15 Şubat 2018 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #15; João Moutinho


Henüz sözleşmesini uzatmamış olması şaşırtıcı aslında. Monaco'nun yabancı sermayeye geçişi sonrası gerçekleşen transferlerden biriydi. Sonrasında transfer mantıklarını değiştirdiler, iş çok daha akılcı bir noktaya geldi ama Moutinho ilk geldiği dönemden bu yana takımda. Falcao'yu birçok takıma kiraladılar mesela, o ancak 2 sezondur takımda. Moutinho ise 2013 yılından bu yana Monaco forması giyiyor ve son derece istikrarlı, iyi bir isim.

Sözleşmesini uzatmasını beklerdim, bu sezon da Monaco formasıyla istikrarlı şekilde devam ediyor. Değerli bir isim, hele ki Türkiye şartlarını düşündüğümüzde mutlaka farkı büyük olur. 8 - 10 numara diyelim, şu an 4-3-3 gibi diziliyoruz ve Moutinho tarzı itibariyle "cuk" denilecek isim. Belhanda oyun kurucu kısmında, 10 numara özelliğiyle öne çıkıyor. Moutinho onun yerine de olur mesela, Selçuk İnan yerine ise çok daha iyi olur. Daha tempolu çünkü, pas ve teknik kalitesi çok daha üstte. Daha da önemlisi oyunun iki yönünü çok daha iyi oynar. Lider bir oyuncu, bunu da ekleyelim.

Bize düşeceğini sanmadığım bir futbolcu, sözleşmesini uzatmasını bekliyorum. Bu olmasa dahi çok ciddi bir takımda yer bulabilir, Porto'ya dönüşü gibi. İmkansız demem yine de, sözleşmesini henüz uzatmış değil ve bu süre ilerledikçe de şansı biraz daha artar. Orta saha noktasında ciddi hamleler gerekiyor, oraya en az 2 hamle lazım. Biri Badou Ndiaye yerine olacak, tempo noktasında. Diğeri de oyunu kurma noktasında, Belhanda / Selçuk İnan yerine diyebiliriz.

Piyasaya da baktığımda değerlendirilebilecek 1 numaralı orta saha. Fellaini gibi isimler de var, mutlaka faydalı olur ama asıl ihtiyaç olan Moutinho tarzında bir isim. Tempolu bir isim göremiyorum, Badou boşluğunu bu piyasadan doldurmak zor. Belhanda / Selçuk İnan yerine diyebileceğimiz, oyunu kurma noktasında ise iyi isimler var. Moutinho'yu da başa yazıyorum, özellikle de bu tarz orta sahaların Türkiye'de oynadığı futbol çok büyük oluyor.

Yeni sezonda da 4-3-3'ün devam edeceğini düşünüyorum. Bu düzen içinde Selçuk İnan çıkış yakaladı ama alternatif olmaktan öteye geçmeyecektir. Belhanda ise ilk ciddi teklif karşısında satılabilir, ne kadar çıkış yakalasa da Antalyaspor maçının son dakikasında yaşananlar iş bilmezlik ve güvenemiyorsunuz. Badou Ndiaye sonrası orta sahada tarz değişimini yaşadık, 4-3-3'e dönüş ve 2 tane 8 numaralı düzen bu yüzden. Bu düzeni destekleyeceğimizi ve kalitesini yükselteceğimizi düşünüyorum. Transferin stratejisi bu olur..

4 yorum:

  1. UEFA'dan yüksek ihtimalle okkalı bir ceza ki transfer yasağı ve Avrupa kupalarından men cezası bekliyorum küçük bir umutla da maaş limiti düşer O halde bizim işimiz Moutinho gibi 1 ve 2. Sınıf oyunculardan ziyade altyapı ve keşfedilmemiş Ribery'lere kalır. Hele Avrupa'ya gidemezsek gelir mahrumiyetinden Adnan Polat döneminin toplama oyuncu transferi mantığıyla hareket ederiz. 1. ve 2. Liglerden yeni Mehmet Topal'lar, Hasan Kabze'ler bulmak lazım derim Eğer yüklü maaşlar taahhüt edeceksek gelecek karanlık. Başarı mı Allah Kerim Fatih Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir yasak beklemiyorum, çünkü ortada anlaşma yok. O bitmiş ve devamında ceza yemiştik. Yeni bir ffp anlaşması yapılacaktır, o da kısıtlamalı olur.

      Sil
  2. Herkes uefa bize men cezası verecek diye korkuyor da bu korkuyu yersiz buluyorum.En fazla sattığın kadar al denebilir yani men veya transfer yasağı geleceğini sanmıyorum çünkü çok değil 2 yıl önce avrupadan men cezası gelmişti ki bu ağır cezanın üzerinden bu kadar kısa bi süre geçtikten sonra yine ağır bi ceza vermezler.Ayrıca Selçukla sözleşme yenilecek tarzı haberler dönüyor.Ben onunla yenileme yapılacağına eğer şartlar uygun olursa Moutinho alınsın isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Men zor, transfer yasağı imkansız. Ortada bir ffp anlaşması yok çünkü, biz yeni bir anlaşma yapacağız ve bu anlaşmanın bazı yükümlülükleri olacak. O da sattığın kadar al gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir