5 Mart 2018 Pazartesi

Badou Ndiaye'nin Stoke City formasıyla henüz galibiyeti yok


Badou Ndiaye, Stoke City formasını 4 kez giydi ve 1 asist yaptı. İlk maçını hatırladım da muazzam bir performanstı. Yetmedi yine de, o gün kaybettiler. Sonraki 3 maçta da görüntü değişmedi, Badou Ndiaye'nin Stoke City formasıyla henüz galibiyeti yok. 20 takımlı Premier Lig'de 19. sıradalar ve küme düşmek için en ciddi adaylardan biri.

Premier Lig vitrindir, buna lafım yok. Hemen hemen her futbolcunun hayalidir ve genellikle takım ayırt etmeksizin çok önemli futbolcular o ligde boy gösterir. Çok büyük paralar dönüyor, en iddiasız takım dahi bizim hayal edemeyeceğimiz bir bonservisle transfer yapabiliyor. Badou Ndiaye'yi 16 milyon avro'ya aldılar, biz Badou Ndiaye'yi 7.5 milyon avo'ya aldığımızda "bu para çok" diyorduk. 

Hal böyle olduğunda bazı rakamlara hayır demek güç. Galatasaray için 16 milyon avro'ya herhangi bir futbolcu satmak rekor oldu. Sıkıntı işin zamanlaması ve Badou Ndiaye'nin tutumu. Bu transfer bugün gerçekleşmese sezon sonunda gerçekleşecekti ama önümüze daha sağlıklı bakacaktık. Son 2-3 gün kala gideceğim diye tutturdu ve gitti. Yerini dolduramadık, alternatif üretemedik. Oysa böyle bir para transferde akıllı kullanılması halinde en az 3-4 pozisyonu alternatif altına alırdı.

Badou Ndiaye şimdi olmasa da çok kısa vadede pişman olacaktır. Milli Takım gibi gerekçeler öne sürse de burada şampiyonluğa oynuyordu ve zaten Milli Takım'a seçiliyordu. Bugün takımda kalsa yarın çok daha güçlü olacaktı. Şampiyonluğa oynayan bir takımdaydı, kalsaydı da çok büyük ihtimalle şampiyon olacaktık. Fatih Terim'in elinde de daha büyük bir gelişim göstereceği netti, Garry Rodrigues'i görüyoruz işte.

Premier Lig ortamı dahi olsa düşmemek için oynuyorsun, şampiyonluğa oynamak bambaşka bir seviyeydi. Göstereceği gelişimle daha önemli bir takıma giderdi, eminim ki bonservisi de 20 milyon avro'nun üzerine çıkardı. Kendi de kaybetti, Galatasaray'a da kaybettirdi. Championship onun için daha iyi olmayacak, ivmesi ise oraya doğru ilerlemekte. Belki kendi oyununu oynuyor, iyi de görüntüsü ama bunun yarattığı bir fark yok.

Son haber şu. Southampton maçından sonra takım arkadaşı Bruno Martins Indi ile kavga etmiş. Bu gerilimle birlikte daha çok tartışmalar çıkar, işleri zor. Stoke City proje takımı demiş de neyin projesi onu da anlamadım. İşleri zor, başarılı olmalarını da istemem. Rekor rakam kazanmış olsak bile bu tutumunu asla unutamam..

10 yorum:

  1. stoke city küme düserse bu sezon sonu bence BADOU championship´de oynamaz ayrilmak ister size bir soru bize geri dönmek isterse ne cevap verirdiniz mesela 1 sene kiralik sampiyonlar liginde oynarken bence fayda saglar ben kabul ederdim.

    YanıtlaSil
  2. Stoke küme düşse bile hem Ndiayenin hemde Xherdan Shaqiri nin alıcısı çıkar. Zaten böyle yüksek paraları championshipte ödeyemez. Sezon sonu dünya kupası bu oyuncuların avantajı. Seviye atlayabilirler.

    Bir başka sözümde gitmemesi gerektiğini savunanlara. Adamlar parasını alamıyor.Küme düşme potasında olsa da parasını gününde alabildiği bir kulübe geri çevirmesi mantıklı değil. İkincisi şuan Ndiaye ye teşekkür etmeliyiz. Onun sayesinde bir çok oyuncunun alacaklarının bir kısmı kapandı.
    Takım aç aç. Parası yok. Seneye şampiyon olsak bile FFp yüzünden şampiyonlar ligine gidememe tehlikesi var. Bizler para saçmaya devam edelim.Şuan oyuncu satmak şampiyon olmaktan daha önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyuncu satmak şampiyonluktan nasıl daha önemli olur. adam satsan 10 milyon, şampiyon olmak 100 milyon.
      ndiaye gitmeliydi ayrı. gitmek için 40 takla attı zira.

      Sil
    2. Talibi çıkar da anlatmak istediğim bu değil. Gitmemesi gerekiyordu, sezon sonunda bu teklifin çok daha üzerini görecektik. Badou da belki daha iyi bir takıma gidecekti. Şampiyonluğu kaybedersen bunun bedeli çok daha ağır olacak.

      Sil
    3. Adam profesyonel oyuncu. Ayrıca para alamama gibi bir durum var ki kafasını karıştıran bir durum. Sonuçta adam Galatasaray forması ile doğmamış. Kafasında böyle bir şüphe varken takımda ne kadar verimli olabilirdi ki.
      Şu şartlarda Türkiye de şampiyon olmak ile premier lig de oynayıp hocalara kendisini göstermek arasında fark yok. Ayrıca sezon sonundaki dünya kupasının çok birşey katacağını düşünmüyorum.
      Bu yüzden şampiyon olupta şampiyonlar ligine gidememek daha kritik bir durum. Bu yüzden sat sat sat. Tıpkı Beşiktaşın yaptığı gibi.

      Ayrıca Türkiyede alınan 100 milyon nun tamamı euro değil belli bir kısmı euro. Bu yüzden bizi kultaracak olan Şampiyonlar ligidir.
      Bir başka hususta Ndiaye gidip Stoke city e gelip beni alın demedi adamlar beğendi ve sıkıntıları vardı Ndiaye yi istediler. Ndiaye için piyango ikramiyesi oldu bu. Bu dediğimi Tudor kalsa da derdim. Şuan takımlarımız oyuncu satmalı almak hedef olmamalı(bonservisi olmasa dahil).

      Sil
    4. Gider tabii, gitti de. Anlatmak istediğim şu, bence pişman..

      Sil
  3. Gitmek istiyorum diyen futbolcuyu, kim olursa olsun göndereceksin.Badou'nun döneceğinide sanmam premier ligde tranfer yapabilir çünkü oyun stili olarak tam oranın futbolcusu. Dönme ihtimali olsa bile şahsen dönmesini istemem.En kritik zamanda bunu yapan fubolcunun benim gönlümdeki galatasaray'da yeri yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderdik biz de :) Badou'nun şu an doğru karar verdim diye düşündüğüne inanmıyorum yalnız.

      Sil
  4. Zaten yol yapıyor sürekli Galatasaray'ı özledim tarzı açıklamalarda bulunuyor.O da biliyor Premier Lig macerasının kısa süreceğini ama son pişmanlık fayda etmez işte.Sen kalmış olsan sezon sonu takımın şampiyonluğunda en önemli katkılardan birini sağlayıp Dünya Kupası'na bu şekilde gidecektin.Yazın satılmasan bile gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde göstereceğin performans ils daha yüksek bi bonservis karşılığı gelecek yılki ara transfer döneminde Stoke City'den daha iyi bi seviyede olan bi Premier Lig takımına transfer yapacaktın belki.Ama sen ne yaptın?Görgüsüz gibi bi an önce gitmek istedin transferin bitimine çok kısa bi süre kala ve takımın elini kolunu öyle bi bağladın ki.Hiç üzülmüyorum umarım daha beter olur 20.sıraya düşer Stoke ve kurtulamazlar ordan.Bu da kafasını duvardan duvara vurur.Şu kavga görüntülerini de büyük bi zevkle izlettim.Kendi sonunu hazırladı görgüsüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa sürmez, başka talibi de olur ama belli bir seviyenin üzerine asla çıkamaz diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir