24 Şubat 2018 Cumartesi

Ocak ayında forvet transferi en az "sol bek" kadar önemliydi


Ara transfer öncesi ısrarla üzerinde durduğum konu tam olarak buydu. Sol bek mühim, forvet hamlesi de en az o kadar kıymetli. O dönem Eren Derdiyok da beklentiyi veremiyordu ve bu konuda sadece Gomis'e binen bir yük vardı. Fatih Terim'in göreve gelmesi sonrası Eren Derdiyok da çıkış sağlayan bir isim olsa da Gomis'le tarz anlamında yakın bir isim olduğundan farklılık gösteremedik.

Hızlı bir isim alınmalı diyordum, son gün itibariyle Okaka ihtimalini ciddi ciddi konuştuk. Zaman kalsa alabilirdik, şu işlerin son 1.5 güne sığması elimizi kolumuzu bağladı. Okaka tarz itibariyle hem güçlü, hem de hızlı bir isimdi, daha doğrusu ön alanda mücadele edecek, Gomis'i tamamlayacak bir tarzı vardı. Kenardan geldiğinde enerji de getirirdi, maalesef olmadı. 

Bir şekilde Gomis / Eren Derdiyok'la devam ettik, Eren Derdiyok'un yükselişi de mutlu ediyordu. Kayseri deplasmanı gibi, Gomis'in olmadığı açıklandığında herkes "kaybettik" gözüyle bakarken sahneye çıktı. Yine de doğru tarz değil, bunun altını çiziyorum. Eldeki tek alternatif, yapacak da bir şey yok.

Bursaspor maçında yaşadığı sakatlık fazlasıyla şanssız. 4-5 hafta gibi de olmayacak gibi görünüyor ve Gomis dışında bir alternatifimiz kalmadı. Sinan Gümüş orada oynayabilir, o da ancak 2. forvet anlamında. Gomis mutlak suretle sağlıklı kalmak ve sahada olmak zorunda, yerine yazabileceğimiz bir isim yok. Maç içinde Sinan Gümüş hamlesiyle Gomis'i tamamlamaya çalışırız, o da umarım beni yanıltır ve müthiş bir performans gösterir.

Feghouli de bir alternatif, onun da forvet özelliği olduğunu ve takım içinde sahte 9'u en iyi oynayabilecek isim olduğunu düşünüyorum. Gomis'i tamamlama noktasında da Sinan Gümüş'e oranla daha ciddi alternatif, Sinan Gümüş'ü daha çok kenardan gelecek isim olarak gördüğümden daha ön plana çıkardım. Altyapıdan ise bir isim düşünemiyorum, şu ortamda baskıyı kaldırabilmek gerçekten zor.

Fatih Terim'in Galatasaray dönemlerine baktığımızda en kötü ihtimalle 4 tane forvet alternatifi oluyordu. Çift forvetli düzenleri fazlasıyla sever, çoğu zaman da ana planı olur. Belki yeni sezonda yine böyle bir plan yapabilir. O da eminim ki Ocak ayında forvet hamlesini olmazsa olmaz gördü, şartlar bunu yerine getirmedi. Hoca çok büyük handikaplarla uğraşıyor, işi gerçekten zor.

Konu konuyu açıyor. Tudor da kulübenin yetersizliğinden dem vuruyordu, Fatih Hoca da birkaç maçtır bu sorunu dile getiriyor. İkisi de haklı yalnız bir fark var. Tudor o kulübeden katkı alma noktasında çabalamadı, Fatih Hoca ise herkesi kazanmak için uğraşıyor. Donk örneği gibi, Tudor 21 kişilik kadroya dahi almıyordu, Fatih Hoca ise 11'e yerleştirdi. Yine de yetmiyor, acı gerçek..

2 yorum:

  1. Alanya-trabzon maçını izledim.Şu an için lig de, Emre akbaba 18 yayı ve cezalanı çevresinden en iyi topa vuran adam sene sonu alamazsak çok kahrolurum!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir diyorlar ısrarla, umarım biz alırız..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir