26 Şubat 2018 Pazartesi

Niye şans veriyoruz, buna cevap verebilecek biri var mı?


Bunu aylar öncesinde yazmıştım, sanırım tekrar etmek gerekiyor. Çünkü bir cevap gelmedi, mantığını hala anlayabilmiş değilim. İşin temeline inmek gerekirse, alt yaş takımlarının amacı şampiyonluklardan öte yetiştirilen futbolcu değil midir. U21'de kazanılan şampiyonluğu kimse hatırlamaz ya da bir önemi var mıdır bilmiyorum. Kimleri A takıma taşıyabildik ona bakarım, amaç bu değil midir?

Ya da transfer ettiğiniz genç bir isim olur, o aşamada A takımda şans bulması zor olduğundan U21'de oynatırsınız. Sakatlıktan çıkan, hazır olması gereken bir isme de 1-2 maçlığına şans verirsiniz. Rezerv Lig gelse başka bir şey konuşuruz da U21 olunca amaç bu olur. Merak ediyorum, mevcut U21 takımından gelecek sezon bu takımda hangi isimler oynayabilecek? Takip ettiğim isimler var, biz ise onların az olan şanslarını da kısıyoruz.

Umut Gündoğan'ı konuşmaya dahi gerek yok, Galatasaray tarihinin en anlamsız transferlerinden biri. İlk geldiği dönem yaratılan bir heyecan vardı, bu da sadece 15-20 gün sürdü. Devamında çeşitli takımlara kiralık versek de "benden olmayacak" dedirtti, olmadı yani. Sözleşmesini de fesih edemiyorsunuz, Endogan Adili misali ısrarla takımda kalıyor. 

Yaşı 27'e geldi, bu sezon Galatasaray'da 5. sezonunu yaşıyor diye biliyorum. Galatasaray'ın A takımında çıktığı maç sayısı sadece 6. Bu işin vitrini Tarık Çamdal olsa da Umut Gündoğan gibi bir ismi unutuyoruz, konuşulması gerek. Kendisi düzenli olarak U21 maçlarına çıkmakta ve son Bursaspor maçında 2 gol atarak (biri son dakikada) galibiyeti getirmiş.

Peki bunun bir önemi var mı, tabii ki hayır. Umut Gündoğan'a forma vererek onun yerine oynaması gereken x genç ismin hakkını gasp ediyoruz. Bu adamın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, sana herhangi bir hayrı olmadı, olmayacak. Yaşı da 27, herhangi bir gelecek yok. Gideceği en iyi takım PTT 1.Lig'de olacak ki o dahi zor. Peki niye şans veriyoruz, buna cevap verebilecek biri var mı?

26 Eylül 2017'de yazmışım, hala aynı yerdeyiz;

2 yorum:

  1. Hocam Eray hakkinda da yazmalisin bana gore zira halen kadroya aliniyor onu da ben anlayamiyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir