21 Şubat 2018 Çarşamba

Seyreyle maziyi #39; Bu uyanış ve isyana paha biçemiyorum


Şu fotoğrafın altını ısrarla çizerim, bir ömür de unutmam. Fatih Terim'in Galatasaray'ının zirve anlarından biri. Belki o gün Real Madrid'e elendik ama bu uyanışa ve isyana paha biçemiyorum. Galatasaray nedir üzerine verilebilecek en güzel cevaplardan biri, "Avrupa Fatihi" söyleminin altı tam olarak böyle doluyor.

2012 - 2013 sezonu, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde rakip Real Madrid. Şimdi çıkıp Real Madrid'i konuşmayalım, belki de futbol tarihinin en kazanan takımı. Geçmiş yıllarda da Real Madrid'le bu tarz bir eşleşmemiz var, çeyrek final ilk maçında ilk yarısını 2-0 yenik kapattığımız maçta 3-2'lik geri dönüş gibi. Bazı anlar var ve ben bunu tarif edemiyorum, Galatasaray'ın farklı bir tılsımı var. 

Bu eşleşmeye dönelim, ilk maçı deplasmanda 3-0 kaybettik. Kötü bir oyunumuz yoktu, 2 penaltımız verilmedi mesela. 3-0 kaybettik belki de o sonucu hak etmedik, golü aramak adına da 2. yarıda 3'lü savunmalara kadar döndük. Bu sonucun ardından herkes tur bitti gözüyle baktı, net bir sonuç ve rakibiniz nihayetinde Real Madrid.

9 Nisan 2013 tarih. Henüz 7. dakikada yediğimiz golle 1-0 geriye düştük ve iyiden iyiye tur bitti gözüyle baktık. İsyan 57. dakikada başladı ve Eboue ile 1-1'i bulduk, 70'de Sneijder ile 2-1, 72'de Drogba'yla da 3-1. Bir anda rüzgar Galatasaray'ın arkasına geçti ve Real Madrid'i böyle bir çaresizliğe itmeyi bir daha hangi Türk takımı başarabilir bilmiyorum. 

4. golü de bulduk bu arada, Drogba'nın golü ofsayt nedeniyle sayılmadı. 4. golü atmamız durumunda eminim ki 5. gol de gelecekti, Galatasaray'ı kimse durduramazdı. 3-1'i bulduk ve bu sonuç bizim için yeterli gibi bir durum asla olmadı, 79. dakikada Elmander'le bir forvet daha oyuna alıyorduk. Tur için her şeyi yaptık, tüm şartları zorladık. Yaşayan bilir dediğim anlardan bahsediyorum, tarifsiz bir gurur.

Fotoğrafı gördükten sonra yazma isteğim geldi, muazzam bir kolaj yapmamış mı paylaşan arkadaş. 80. dakikada Mesut Özil'in yerine Raul Albiol giriyordu, Mourinho skoru tutmak için bir stoper daha oyuna aldı ve maçın özeti de tam olarak bu değişikliktir. Son dakikada bir gol daha yedik, 3-2 bitti. Gururun ise tarifi yok, Real Madrid'i bu duruma düşürebilmek. Maç sonunda Mourinho "korktuk" diyordu, Galatasaray'ı en iyi anlatan anlardan biri daha..

4 yorum:

  1. Galatasaray’ın eksiği winner oyunculara sahip değil, örneğin Melo, Drogba, Sneijder, Riera vesaire. Bu oyuncular kötü oynasalar bile kazanmayı biliyorlar, becerebiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterli isimler diyorsun ki haklısın da. Bugün o tarz Fernando, Maicon harici isimlerimiz pek yok. Buna Gomis'i de dahil.

      Sil
  2. O zamanlar tamamen taraftarla bütünleşmiş, başarıdan başarıya koşan winner bir takım vardı. Bunun en büyük nedeni de Ujfalusi, Engin Baytar, Elmander ve Melo gibi Galatasaray'ı benimseyen oyuncuların olmasıydı. Bugünkü kadromuzda en büyük eksik bu. Gerçek Galatasaraylı gibi olan bir oyuncu yok. Ve tabii ki Drogba gibi dünya çapında bir yıldız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyeceğiz bunun adına, sabır gerekecek. Hoca kendi kurduğu bir kadroya gelmedi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir