20 Şubat 2018 Salı

Transfer tarzı "2018" #18; André-Pierre Gignac


Bir noktada geçmişin sorgulaması gibi değil mi. Ben Arfa'yı yazdığımda da söylemiştim, 2015 - 2016 sezonunun yaz dönemi unutulmayacak. O dönem çok önemli bir treni kaçırdık, dönüşüm geçirmemiz gerekirken. 5+3 olan yabancı düzeninden 14 yabancılı düzene geçiyorduk, biz ise o sezona sadece 7 yabancıyla başladık. O yaz dönemi birçok önemli ismin de sözleşmesi bitmişti, Gignac da onlardan biri işte.

Galatasaray'ın gündeminde olan bir isimdi de. Ciddi ciddi görüşüldü, Galatasaray'a da gelmek istiyordu ama Burak Yılmaz var denilerek veto edilen bir isim. Sonrasını biliyorsunuz zaten, Burak Yılmaz / Umut Bulut rotasyonuyla sezona girdik, devamında Podolski'yi yoklukta o pozisyona çektik ve Burak Yılmaz da Şubat ayında Çin'e satıldı. Oysa yaz dönemi West Ham onun için 10 milyon avro bonservis verirken. Dönüşümden kastım tam olarak buydu işte, maalesef berbat bir dönem.

Gignac'ın Meksika tercihi şaşırtmıştı, zirve dönemiydi çünkü. Marsilya'da müthiş bir etkisi vardı, Fransa Milli Takım'ında da yer alıyordu. Meksika'da ciddi paralar konuşuluyor, Gignac da büyük kazanacaktı ve tercihi bu yönde oldu. 2.5 sezondur Tigres forması giyiyor, 129 maçta 69 gol 19 asisti var. Bu sezon ise 30 maçta 10 gol 6 asist, yaş 32. Sezon sonunda da sözleşmesi bitecek ve görüntü o ki yaz döneminde Avrupa'ya dönüşü olası.

Geçen süre zarfında Beşiktaş'la da adı anılıyordu, üstelik dönem dönem. Mario Gomez öncesinde de konuşuldu, o ayrıldıktan sonra daha ciddi gündem oldu, aynı şekilde bu yaz dönemi de. Garanti katkı çünkü, doğru bir transfer olurdu. Gomis'le hemen hemen aynı kalitede görüyorum, hatta kariyeri itibariyle bir adım önde dahi olabilir. Bitirici ve güçlü bir isim, teknik özelliğiyle de ön plana çıkar, komple bir forvettir. 

Galatasaray'ın yaz döneminde forvet rotasyonunda gücünü arttırması gerekiyor. Eren Derdiyok'un bir geleceğini görmüyorum ve Gomis'in arkasında veya yanında ideal isim değil. Gignac daha farklı, biraz daha komple bir forvet ve Gomis'le birlikte müthiş olur. Gomis'in alternatifi de yok maalesef, öyle bir isim bulamadık ki Ocak ayında en önemli ihtiyaçlardan biriydi. Gignac için alternatif diyemem, o ayarın çok üzerinde ve bu noktada Gomis'le birlikte düşünmek lazım. Çift forvetli bir düzene geçiş de mümkün ve ideal ikili olur.

Ya da farklı bir noktaya değinelim, Gomis için Çin'den gelen teklifler olduğu söyleniyordu. Oradan 9 - 10 milyon avro'luk bir bonservis kazansak, o boşluğu da bonservissiz Gignac ile doldursak. 2015 - 2016 yaz döneminin bir tık altında ama yine iyi isimler var, dönüşüm mümkün. Gignac'ın ciddi bir alternatif olması ve düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum..

4 yorum:

  1. eren yerli statüsün de abi bence gönderilmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesinde son yıla giriyor, iyi bir teklife gidebilir ki Basel falan diyorlar. 2-3 milyon bonservise yok demezler, yıllık 2.1 alıyor ve ihtiyacımız olan bir tarz hiç değil.

      Sil
  2. bütün bunlar hayal abi. asamoah gelsin bana yeter. şeref meselesidir asamoah. ama ne yazık ki ümidim yok :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir