5 Şubat 2018 Pazartesi

Sivasspor karşısında Eren Derdiyok'u ilk 11'de bekliyorum demem bundandı


Gomis'le alakalı durum maddi değil, asla bu anlaşılmasın. Yaşanan saçma sapan bir süreç vardı, Gomis de mutlaka bundan etkilendi ama konu o değil. Kayserispor maçından önce yaşadığı bir sakatlık vardı, Fatih Hoca da Gomis'in zamanla hazır olacağını, o sakatlığı henüz tam olarak atlatamadığını söyledi. Osmanlıspor maçında son 10 dakika kala oyuna girmesi bundan ya da Konyaspor maçında yedek başlaması. 

Gerçek olan şu, Gomis'in iştahı düştü. Sivasspor maçındaki görüntüsünü pek beğenmedim, bildiğimiz Gomis'i izlesek bu maçı kazanmak içten dahi değildi. Eren Derdiyok'un iştahı ise tam aksine arttı, o yükseliyor. İkisi arasında kıyas yapmıyorum, elbette Gomis'in vereceği çok büyük şeyler var. İş şu anı yorumlamak, Sivasspor karşısında Eren Derdiyok'u 11'de bekliyorum demem bundandı, son haftaların adaleti bunu söylüyordu.

Gomis'in ligin ilk yarısında düştüğü haftalar var, hatta kaybolup gittiği maçlar. Trabzon ve Malatya deplasmanlarını hatırlayın, Gomis'in adını dahi duymadığımız maçlardı. Takım ondan kopuk oynuyordu çünkü, odağı Gomis olarak almıyorlardı. Gomis için ligin ilk yarısında hep şunu dedim, attığı gollerin çoğu bireysel kalitesiyle geldi. Fatih Terim döneminde ise bu görüntü değişecek gibiydi, çünkü Gomis tam bir pivot oyunu oynamaya başlamıştı.

Hücum odağı olarak onu alıyorduk ve Gomis'i duvar olarak kullanmak nihayetinde akıllara gelmişti. Gomis'in yokluğunda Eren Derdiyok da bu işi iyi yaptı ve katkı verdi. Sivasspor karşısında ise Gomis bu işi yapamadı, bu sefer hücum ondan çok uzak değildi ama işin içine giremedi. Pozisyonları da var, normalde bitirmesini beklediğimiz noktalar bunlar. Mücadelesi, iştahı düşüktü ve rakip savunmayı da Eren Derdiyok oyuna girene kadar pek zorlayamadık.

Gomis / Eren Derdiyok ikilisi ideal değil bu arada, onu da transfer dönemi yazmıştım. Yine de bir arada kullanılacakları maçlar olacak, Eren Derdiyok beklediğimin aksine bir yükselişe geçti. Gomis de iştahını geri kazanırsa bu ligin pozisyonunda en iyisi zaten, farkımız büyük olacak. Sivasspor karşısında bildiğimiz Gomis'i izleyebilsek kazanırdık, odağını biraz daha vermesini bekliyorum..

15 yorum:

  1. Feghouli kanada Belhanda 10 numaraya eren forvete selçuk tolga orta sahaya. Hocanın güvenini boşa çıkardı Donk. Hoca geldiğinden beri hep Donkla ilgilendi ve böyle bir maçta sahaya sürdü her şey bundan ibaret orta sahadan geçiş olmadığı için berbattık yoksa rahat kazanmıştık. Haftaya bol gollerin atılacağı maçları bekliyorum.Tabi fatih hoca fırçadan geçirmiştir oyuncuları onun da etkisi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, şu an için tek çıkar yol bu. Katılıyorum..

      Sil
    2. Vay be. Gezinirken rastladım Hoca bir oyuncuya güveniyorsa onu bir şekilde kazanıyormuş :) Bizleri bile tongaya düşürdü. Büyük adamsın hocam

      Sil
  2. Yasin kulübeye garry sola feghouli saga geçmeli belhanda forvet arkası

    YanıtlaSil
  3. Bunlar Fatih Hoca'nın deneme bulma dönemleri benim bildiğim Fatih Hoca bi şekilde çift forvete döner ve bu dönüşlerde de hep başarılı olmuştur. 2011-2012 sezonu veya ero 2008i buna örnek gösterebiliriz. Farklı formasyonlarla başlayıp 4-4-2 ile başarılı olmuştu. Sorun şu ki o kadar vaktimiz yok sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an zaman yok, sezon ortası gelmesi sıkıntı oldu. Ayrıca çift forvet konusunda doğru ikilimiz yok, Feghouli'den belki bir forvet çıkartır.

      Sil
  4. Gomis'te mental ya da fiziksel bir sıkıntı olduğu kesin! Bakalım Fatih hoca bunu düzeltebilecek mi? Zaten Fatih Hoca bu denklemleri çözerek olmadı farklı alternatifler yaratarak şampiyonluklara ulaşmış bir teknik adam En azından gomis in bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde Eren'den katkı alabililiyor! Önümüzdeki maçlar ne gösterecek göreceğiz..Hoca'ya güveniyorum Allah yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun nedenini de bilmiyorum, gerçekten de istemiyor gibi, çok düşük iştahı..

      Sil
  5. gomis zaten senede 15 tane atabilen biri.. kalan haftalarda 0 golle oynasa şaşırmam. atacağını attı.

    YanıtlaSil
  6. Cokta sasirmamak lazim, hem zamaninda magas odeyemiyoruz hemde oyunculardan performans bekliyoruz. Para olmadanda oynar, profesyoneldir, o dur, bu dur, bunlari bir kenara birakmak lazim. Profesyonel insanlar profesyonel kurumlarda calisir. Is yerinizde paraniz 4 ay geriden gelse sizde etkilenirsiniz. Bu cok dogal bir surec. Benim merak ettigim Fatih hocanin bu durumu nasil cozecegi. Turk oyuncuya "yavrum, kocum, aslanim" diyerek motivasyon basabiliyorsunuz ama ayni durumlar yabancilarda ne kadar etki verir bunu bilmiyorum. Klubun ne yapip ne edip magaslari zamaninda odemesi lazim.

    Sampiyonlar ligine gidemeyip o gelirdem mahrum kalirsak o zaman izleyin yaprak dokumunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkileniriz de Aralık ayında yoktu bu sorunlar, bilemiyorum. Umarım düzelir..

      Sil
  7. Herşey mentale bağlanmamalı.32 33 yaşında sakatlıktan yeni çıkmış fiziki düşüşte olan bir insandan söz ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonu da erken açtı, elbette sorunlar olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir