6 Şubat 2018 Salı

Sahne Serdar Aziz'in


Denayer için bu sakatlıklar kronik bir hal almaya başladı. Tam form tutmaya başladı, forma istikrarı yakaladı derken adalesi ile alakalı bir sorun yaşıyor ve bir süre formasından uzak kalıyor. Bunu geçmiş Galatasaray kariyerinde de yaşamıştı, Sunderland'de de kaçırdığı maçlar oldu, gün itibariyle tekrar yaşıyor. 6-8 hafta arasında olmayacağı söyleniyor, en iyi ihtimalle 1 ay yok. Geri döndüğünde form tutma çalışma noktasında da belli bir süre geçecek, geçmişte yaşandı bu süreçler.

Fatih Hoca'nın Denayer'i tuttuğunu söyleyelim. Hızlı ve atletik stoperleri seviyor, Dany kontenjanı demem bu yüzdendi. Denayer'in diğer artısı da topla çıkabilmesi, hücumu desteklemesiydi. Fatih Hoca da bu özelliklerinden kaynaklı formayı ona verdi. Serdar Aziz'i de sever, Milli Takım sürecinde onu tutuyordu ama Galatasaray'da formayı Denayer'e verdi. Bu herkes için sürprizdi, Tudor dönemi Denayer'den beklenen katkıyı görememiştik.

Serdar Aziz ise tam aksine, istikrar anlamında bence Maicon'un dahi önündeydi. Maicon da sezona müthiş girmişti ama düşüş yaşadığı bir evre var. Hala da tam anlamıyla toparlayabilmiş değil, onun da toparlayabilmesini umuyorum. Serdar Aziz'in çizgisi ise hiç bozulmadı, her maç belli bir istikrarda performans gösterdi ve benim de beğendiğim bir isim. Onun adına da aynı sıkıntı var, tam form tutmaya başladı derken ki sakatlık potansiyeli.

Maicon / Serdar Aziz de iyi anlaşan, kaliteli bir ikili. Denayer'in yokluğunda da forma Serdar Aziz'e geliyor ve çok büyük ihtimalle de formayı bırakmayacaktır. Umarım sakatlık yaşamaz, şampiyonluk yolunda stoper noktasında güvenebileceğimiz başka alternatifler kalmadı. Ahmet Çalık da iyi ki kalmış, Malaga'ya kiralık gitmesi an meselesiydi. Diğer alternatifler ise Koray Günter, Donk ve Hakan Balta, hangisine güveneceğiz.

Kalabalık bir rotasyon ama nitelik anlamında düşüş. Güvenebileceğimiz 2 stoper var, onlar da istikrarlı şekilde devam etmek zorundalar. Serdar Aziz'le birlikte hava savunmamız da biraz daha yükselir, Denayer'e oranla çok daha garanti bir isim. Onun gibi topla çıkmaz belki, basit oynar ama garanticidir, pas yüzdesi %90'lardaydı. Sakatlık mevzusu ise genel manada can sıkmaya başladı, gidenler kısa süreli gitmez oldu..

10 yorum:

  1. Bence konya maçında hoca düşünmediği isimleri oynatacak ,özellikle gomis ilk 11 de konyada sahaya çıkar antalyada yedek oturur. Serdar ı konyada oynatmaz ahmet çalık oynar . Gidişat hiç iyi bu iştahsızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tur çok da garanti değil, bence as oyunculara yakın bir 11 görürüz.

      Sil
  2. bu iğrenç formuyla maicon da otursa olur. maicon da mariano da rezil durumdalar.
    aylarca paramı almasam ben de düşerim gerçi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano yine belli anlarda kalitesini gösteriyor ama Maicon'un durumunu ben de hiç iyi görmüyorum.

      Sil
  3. Denayer'in hızı Serdar Aziz'de olsa birde Porto da oynasa bugünkü futbol piyasasında değeri 40 milyon euroydu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hakkı ısrarla verilmeyen bir isimdir Serdar Aziz :)

      Sil
  4. Maicon'un düşüşünü biraz da oynayıp gelmesine bağlıyorum.Geldiğinde brezilyada lig devam ediyordu ve o da oynuyordu.Düzelir ama bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka, yaz dönemi hiç tatil yapamadı bile. Düşüş doğal.

      Sil
  5. devre arasında tatil yaptı maicon. daha ne dinlenecek.. ayrıca vasat değil rezil oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devre arası tatille çözülecek bir durum değil maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir