27 Şubat 2018 Salı

Sportif Cümleler 9 Yaşında


Blog arşivine indim, "yaş kutlaması" yazılarına baktım. Hepsinde farklı bir şeyler yazıyor, 9 yılda gerçek anlamda bir değişim var. Değişmek gerekli, aynı çizgide devam etmek gerçekten zor. Çünkü bu iş bir hobi ve farklı şeyler denemeden ya da güne ayak uydurmadan devam etmek güç. Kendimden biliyorum, çabuk sıkılırım, ısrarla yeni bir şeyler ararım. Sportif Cümleler için ise ısrar ediyorum, her geçen dönem aldığım keyif daha da yükseliyor.

Geliştirdim kendimi, ilk döneme oranla şu günlerin farkı çok büyük. İlk günler yaptığım iyi bir şey varsa o da "yapılanma" olmuş. Yazmaya başladığım dönemlerde çok daha iddialı bloglar vardı, onların arasından sıyrılmak ya da aralarına girmek gerçek anlamda zordu. Doğru bir plan uyguladım, sonrasında üzerine koyarak devam ettim. Kırılma noktam ise askerden geldikten sonra, farklı konu içerikleriyle de sadece Galatasaray üzerinde dahi bambaşka bir iş yapabiliyorum.

Olay sizde bitiyor tabii, beni teşvik eden bu. Okuma oranlarına takılmıyorum, o zaten bir seviyede ve "blog" olgusu için de ciddi rakamlar. Aldığım etkileşim beni mutlu ediyor, bloga gelen yorumlar ya da sosyal medyada yazılanlar gibi. Övgüsü, yorumu ya da eleştirisi, fark etmez. Bu süreçte kırdığım arkadaşlar da olabilir, hepsinden özür dilerim. Bazı konulara çok takılıyorum, insanın da bir anı diğer anını tutmayabiliyor. Eğer bu yazıyı okuyorlarsa mutlu olurum, kendilerine ancak bu şekilde ulaşabilirim.

9. yıl için şöyle bir şeye giriştim, bloga geçmiş zamanlarda katkı veren çoğu dostuma ulaştım. Onlarla hem geçmişi bir kez daha yad edelim dedim, hem de onların gözünden beni okumanızı istedim. Soruluyor çoğu zaman, Burak Eren ne yapar, kimdir diye. Bir de onların güzünden bakalım. Geriye dönüp baktığımda bu blog kaynaklı müthiş dostlar biriktirdim ve çok güzel bir ortam yarattım. Herkese tekrardan teşekkürler.

Devam edeceğiz, durmak yok. Mevcut olan konseptler zaten devam ediyor, elbette yeni şeyler de deneyeceğiz. Farklı yazılar da yazmak istiyorum, olayı biraz daha Burak Eren'e indirgemek. Film, müzik ya da başka şeyler, ilgi alanım olan ve iyi bildiğim, ifade edebileceğim konular da var. Ben Galatasaraylıyım, hayatımın merkezi bu. Yine temelimiz aynı, değişmeyecek. Sadece farklı şeyler de olacak, bazı zamanlar kişisel noktalara da gireceğiz.

İnteraktif olmaya çalışıyorum, bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Dediğim gibi, bu blog sizin sayenizde devam ediyor, aldığım etkileşim beni teşvik ediyor. Herkese cevap vermeye, ulaşmaya çalışıyorum, eğer atladığım varsa da özür dilerim. 9. yılda bizleri nelerin beklediğini merak ediyorum, umarım Allah nasip eder ve nice yılları birlikte yaşarız..

27 yorum:

  1. Aşağı yukarı 1 aydır siteyi takip ediyorum ve yazılarınızı beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende, bende beğendim başarıların artarak devamını dilerim. :)

      Sil
    2. İkinize de teşekkür ederim, yorumlarınızın devamını dilerim :)

      Sil
  2. Hocam yazilarinizi begeniyle takip ediyoeum biraz daha işin taktik teknik kısımlarına girmenizi bekliyorum kendimi de biseyler ogrenerek geliştirmek adına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik / teknik konusu benim de çok iyi olduğum bir yer değil. O türlü anlaşılmaz oluyorum biraz da.

      Sil
  3. Yıllardır bu blog'u takip ederim.Bir zamanlar galatasaray ile alakalı blog dediğimizde extensor ve sportif cümleleri tek geçerdim.Şimdi ise Sportif Cümleler blog anlamında tek kaldı.Galatasaraylı olan her bilinçli taraftarın bu blogu takip etmesini öneririm.Biz Burak Bey'in evsahipliğinde kocaman bir aileyiz:) Nice 9, 19,29. Yılllara burak bey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi ben sana özel olarak teşekkür ederim, hemen hemen her yazının altında mutlaka yorumun var ve ben de senden çok şey öğreniyorum.

      Sil
    2. 2009 yilindan beri takipteyim.bu arada beşiktaşlıyım.benim icin onemli olan futbol.eski bloglardan cok fazla kalmadi.ilgiyle okunacak biseyler varmi acaba diye gun icinde bos kaldigim heran sitedeyim.tek sevdamiz futbola ilgimizi dahada yukari ceken yazilariniz icin tesekkurler.bu arada avrupa ve dunya futbolu icerikli yazilar yazmaniz beklentimiz..

      Sil
    3. Bende bunu duyduğuma çok mutlu oldum :) Dilimiz ve gönlümüz elverdiğince yorum yapmaya devam edeceğim:) Daha nice başarılı yıllara Burak bey..

      Sil
    4. Mantikli mesela genel anlamda Turk kulüplerinin yonetim tarzi, amator subeler, borclanma, finansal fairplay ve Avrupa ile karsilastirilmasi tarzinda genel seyler yazilirsa daha da guzel olur elbette. Bir de eskiden cok basketbol yazin olurdu Ergin hoca gittikten sonra 2 3 taneden fazla yazmadin saniyorum.

      Sil
    5. Ergin Hoca gittikten sonra takibim düştü aslında, eskisi kadar izleyemez oldum. Son olaylar da soğuttu, o açıdan yazamadım. Haklısın tabii.

      Sil
  4. devam devam eline sağlık. burası olmasa nerede sevinecek nerede öfke kusacağız bilmem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, platform sizlere her zaman açık.

      Sil
  5. Aşağı yukarı 8-9 senedir takip ediyorum. Son bir kaç yıldır daha da düzenli şekilde. Benim gibi hayatının merkezi Galatasaray olan ve bir çıkar amacı gütmeden yıllardır bu bloğa emek veren bir akranımın yazılarını okumak keyifli. Tüm emeklerin için teşekkür ederim arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni böyle yorumlar daha da mutlu kılıyor :)

      Sil
  6. Hocam ben 2 yila yakindir oncelikle Twitter'dan takip ediyordum ama bloga tutulali once oradan basliyorum okumaya zira Galatasaray ile alakali bu tarzda uzun yazilar ve cesitli konular hicbir yerde yok. Hem yorum hem bilgi ya da duyum uzerine haber icerigi olan nadir bir platform burasi, ayrica bloga yorum yazmak cok kolay uyelik vs gerekmiyor. Konu cesitliligi ve haber kaynaklari olarak ozellikle begeniyorum zaten mantiksiz gelen bir duyum uzerine yaziyorsan onu dahi soyluyorsun mesela "bu yazilan transfer bence olasi bir transfer degil ama olursa" gibilerden yazdigin zaman farkini belli ediyorsun, yazili basinda zaten boyle bir ozgurluk yok okunmak icin her seyi yapmak zorundalar.
    Efendi ve saygili uslubun da cok guzel belki tek elestirim cok yapici ya da pozitif olman olabilir zira bazen bazi futbolcular ya da yoneticiler gercekten sert yorumlari hakediyorlar senin blogda cok sert yazilarla pek karsilasmadim. Basarilar ve nice 9 yillara kardesim. -Mert-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik üretmek için uğraşıyorum, zaten o uğraşı olmazsa devam etmek imkansız. Teşekkür ediyorum takibin için :)

      Sil
  7. Abi, bir kac aydır bu blogu takip ediyorum. Çok güzel ve çok'da beğeniyorum nice yıllara ve nice entry'lere!

    YanıtlaSil
  8. Senin gibi karakterli bir şahsiyet ile tanışmak bile gururdur yeğenim :) Nice sportif yıllara..

    YanıtlaSil
  9. Burak hocam sen yorulmadı isen biz gayet memnunuz hayatımızdan seni okumak ve yorumlaşmakk ciddi bi keyif bizim adımıza. Bahsettiğin bilgi sahibi olduğun farklı alanlarda da yazılarını okumak isterim kendi adıma çünkü futboldan öyle güzel ve samimi bir bağ kurdun ki takipçilerin ile eminim bu samimiyet o konularda da büyük ilgi görür ve karşılıklı paylaşılır düşünceler.. saygılarımla iyi ki varsın hocam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyeceğim onu mutlaka, daha da farklılaşacağım :) Teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. Sportif Cümleler'i uzun yıllardır takip ediyorum ve yazılarını beğenerek okuyorum. Merak ettiğim bir konu var; ilerleyen günlerde sağ tarafa Garry Rodriguez'i de eklemeyi düşünüyor musun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, o konuda sezonun bitmesini bekliyorum :)

      Sil
  11. Blogunu nerdeyse 2 buçuk yıldır takip ediyorum.Aslında biraz da şans eseri bulmuştum araştırma yapıyordum eski bi futbolcumuz hakkında ve senin o futbolcuyu anlattığın bi yazını gördüm okudum sonra diğer yazıları da okudum.Bloguna her gün göz gezdiririm.Yazılarını gayet beğeniyorum .Eskiye oranla tarz biraz değişmiş.Yeni içerikler oluşturmuşsun bu güzel.Umarım hiç sıkılmadan devam edersin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir