9 Şubat 2018 Cuma

Konyaspor maçındaki performansın ardından ne diyelim, hangisi gerçek Nagatomo?


Tekrara düşmüş gibi olacağım da yapacak bir şey yok. Sivasspor maçının ardından yazmıştım, ilk maçtan hüküm vermek için erken. Sadece blog olarak düşünmeyin, Twitter'da gelen yorumlar da var ve ilk maçtan kumaş ölçenler vardı. Peki Konyaspor maçındaki performansın ardından ne diyelim, hangisi gerçek Nagatomo? Ben yine de o yazıyı tekrar paylaşayım;


Bu maçın ardından da hüküm vermek için erken, yine yazıyorum. Biraz daha beklemeli ve beklentiyi doğru ayarlamalı. Transfer şartlarını unutmayın, 1.5 gün için daha iyi bir sol bek adımı atmanın imkanı yoktu. Nedenleri tartışmıyorum, bundan sonrasına bakmak durumundayız. Transfer edildi işte, sezon sonuna kadar düşüneceğiz, eldeki sol bek alternatifinin de Latovlevici olduğunu unutmadan.

Inter için vasat bir oyuncu olabilir, Türkiye için ise işler değişiyor. Burada nerede duracağını bilmek, pozisyona doğru aksiyon almak dahi fark yaratıyor. Nagatomo da yılların tecrübesi, uzun yıllardır Inter'de kalması boşuna değil. Ondan fazla da İtalya geçmişi var, kısa vadede katkı vermesi anlamında atılabilecek doğru bir adım.

İki ayağını da kullandığını görmüşsünüzdür, sağlak olduğu doğru da kalem tutarken bu önemli. Her iki ayağını da eşit düzeyde kullanıyor, orta yapmak için topu sağa çekmiyor işte. Hızlı ve tempolu, bu anlamda yıllar onu geriye atmamış. Fizik dezavantajı var gibi görünse de doğru zamanda aksiyon aldığı için o noktada da ezilmiyor. 

Sürekli hücumu düşündü, orada da etki etti. Latovlevici de ısrarla hücum diyordu ve bunun pozitif bir etkisi olmuyordu. Nagatomo o etkiyi sağladı, oyun aklı çok daha yukarıda bir sol bek. Biraz daha uyum sağlaması gerekecek, hücum düzeninin bir parçası da o olduğunda çok daha olumlu şeyler konuşuyor olacağız. Elbette bazı noktalarda sıkıntıları var, daha üst seviyede mutlaka zorlanacaktır. İş bu sezonu kurtarmak, sonrasını yaz döneminde konuşuruz..

22 yorum:

  1. Akıllı, oyun zekası ve tecrübesi yüksek, standart üstü bir sürati var ki eksik taraflarını da -boy da bunlardan biri süratle birlikte- oyun zekasıyla cok güzel kapatıyor. Inter'de pek yapmazdı ama Fatih hoca etkisi sanırım sürekli hücumda ve unutmadan bu adamı Telles kesememişti Inter'de iken. Bundan iyisi zaten Alex Sandro, Marcos Alonso falan yani. Şartlar dahilinde cok cok iyi bir bek bulduk gercekten. Böyle devam ederse Mariano'yu gececegini düsünüyorum ben performans olarak.
    Bilmem kac sene önce son asistini yapmıs diyenlere de 2.macında ilk asistini yaptı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi orası İtalya, Inter. Bambaşka seviyeler. Onda adam gitti / geldi orada, Nagatomo nasıl kaldı bu hiç düşünülmedi.

      Sil
  2. Keşke carole uda getirip latoyu sivasa gonderseydik, cok daha sağlıklı bir sol bek rotasyonumuz olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole'ye de güvenemiyorum ama Lato'ya göre iyi tercih tabii.

      Sil
  3. Avrupanın büyük takımlarında 3 sezon ve üstü oynamış futbolcu iyi futbolcudur! Türkiye'de futbol ukalalığı yapmaya bayılıyorlar zaten taraftarımız! Daha öncede söylemiştim ben bindirme falan da istemiyorum yeter ki arkasına adam kaçırmasın duracağı yeri bilsin yeter! Yıllarca bunlardan çok çektik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkede doğru aksiyon almak, nerede duracağını bilmek dahi iş görüyor.

      Sil
  4. Bence de Konya maçı ölçü olamaz. Konya genelde bizim sağ tarafımızdan geldi. Ok kademeye girişi ,hırs ve mücadele tamam ama gerek teknik gerekse hücum tarafında bence eksik . Yine de latolevci den daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ölçü olur, basit bir rakip değiller :)

      Sil
  5. Size olarak savunmada zaaf yaratıyor. Nago değil de neden talibi varken lato'yu gönderip Sevilla'nın zorluk çıkarmayacağı Carole'u geri almadık? Bir Allah'ın kulu buna mantıklı bir açıklama getirebilir mi getiremez bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirir, senin yazdığın mantıksız oldu. Carole mü savunmada size olarak artı sağlıyor, Östersunds maçlarında gördük. Sevilla'daki görüntüsü de felaket ve kalite olarak Nago ile zaten kıyaslanmaz.

      Sil
  6. Ilk mac nasil yerin dibine sokmak yanlissa simdi de havalara cikarmak yanlis bana gore ve yorum yapmak icin yine erken. Basaksehir ya da Besiktas macinda kupadaki gibi oynasin basimin taci ama pek sanmiyorum. Her turlu Lato'dan iyidir ama orasi da kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden sanmıyorsun mesela, böyle bir tecrübe neden o maçlarda oynayamıyor?

      Sil
    2. Cunku o tip maclarda ekstra is yapmak gerekiyor, sadece kosmak ya da savunmak yetmiyor. Yapacagin bir hata maci goturebilecegi gibi o ekstra isi hata yapmadan tamamlaman gerekiyor. Tecrubesine ve nerede ne yapacagini bilmesine kesinlikle lafim yok hatta resmen guven verdinson macta dedim ki hata yapsa da hiziyla kosar kapatir ancak boyunun kisa olusu ozellikle büyük maclarda hadikap yaratacaktir. Fiziksel handikapini Konya macinda kosarak kapatabilirsin ama büyük ve tempolu maclarda bu olay kolay olmayacaktir zira Konya macinda ikili mucadelede adamin onu gectigi ama faul calinan bir pozisyon vardi hatirlarsan ve bu tip pozisyonlarda genelde Galatasaray aleyhine kararlar veriliyor derbilerde. Yuto'dan zayif hucum yonunden dolayi komple bir sol bek performansi zaten beklemiyoruz ama cikip Besiktas ya da Fenerbahce macinda rakip kanadi surklase ederse o zaman yanilmisim derim ve umarim yanilirim zira Asamoah'a 8 kulupten teklif varmis, Yuto tutarsa Inter'i degil direkt 11 oynayacagi bizi secer ve cok ucuza sol bek olayini cozeriz, bunu ben de cok isterim.

      Sil
    3. E yapmış ki yıllardır orada. Inter milyon tane transfer yapar her yıl ama Nagatomo bir şekilde kalıyor. Bunları düşünmek lazım.

      Sil
    4. Nagatomo, Inter'in Sabrisiydi, Inter de Serie A'nin Trabzonspor'u fazla da abartmamak lazim zira Telles'i bile alip gonderdi Inter ve orada inanilmaz sacma bir sirkulasyon var. Sabri bizde nasil kaldiysa benzer durum ve hatta Sabri'nin istatistikleri daha da iyi Yuto'dan. Yanlis anlasilmasin ben Yuto kotu oyuncu demiyorum, hatta 2 gunde daha iyisi alinamazdi ve umarim basarili olur diyorum ama bir Konya maciyla sol bek sorunu cozuldu gibi bir hava yaratildi bunu kesinlikle yanlis buluyorum. Yuto'yu bir de buyuk macta gorelim ayni topu oynarsa o zaman tamamdir deriz elbette.

      Sil
    5. O Inter'i Türkiye'ye koy, bulunduğu nokta ne olur? Çok hatalı yorum, Türkiye Ligi bir dünya devi değil. Badou dediğin adam küme düşme mücadelesi veren Stoke'ye gitti. Ligler arası konum bambaşka. Türkiye Ligi ve İtalya Ligi istatistiklerini kıyaslamak, bilemedim :)

      Sil
    6. O acidan bakarsan oyle gozukuyor ama bir de benim dedigim sekilde buradaki buyuk maclari dusunursen empati yapabilirsin. O Inter burada da ilk 3 mucadelesi yapar cok cok farkli olmaz, Juventus dersen orada dururum ama Inter aman aman bir takim degil, Besiktas'in Napoli maclari hala aklimizda. Bugun Besiktas ya da Basaksehir Inter'den asagida takim degiller, bunlara Fenerbahceyi de dahil edersek Inter bunlarin hicbirini ezerek yenemez ben de bu maclari bekliyorum zaten o bakimdan Konya maci benim icin olcu olamiyor, umarim bu sefer daha net anlatabilmisimdir.

      Sil
    7. Düşünüyorum, empati yapıyorum ve yine aynı sonuca çıkıyorum :) Çok hatalı bir mantık kuruyorsun.

      Sil
    8. Ayni fikirde olmak zorunda degiliz zaten ama bu karsilikli yorumlar gercekten keyifli oluyor, o zaman ilk derbiden sonra yine yazacagim buraya bakalim nasil oynayacak Japonumuz :)

      Sil
  7. 2-3 maç sonra çok daha katkı sağlayacaktır bu adam serie a'da o kadar yıl boşuna istikrarlı şekilde forma giymedi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir