3 Şubat 2018 Cumartesi

SC nostalji #87; Izet Hajrovic


Çok dillenmez ama Galatasaray tarihinin skandal işlerinden biri daha. Dillenmemesi önemli yerlere gelememesinden kaynaklı, yoksa Ribery'le Galatasaray kaderleri aynı. Ribery de Galatasaray'a "potansiyel" olarak geldi, devamında ise parasını alamadığı gerekçesiyle "bedavaya" Marsilya yolunu tuttu. Sonrasını biliyorsunuz zaten, Dünya futbolunun en iyilerinden biri.

Hajrovic de Galatasaray'a gelirken "potansiyel" olarak adlandırdı. Meşhur ara transfer dönemimiz, kendisini sık sık anarız ve Galatasaray tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olarak adlandırırız. Hajrovic de o halkanın ciddi üyelerinden, uğruna Riera'dan vazgeçtik mesela. Riera'nın veremediği ne verdi mesela, o sezon için bunu bir sorgulayalım. 

Sol ayaklı bir sağ kanattı kendisi, içe kat ederek oynamayı seviyordu. 10 numara özelliği de vardı ama hızlı bir isim değildi mesela. Sol ayağını iyi kullandığı doğrudur, onun dışında pek bir etkisini hatırlamıyorum. Şampiyonlar Ligi listesine de kendisini yazmıştık, o dönem ara transfer döneminde büyük bir değişim gelmişti ve herkesi kadroya dahil edemedik. İnanılan bir isimdi, Telles sonrası 2. sıraya dahi yazılır.


Atlanmasın, Grasshoppers'dan transfer edilirken 3.5 milyon avro bonservis verildi. Neydi, ne değildi, neye dayanılarak transfer edildi bilmiyorum. Ailesinden kaynaklı bir İstanbul hikayesi vardı, acaba yerli kontenjanına yazılabilir mi dahi diye konuşuluyordu. Oysa biz Endogan Adili için bile lisans çıkaramadık, Hajrovic durumu ütopya oldu tabii. 

Galatasaray sonrasını konuşalım, asıl hikaye orada. Ligin son 2 maçında yoktu diye aklımda, evlilik meselesi var deniyordu ve bu yüzden ülkesine gittiği yazıldı. Oysa onun da parası ödenmemiş ve bir boşluk buldu, devamında bonservissiz olarak Werder Bremen'e gitti. Bakın bu bir skandaldır, konuşulmaması ise kariyerinin iyi şekillenmemesinden kaynaklı. Werder Bremen de sever bu işleri, iyi koklar.

Werder Bremen'de de yapamadı, Galatasaray dönemine göre daha büyük bir çakılış. Önce Eibar'a kiralandı, sonra Werder Bremen II'ye yollandı, uzun süre orada kaldı ve geçtiğimiz günlerde Dinamo Zagrep'e bedelsiz olarak imza attı. Bu sezon Bundesliga'da 9 maçı var, toplamda 180 dakikası. Yaşı 26 oldu ve gelebildiği yer bu. Büyük hayaller vardı onunla alakalı, süreç ise ne kadar kötü ve karanlık bir hamle olduğunu gösteriyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir