6 Şubat 2018 Salı

Yine ilk maçtan hüküm veriyoruz, biraz erken değil mi?


İlk günden Nagatomo için yargı ortaya konmuş bile, sol beke çare olmayacağı söyleniyor. Transferi sonrası da yazmıştım, mevcut şartlar altında atabileceğiniz çok fazla bir adım yok. Sivasspor karşısında Latovlevici veya Hakan Balta'yı da izleyebilirdik, aynı kişiler o noktada da eleştiri yapacaktı. Ondan sonra Linnes diyorlar, oysa bugün Nagatomo'nun yaptığından farklı işler yapmıyor o da. Tabii bunu sol bek için yazıyorum.

Gelir gelmez forma giymesi gerektiğini söylemiştim, o da tek idmanla 11 oynadı. Uyum için bir süre gerekecek, her ne kadar o zaman olmasa da. Yine de beklemek gerekiyor, ilk maçtan hüküm vermek biraz acımasız oluyor. Çok büyük işler ben de beklemiyorum, zaten o özellikte bir isim değil. Burada mesele günü kurtarmak, onu başaracağına inanıyorum.

Sivasspor karşısında iyi bir maç geçirmediği doğrudur. Yine de savunmada sırıtmadı mesela, Latovlevici'ye oranla iyi durumda. Hücumu zorladı, orada bir etki izleyemedik. İki ayağını birden kullanabilme durumu doğru bu arada, sol ayağıyla çıkardığı 2-3 top var. Uyum gerekir, oynadığı futbolcuları tanıması lazım ve zaman içinde daha iyi noktaya gelecektir. 

Orada gümbür gümbür oynayacak bir isim elbette değil, şu aşamada Latovlevici'den iyi kim olur noktasındayız. 2 gün kala da daha iyi bir hamle yapamadık, bu yönde bir tecrübe transferi oldu. Bu yüzden de ilk maçtan "ondan olmaz" demek yerine beklemeli, destek olmalıyız. Linnes oynasa daha iyi olmayacak, sol tarafta bundan fazlasını yapmayacak. Latovlevici ise zaten kötü durumda, Hakan Balta'yı konuşmuyorum bile.

Sözün özü, beklentiyi çok büyük tutmamalı. Yine de ilk maçtan "olmaz" diye bir hüküm de vermemeli. Biraz bekleyelim, tecrübeli ve kaliteli bir isim. Inter ve İtalya Ligi'nde bu kadar uzun bir süre forma giymek kolay işler değiller, ayrıca bu sezonla alakalı bir maç eksiği de var. Tek idmanla onu bilmediği bir ülkede 11 başlatmak zorunda kaldık, çok da zor bir rakip karşısında. Az sabır, birkaç hafta sonra konuşalım. Zaman olmadığını bilsem de..

17 yorum:

  1. Linnes,Nagatamo'dan farklı bir şey yapmıyorsa,onu kullanmamak yanlış değil mi?Kulübün mali sıkıntısı varken,700 bin euro maaş +bir o kadar kiralama ücreti ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivas maçındaki Nagatomo'yu kıyasladım, geleceği değil.

      Sil
  2. hücumdaki etkisizliğinde yasinin performansının çok etkili olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, topu taşıyan isim değil. Bu da sorun çıkarıyor.

      Sil
  3. Kimi oyuncu vardir merak edersin acaba nasil oynar diye, baba gelir topu bir kere ayagina alir, gogsunde yumusatir ve dersin tamamdir bu adam toptan anliyor. Melo'nun arenada'ki ilk macini canli izlemistim. Degajdan gelen topa kafaya yukseldi. Yaninda kendisinden daha fizikli biri olmasina ragmen neredeyse bir kafa yukaridan aldi topu, sonra iki pas yapti dedim orta saha buna emanet. Sanirim taraftarin yeni transferden bekledigi de bu "kumas". Nagatomo'da ayni seyi goremedim ben kendi adima, ama dediginiz gibi beklentiyi yuksek tutmak saglikli degil. 6 ayligina yapilmis gecici bir pansuman. Her ne kadar Inter gecmisi olsa da, Inter'in Japonya'da ki forma satislarinin o gecmiste buyuk payi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaş dediğin isim Melo yalnız, daha önce izlememiş miydin, çok anlamadım :(

      Sil
    2. Canli izlemek ile TV'den izlemek arasinda cok fark var.

      Sil
    3. Katılmıyorum bu yoruma, Sneijder'i canlı izleyince mi tanıdınız mesela?

      Sil
  4. Solbek dediğimizde defans ve ofans olarak ikiye ayırmamız lazım.Benim ilk maçtan gözlemim; defansta duracağı yeri biliyor arkasına adam kaçırmıyor, bunda italya da senelerce oynamanın büyük etkisi var tabi ki, maç içerisinde dikkat ederseniz sivas hücum yaparken sürekli yasin e duracağı yeri işaret ediyordu. Latolevici oynasaydı diyenleri hiç dikkate almıyorum zaten geçini! Lato bir kere defansta duracağı yeri bilmiyor o adamdan büyük takım sıl beki olmaz. Carole da aynısıydı sürekli yerini keybedip bize yedirdiği bir sürü gol var geçmişte! Bir kere önde yakalandı o pozisyonda da denayer penaltı yaptırdı zaten! Eğer nagatomo olsaydı sivaslıyı döndürmezdi bile çünkü o tecrübeye sahip! Hücumda ise çok kısıltlı iki üç pozisyonda topu kaldıramadı bile sürekli önündeki adama çarptırdı! Orta yapamıyor öyle kessin eren ya da gomis kafayı vursun bunu hiç beklememk lazım ama yerden iyi tecrübesiyle soldan indiğinde yerden kafasını kaldırıp ceza alanı içine temiz pas yapabilir.Hücum etkisi sadece bu olur fazlası yok yani! 6 aylık pansuman olur! Zaten benim beklentim yerini kaybetmesin saçma sapan goller yedirtmesin yeter!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disiplinli ve tam bir takım oyuncusu. Ekstra melekeleri yok ama iş görecektir, düzen içinde etki bekliyorum. Burada amaç da günü kurtarmak.

      Sil
    2. Su ana kadar duydugum en akli basinda Nagatomo yorumu, buyuk maclarda bize sacma sapan goller yedirmesin yeter. Bu sene sol bekten beklentimiz tamamen defansif hocam.

      Sil
    3. Aynen öyle bıktık artık solbekin arkasına afam kaçırıp yediğimiz golleri izlemekten! Geçen sene kadıköyde o işe yaramaz van persie bile golle attı bize carole nin arkasından adam kaçırıp orta yaptırması yüzünden

      Sil
    4. Carole de dönebilirdi mesela, hoca bu yüzden istemedi. Zaman tanımak ve tecrübesine inanmak gerekiyor..

      Sil
  5. Ne yazık ki sosyal medya sayesinde yeni transfer olan oyuncular takır takır harcanıyor. Bu nerdeyse tüm dünyada böyle ama Türkiye de bir kat daha fazla . Köşe yazarları da okunma kaygısı ile genellikle taraftarın istediğini yazıyor sonra olan dünyanın parasını harcayıp futbolculardan hiçbir verim alamayan kulüplere oluyor. Sabretmek lazım nagatamo nun vadettiği zaten roberto carlos efekti değil ki bize bunu da bilmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek idman, sıfır uyum. Ne bekleniyordu ki, beklemek lazım. Peşin hüküm tehlikeli.

      Sil
  6. Nagatomo doğru düzgün antrenman bile yapamadan maça çıktı üstelik ligin zorlu deplasmanlarından birine çıktı.Bifouma onu çok zorladı ama buna rağmen kötü değildi bence de

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir