21 Şubat 2018 Çarşamba

Transfer tarzı "2018" #19; Franck Ribéry


Yaz döneminde Galatasaray'ın "sürpriz transfer" ihtimali üzerine konuşuyorduk. Ribery'nin 34'e gelen yaşı ve sözleşmesinin sezon sonu bitecek olması itibariyle hayalini kurduk. Gerçekleşmedi tabii, bu isimler istemedikleri sürece Bayern'den ayrılmazlar. Robben de aynı şekilde, Bayern'in bayrak oyuncuları oldular ve futbola orada devam etmek istedikleri sürece de kalırlar, koparamazsınız. Almanya'da büyük bir vefa kültürü var, biz de Dortmund ve Bayern gibi takımlar üzerinden bu konuyu konuşuyoruz.

Henüz sözleşmesini uzatmadı ve ne olacağı bilinmez. Yaşı itibariyle son ciddi kontratını imzalayacak ve aynı durum Robben için de geçerli. Şu aşamada da katkıları büyük, Bayern'in hala önemli kozları. Kalabilirler, ABD / Çin gibi ülkelere transferleri olası olabilir ya da Pepe'nin Beşiktaş'a gelişi gibi bir durum da olabilir. Ribery'nin transferi için asla imkansız demem, Galatasaray'a transferi de olasılık dahilindedir.

Hala çok büyük bir sol kanat, inanılmaz bir yetenek. Sakatlık eşiği düştü gerçi, sık ayrılıklar olabiliyor ama her döndüğünde etkisini gösteriyor. Bu sezon Bayern Münih'de 21 maçı var ve 3 gol 2 asist yaptı. Forma istikrarı biraz daha düştü, ağırlıklı olarak kenardan gelen bir isim ve iyi bir alternatif olsa da bu durum transfer ihtimalini oluşturuyor. Pepe örneğinde olduğu gibi, hemen hemen aynı süreç. 

Ribery'i anlatmaya gerek yok, herkesin iyi bildiği bir isim olmalı. Teknik ve bitirici özelliğiyle ön plana çıkar, solda oynar ve kat eden adamdır. Yetenek eşiği yüksek, tempolu, çok seri bir isim. Bunu da 34 yaşına gelmesine rağmen söylüyorum, Türkiye Ligi gibi bir yerde yaratabileceği etkiyi düşünün. Burada büyük bir kalite uçurumu yok, nerede durmasını bilen herhangi bir tecrübeli ismin dahi yeniden doğabildiği bir lig. Ribery ise üst seviyeden gelecek, düşüşte olan bir ismi ayağa kaldırmaya çalışmayacağız.

Yıldız oyuncu, bu tarz transferlerin de gerekliliği var. Mustafa Cengiz de söylüyordu, bu tarz transferler de ilgi alanlarında. Fatih Hoca'nın da seveceği bir tarz, Ribery ihtimali oluşursa hayır denmez. Tabii onun adına yarım kalmış bir hikaye demeyeceğim, menajeri bir açık buldu ve gitmek kendi tercihiydi. Galatasaray adına büyük bir skandal olsa da bu konu kaynaklı Ribery'e karşı bir nefretim yok. Bizde potansiyelini gösterdi, Marsilya'da piyasaya çıktı, Bayern'de ise Dünya'nın en büyük futbolcularından biri oldu ki bir dönemin de en iyi ismiydi.

2 yorum:

  1. FerraRibery tezahüratları yaparken nefretimiz olmuştur. Öyle veya böyle ayrılmıştır dünya kadar para vermeye tekrar sevmeye değmez. Nazarımda tükrüktür yalanmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle düşünmüyorum, aradan öyle bir zaman geçti ki..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir