası gorece önemsizdir lige göre. Tam kadro çıkıp aslari yoracaksın sakatlık riskini göze alacaksın zaten dar bir as kadromuz varken anlamsız olurdu. Hem de koray donk sinan yasin hakan balta gibi oyuncuları görmek ve hazır tutmak durumundayken.

    Yine yazicam ne maddi anlamda ne teknik acıdan kimse neden latonun tutulup Carole'un cagirilmadigini mantıken açıklayamaz. Latonun ısrarla opsiyonunu doldurmaya çalışıyoruz aferin Fatih Terim, sene sonunda nago döner, oynamamış carole ve yaşlı latonun birer yil daha sözleşmeleri devam ederken tercihler akıl karı.

    Carrasso oynasın artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yerliyi bulamadık diyelim, aslında yerli kaleciler aldık. Önemli de isimlerdi, olmuyor nedense.

      Sil
  3. Keşke eren çıkmasaydı gomis bazen çok vurdumduymaz oluyor,koray desen çok kötüydü bence ve golü de yedirtti,latov yine leş oğlu leş kaç adam kaçırdı sayamadım,eray konusunda hocanın ısrar etmesine gerek yok artık,muslera yarın öbür gün cezalı duruma düşecek,eray ile mi oynayacaksın lig maçında, umuyorum bu ısrarından vazgeçer yoksa sonuçları sıkıntı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Günter'i ben de çok beğenmedim, maalesef mücadele noktasında güçsüz kalabiliyor.

      Sil
  4. Etliye sütlüye karışmayan ayağı iyi diye takımda tutulan korayin hava hakimiyeti kötü. Çalık en azından rakibe yakın oynamayı seven daha sert bir stoper.

    Belhanda bir formata oturamadi gitti tıpkı schalke ve kievdeki gibi. insallah rolu oturur faydali olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalık'ın mücadelesi var ama o da savruk, topla ilişkisi kötü.

      Sil
  5. maçın en iyisi net linnesti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşleyen düzen içinde çok iyi bir bek olduğunu düşünüyorum. Görev adamı.

      Sil
  6. Donk defansif orta sahadan çok ön stoper. Faydalı olur ama tempo yapacak koca alanı domine edecek tarzda bi adam değil. Hoş savunma tandemi açık vereceği için fazla açılmadan oynaması daha doğru olur sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa'daki Donk'a yaklaşmaya başladı, aksine hücum katkısı da veriyor, öne çıkıyor. Topla çıktığı zamanlar da gelecek, şut özelliği de iyidir.

      Sil
  7. Bu maçla ilgili sadece Eray'ı konuşurum. Bu çocuk tam bir yeteneksizlik abidesi. İnsan hiç mi bir şey öğrenmez taffarelden musleradan... Fatih hoca da hatalı Carraso varsa o oynasın bu çapsızdan bi şey olmayacağı ortada demeli ki Eray evladım git yedek takıma orda dolaş sözleşmen bitince de kapının yolunu bul kendin. Bu eray bizden ayrıldığı gün 3.ligde bile takım bulamayacak kendine adım gibi eminim... Biz hangi cesaretle bununla Real Madrid maçına çıktık onu da anlamak mümkün değil. Adamlar bizi sekizlik değil on sekizlik bile yapıp gönderirlerdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.95 boy ya, yediği iki gol de hava hakimiyeti ile alakalı. Sözün bittiği yer..

      Sil
  8. aa olur mu! carrasso da kim!? taffarel'in biricik evladı eray var bu takımda! siz taffarel'den iyi mi bileceksiniz? demek eray potansiyel sahibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala ilk paragraftayım, rövanşı bekliyorum.

      Sil
  9. gomis'e de çok sinirlendim açıkçası. pozisyon öyle uygundu ki hatta konyalı oyuncu kayıp düşerek gomis'e yardım etti. o ise saçma sapan ciddiyetsiz bi vuruşla işi bitirmemizi engelledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de bir anda boş kalmayı beklemedi, ben orada neden pas düşünmediğindeyim.

      Sil
  10. lato inanılmaz kötüydü. maç satsa bunu yapar. canı ıslık istiyor :) şu adama forma vermesinler de sözleşmesi uzamasın yeter.

    YanıtlaSil
  11. Fatih Hocada nedense anlamsız bir Carrasco ön yargısı veya Eray sevgisi var. Adam boşuna durmuyor takımda sense yedeğe bile almıyorsun. Madem Eray kulüpten yetişmiş de sayılmıyor o zaman iyice fiyasko. Lato nun da sözleşmesi feshedilmeli idi uzamaması için bence yönetim çok hazırlıksız yakalandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk paragrafta yazdım, umarım düşündüğüm gibidir.

      Sil
  12. Vainquer boştaysa transfer dönemi bitse de alınamaz mı?

    YanıtlaSil
  13. Yabanci sinirinin daha da ileri goturulecegini dusunursek Muslera'nin yedeginin Turk olmasi gerekiyor ama bu kesinlikle Eray degil. Simdiden ya cok iyi bir genc bulmali ya da Hakan Arikan, Cenk Gönen gibi ortalamanin uzerinde birisiyle uygun fiyata anlasmaliyiz. Bugun 2-2'ye seviniyoruz ama rovansta yenilecek bir gol bizi sikintiya sokabilir acikcasi ben one gectikten sonra olusan skoru begenmedim, Super Lig ya da 1. ligdeki herhangibir kaleci bugunku 2 golün en az birini yemezdi, bu kadar kisinin emegine yazik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle bir yerli kaleci yok, sorun büyük. Çağlar Akbaba deniyordu, o iyi bir isim olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir