23 Mart 2018 Cuma

2001 / 2002 sezonunda transferin son günlerinden bir kare


Milli maç aralarında konuşacak çok fazla konu yok ve ağırlıklı olarak nostalji yazıyorum. Şu fotoğrafı görünce de boş geçmek istemedim. 2001 / 2002 sezonunda transferin son günlerinden bir kare. Ya Ağustos sonu ya Eylül başı diyebiliriz. Yüksek ihtimalle yine bir Milli Takım arasıdır, çünkü fotoğrafta Horvath yok. 

Jardel'in Sporting'e transferiyle birlikte Horvath, Mbo Mapenza ve Spehar takas olarak Galatasaray'a transfer edilmişti. Şampiyonlar Ligi kadrosunu bildirmek için bir telaş vardı ve bu üç isim de son dakika istedikleri yıllık ücreti arttırmışlardı diye aklımda. Biz de bunu mecburen kabul etmek zorunda kalmıştık. 

O Jardel satışı çok büyük bir skandaldır, sonrasında buna daha detaylı değiniriz. Fleurquin ise bu takastan 2-3 gün önce Galatasaray'a transfer edilmişti. Son transferler denilerek bu fotoğrafın çekildiğini düşünüyorum. Fleurquin'i konuşmaya gerek yok, kendisini hiç izlemeyen biri bile bu blogu takip ediyorsa eminim ki çok iyi tanıyor. O sezon gelen şampiyonluğun en önemli isimlerinden biriydi ve mücadelesi bugün dahi unutulmaz. Mbo Mapenza ve Spehar ise büyük hayal kırıklıkları. 

Mbo Mapenza'nın Galatasaray'da resmi maçı bile yok, Spehar ise sadece 1 maçta sonradan oyuna dahil oldu diye aklımda kaldı. İçlerinde yine birkaç maça çıkmış bir tek Horvath olsa da onun da hayal kırıklığı büyük. Bu isimlere bakınca da Jardel transferinin skandal boyutu ortaya çıkar. 

Spehar'ın sözleşmesini fesih etmiştik ve Ribery skandalının olduğu günlerde bir de ona 1.5 milyon avro ödemek zorunda kaldığımızı hatırlıyorum. Mbo Mapenza'nın iyi ki ismi vardı da ondan 2 milyon avro'luk bir bonservis gelmişti. Fleurquin ise keşke daha uzun yıllar Galatasaray formasını giyseydi dediğim isim.

Herkesi anlarım da Spehar'ı takas olarak neden aldığımızın cevabı hala bende yok. Mbo Mapenza da forvetti mesela, bir anda o rotasyonu coşturduk ama alınan katkı sıfır. Mbo Mapenza'dan ise umutluydum, bildiğim bir isimdi ve yaşı da 24'dü diye aklımda. CM 01 / 02'yi hatırlayınca da Mbo Mapenza o takımda iyi bir isimdi. Spehar'ın sözleşmesini fesih etmek için ise çok uğraşıyordum..

10 yorum:

  1. Hatırladığım bu üçlü Lucescu’nun ısrarlı muhalefetine rağmen alındığıydı. Bir diğer hatırladığım üçünün tazminatı Jardel'den gelen 5 milyon avroyu erittiğiydi. Mpenza'dan 2 milyon avro geldiğini atlamışım. Zarardan kar olmuş :)
    GS'da hemen her yönetimden gördüğümüz ahmakça transferler örneği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihin en karanlık hamlelerinden biriydi bu. Daha detaylı gireceğim bu konuya :)

      Sil
  2. horvath iyi oynamıştı bi maçta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Horvath kötü bir futbolcu değildi. O gün için de hiç fena bir isim değildi ki 40 yaşına kadar üst seviye futbol oynadı zaten.

      Sil
  3. Ben mpenza ve horvath ve spehar'in bizim takımda oynadığını cm 01-02 oynarken öğrenmiştim. Horvath ve mpenza iyi oynarlardı ama spehar tam bir baş belasıydı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spehar büyük skandaldı. Cm'de yollayamazdın da, tazminat verirdin :)

      Sil


  4. Abisi Schalke'de cosarken biz maalesef Mbo gercegiyle yuzlestik. Adrian ilie bizde cosarken, Sabin ilie'nin fenerde oldugu gibi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mbo'da aslında kötü bir isim değildi de nedense hiç şans vermedik. Zaten güzel de kazandık ondan.

      Sil
  5. Jardel'in gitmesi, takimin fazlasiyla guc kaybetmesi, fenerin sampiyon kadroya yaptigi 4-5 ciddi takviye ve Galatasaray'in muthis bir ekip ruhu, Mondragon ve Hasan Sas'in ust duzey performansiyla kazandigi sampiyonluk. . . Bu yuzden bu kotu transferler bizde kotu hatiralar birakmadi . . .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü isimler bıraktı ama o sezon çok özel isimler de var..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir