16 Şubat 2018 Cuma

SC 11 #4; Hücum güzel de peki savunma?


Konsepti açıklıyorum, Galatasaray'a bonservis bedeli olmadan transfer olan isimler içinde oluşan bir 11. 2000 öncesine inmedim, daha eski isimleri de o dönemlere yetişmiş arkadaşlar yazarsa sevinirim. Zorlandım aslında, ben böyle hayal etmemiştim. Drogba, Elmander ve Selçuk İnan gibi isimleri düşününce rahat bir 11 oluşabilir dedim, iş savunmaya doğru geldikçe o kadar da kolay olmadığını gördüm.

4-4-2 üzerinden düşündüm, başka bir formasyon da uygulanamazdı. Bonservissiz isimler denilince akla gelen ilk 3 isimden 2'si Drogba ve Elmander, bu ikili ayıramayız. Selçuk İnan da seyir değiştiren hamlelerden, Kewell desek kalitesi çok büyük bir isim. Diğer isimler biraz daha takım oyuncusu ama bu 4 isimden sonra doğal olarak beğenilmeyecek.

Biraz da pozitif isimlere yöneldim, isim üzerinden oluşan bir kadro değil. Frank de Boer'i de yazmak mümkün, onun da bonservisi yoktu ama etkisi o kadar kötüydü ki. Negatif isimlerden bir kadro oluşmaz mesela, genelde böyle konularda hem iyi hem kötüyü düşünürüm. Bu 11'de de beğenilmeyen isimler olacak, oysa Kewell ve Kazım Kazım hariç herkes bu formayla şampiyonluk kazandı.

Aykut Erçetin'i kaleye yazdım, Leo Franco veya Zapata'yı yazacak değildim elbette. Stoper tandemi güzel aslında, Tomas ve Emre Aşık'ı severim, her ikisi de iyi işler yaptılar. Tomas için de bonservis ödemedik, akılcı bir hareketti. Emre Aşık ise 2 dönem Galatasaray'a bonservis bedeli olmadan geldi ve çok uzun yıllar bu formayı giydi. Mücadelesiyle de ön plana çıkan bir isim, stoper tandemine laf söyletmem.

Orhan Ak ve Cihan Haspolatlı'yı birbirinden ayıramıyoruz, biri söylendiğinde diğeri de akıllara geliyor. Cihan Haspolatlı transfer edildiğinde Ümit Milli Takım futbolcusuydu, joker bir isimdi. Hemen hemen her pozisyonda oynayabiliyordu ama Hagi onu sağ bekte kullandı, bir anlamda devşirdi. Orhan Ak da aynı şekilde, stoperdi ama Galatasaray kariyerini sol bek olarak geçirdi. Bu beklerle de Gerets döneminde şampiyonluk kazandık.

Selçuk İnan'ı konuşmaya gerek yok, kendisi bir kırılma anıdır. O dönem Selçuk İnan'a alabilen şampiyon olacaktı, biz başardık ve sonuçları ortada. Saidou da bonservis bedeli olmadan gelmişti, Hagi dönemi çok oynatılmadı ama Gerets'le gelen şampiyonluğun x faktörü. 

Kewell'ın da bonservis bedeli yoktu, sürpriz bir hareketti. Geldiği dönem itibariyle yıldız transferidir, Galatasaray formasına da o kadar yakıştı ki. Kazım Kazım ise Fenerbahçe'yle sözleşmesini fesih ettikten sonra transfer edildi, bence doğru bir transferdi. Zor karakterdi ama kısmen kazandık, en azından rakip Fenerbahçe olduğunda. 

Drogba ve Elmander ikilisi bu kadronun parlayan yüzü. Elmander'i bonservis bedeli olmadan almanın artısını şampiyon olunan sezonda izledik, o da şampiyonluğun x faktörü oldu. Golleri ile değil, mücadelesiyle ön plana çıktı ve bunu 2. bir forvet başaramaz. Drogba için de fırsat transferi diyelim, Çin'e gitmişti, sözleşmesini fesih etti ve bu transfer anında gerçekleşti. Vizyonlu bir hareketti, onu da yaşamak güzel oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir