19 Şubat 2018 Pazartesi

"Tudor dönemine göre değişen ne oldu" yorumuna katılmıyorum


Fatih Hoca'nın ayrıldığı günden bu yana "deplasman fobisini" yaşıyoruz. Bir de bunun Avrupa ayağı var mesela, o da Mancini sonrası oluştu. Biz deplasman fobisini konuşalım, bunun faturasını çok ağır yaşıyoruz. Bu sezona bakıyorum, ligde son 7 deplasmanda 6 mağlubiyet oldu. Böyle bir tabloda bu takım nasıl şampiyon olacak ki?

Trabzonspor deplasmanıyla başladık, Başakşehir, Beşiktaş, Yeni Malatya mağlubiyetleri derken Tudor'la yollar ayrıldı. Kayserispor deplasmanını kazanarak kritik bir eşiği aştık derken de Sivasspor ve Kasımpaşa mağlubiyetleri geldi. Yıllardır ligde yaşadığımız bir durum, Hamza Hamzaoğlu dönemini bir kenara bırakarak yazıyorum.

"Tudor dönemine göre değişen ne oldu" yorumuna ise katılmıyorum. Tudor dönemi kaybedilen deplasmanlarda varlık gösteremedin mesela. İyi giden düzeni bozdun, rakibe göre kurgu aldın, o maçlarda pozisyonun dahi yok. Bağıra bağıra yeniliyorum dediğin maçlar, çoğunda zaten fark yedin. Fatih Terim döneminde ise hocanın hataları da olsa tablo bu değil.

Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında tercih hataları olduğu doğru. Belhanda'yı uzun süre kenarda bekletmek gibi, sonrasında değişen görüntü ortada. Kasımpaşa karşısında ise 45'de gelen formasyon değişikliği ve iyi giden düzeni bozmak. Yine de bu maçları konuşacağımız başka etkenler de var, hakemler gibi. İki maçta da olmadık kararlarla kırıldık işte, bunu görmeden bu maçları yorumlamak mümkün mü.

Ayrıca varlık gösteriyoruz, en kötü halimiz dahi pozisyona giriyor. Tudor dönemi şut dahi atamıyordun, rakip kaleye gitmeyi ya da pozisyon bulmayı geçtim. Şimdi pozisyonların var, kazanacak imkanları yakalıyorsun ama bitiremedin. Kayserispor deplasmanında da pozisyonlar verdik ama ilk yarıda işi yüzde 70 oranında bitirmedik ki. Kasımpaşa deplasmanında olmayan bu mesela, 2. ya da 3. golü bulamamak.

Aynı düzen devam etse bu maç kazanılırdı, o ayrı nokta. Ya da Sivas deplasmanında Belhanda'yla başlanılsa, olmadı 45'de o değişiklik gelse yine kazanırdık. Düzelmesini umuyorum, bu fobi aşılacaksa yine Fatih Hoca sayesinde olacak. Görüntümüzün ve felsefemizin değiştiğine inanıyorum, kadro noktasında noksanlar olsa da. Belhanda ve Fernando'nun dönüşü mutlaka fark getirecek..

10 yorum:

  1. Tudor doneminde yenildigimiz deplasmanlarda varlik gosterememekten ziyade, maclara etkili baslayip gol geriye dusunce etkisizlesiyorduk, trabzon, basaksehir ve besiktas maclari icin bu boyleydi, o donemin atmosferi dusunuldugunde malatya macini konusmaya gerek yok ki o macta istisnai bir sekilde cok kotu baslayip 2-0 sonrasi reaksiyon vermistik..
    Tudora operasyon yapildi bu net, kasimpasa macinda serdarin sakatligi sonrasi oyuna girebilecek ne bir defans ne de orta saha oyuncusu var, yedek klubesi bariz bir sekilde eksik, buna ragmen tudorun elinde inanilmaz bir kadro var deniyordu..
    Mevcut yonetim sezon basindan beri bu operasyonun icinde, daha transfer doneminde basladilar taraftari kiskirtmaya, galatasaray basarili olacak diye muhalefet te cilgin bir panik vardi, ndiayenin transferine inanilmaz, hirsizlik diyorlardi, neymis o para nasil verilirmis, adam 6 ay icinde geldiginin 2 kati fiyata gitti, hala cok pahaliya alindi arastirilmali diyen zeka kupleri var ulkede..
    Hakem hatalari 2 yildir cok daha fazlasiyla basinda galayasarayin, hele riekerinkin gonderilisi tamamen medya_federasyon kumpasidir, istisnasiz her mac sonuca dogrudan etki eden hatalar yapildi..
    Fatih Terime gelirsek, etkisi tartisilmaz, tabii ki takima olumlu katki yapti, hem de geldigi ilk gunden itibaren, ama sanssizliklar ust uste geldi, basta fernandonun sakatligi, simdi de denayer ve serdarin sakatliklari, inanilir gibi degil.. Ndiaye olayina ise hic girmiyorum, benim gozumde bu net bir sekilde yonetimin sucu, burak elmas-nami deger damat- ve abdulrahim albayrak galatasaray tarihinin en buyuk borclanma donemlerinde yonetimde olan kisiler, simdi utanmadan cikip galatasarayin borclarindan, tasarruftan bahsediyorlar, paralari yoksa aday olmamalari gerekirdi, sezon sonunda sampiyonlugun hayati oldugu ve bu ugurda sezon basi ciddi yatirim yapilan boylesi bir sezonda, ustelik fernando da sakatken ndiayeyi satip yerine kimseyi almamak kabul edilebilir bir durum degil, bu resmen terimi atese atmak..
    Sonuc olarak, bigun Tudoru anan insanlar, en azindan bir kismi, fatih terime laf etmiyor, sadece tudora yapilan haksizligi dile getiriyor..
    Tabii bunlar ozbek denilen basiretsizin sucu, tudoru satmayip secim soytariligina gitmeyecekti, ama orada da cok acayip dolaplar dondu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok başka etmenler de var, her ne kadar son 2 deplasmanı hocaya yazsak da.

      Sil
  2. Deplasman kazanamadan şampiyonluk çok zor hatta imkansız... Kasımpaşa iyi takım ama ligin en zor departmanlarından değil. Fatih hocanın oyunu ister istemez sakat ve cezalardan dolayı değişiyor diyoruz ama 4-3-3'ten 4-4-2'ye çok keskin bir dönüş mac içinde zorluyor. Unutmayalım ki tudoru da bunun için elestiriyorduk. Fatih Hoca'nin sağlam bir karakter ve ağırlık koyabilmesi ve kararlı olması lazim. Diğer yönden fatih hocanın arkasında ne yazık ki Ünal Aysal gibi sağlam bir başkan ve yönetim yok. Maçtan sonra hakem konusunda konuşan tek kişi abdürrahim albayrak... taraftar şampiyonluk için kenetleniyor ama yönetim buna hazır değil. Allah Fatih hocaya kolaylık versin. İşi çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil, imkansız. Kasımpaşa maçının kaybı da telafi edilemez gibi geliyor..

      Sil
  3. bunu söyleyen maçları tekrar oturup izlesin. tudor döneminde daha 10. dakikada yenileceğimiz belli oluyordu. rakipler gs, biz anadolu takımı gibiydik.
    kırılma anlarında şans yardım etse terim hala namağluptu.

    YanıtlaSil
  4. Belhanda + mariano + fernando bu üç oyuncu olduğunda takımın önünde kimse duramıyor şampiyon olmamız hiçte zor değil. Fatih teriminde bu sezonu atlatalım havassında olduğunu düşünüyorum. Kasımpaşa maçında bunu açıkca gösterdi. Fener maçına kadar kayıpsız gidebilseydik şampiyon büyük olasılıkla bizdik. Bu sezon sabırsızlıkla izlemek isteğimiz takım hevesimizi kırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal o hava da, istediği bir şey olmadı çünkü. Geldiğinde neler düşündü belki, şimdi duruma bak. Fernando sakatlandı, Badou gitti, bence istediği sol bek alınmadı. Bu takımın en iyi yeri orta sahasıydı, peki bugün.

      Sil
  5. Sivas ve Kasımpaşa maçlarımı çok rahat kazanırdık hatta bu maçlara kupada oynanan Konyaspor maçını da katıyorum.Bu üç maçta da galibiyete yakın olan bizdik ama olmayınca olmadı işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalar da var. Konya maçı rotasyon ve kaleci handikabıydı, diğer maçlarda hoca da hatalı hareket etti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir