16 Mart 2018 Cuma

Bu da Fatih Terim farkı oluyor


Baros'un direkten dönen topunu bir ömür unutmayız. En azından Fenerbahçe deplasmanında galibiyet alınana kadar bu böyle olacak. O maçın tarihi 17.03.2012, hakemi de Bülent Yıldırım. Teknik direktörler ise Fatih Terim ve Aykut Kocaman. Yine bir Fenerbahçe deplasmanına çıkacağız, tarih 17.03.2018 olacak. Teknik direktörler ve hakem aynı, büyük bir dejavu içindeyiz.

Benim bahsedeceğim konu ise bambaşka. O maçın kadrosunu bir paylaşalım, yedekleriyle de; 

Muslera
Eboue Ujfalusi Semih H.Balta
E.Baytar Melo Selçuk E.Çolak
Necati Elmander

Ufuk Ceylan, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz, Riera ve Baros da yedekler. 

Bugün kulübenin zayıf olduğundan bahsediyoruz. Çok doğru bir yorum, yeterli alternatif sahibi değiliz. Sezon başında iyi bir 11 kurmuş olsak da doğru kadro mühendisliğinden bahsedemeyiz. Israrla yazdığım bir şey var, Fatih Hoca "kulübe zayıf" diyerek işin içinden çıkmadı. Herkese bir şans verdi ve bu süreçte kazanımları oldu. Doğrusu da bu, işin içinden çıkmak en kolayı.

2011 / 2012 sezonunda gelen şampiyonlukta da güçlü bir kulübe yoktu. Hatta bugüne göre daha da zayıftı diyebiliriz. Fenerbahçe maçının yedeklerini saydım, burada kaç isme güvenebilirsiniz ki? 11'e bakın, hesapta olmayan Semih Kaya ve Emre Çolak kazanımları var. Yedeklere bakarsak da yine hesapta olmayan Aydın Yılmaz'ın 12. adamlığa evrildiğini görüyoruz.

O dönem müthiş bir sezon geçirdi ve özellikle ligin 2. yarısında kenardan geldiği her maçta etkisi var. Riera beklentiyi karşılayamamış olsa da güvenilir bir yedek, Baros'u da kalitesiyle ekleyebiliriz. 3. bir güvenilecek isim ise yazamıyoruz, işte Fatih Terim'in farkı burada ortaya çıkıyor. Kısıtlı imkanlardan çok büyük bir iş başardı.

Bu dönem de aynısı geçerli. Donk'u bugün için iyi bir yedek olarak görüyoruz, Eren Derdiyok gol atmaya başladı, Sinan Gümüş son maçı kurtaran isim oldu. Linnes, Selçuk İnan, Denayer diye de bu listeyi uzatabilirim. Kulübe zayıf olsa da bahsettiğim döneme göre çok daha iyi bir kadro var. Hadi o kadar uzağa gitmeyelim, oyuncular aynı (hatta Badou eksik), ligin ilk yarısına göre yine daha güçlüyüz. Çünkü hesapta olmayan futbolcular kazanılmış durumda, bu da Fatih Terim farkı oluyor.

Fenerbahçe karşısında da Mariano haricinde tam kadro olacağız. Eren Derdiyok da dahil olmak üzere herkes iyileşti, bir tek Mariano'nun cezası var. Bu da daha alternatif dolu kulübe anlamına gelecek. Donk, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş, Denayer gibi hamle şansları var. Maçı tutma ya da hücum anlamında eldeki imkanlar dahilinde çeşitlilik arttı..

4 yorum:

  1. Şu an camiada en rahat adam Fatih hoca :) Adam altılık hezimeti de gördü. O sahada şampiyon da oldu. En kötüsünü de ve en iyisini de görmüş zaten artık neyi görecek:) En büyük avantajımız Fatih hoca ,şu an tamamen maça konsantredir. Zaten son zamanlarda çok formda kendisi umarım bu sahaya da yansır. Bu arada yemişim baskısını diyorum bende :) Bu akşam o antreman ambiansını da gördük ya bütün kuşlara kapak oldu:) Kaybetsek te farketmez artık bu saatten sonra görüldü ki taraftar tamamen şampiyonlupa odaklanmış. Yarın ters bir sonuç olda dahi bir daha ki maça taraftar tribünleri yine full yapar! Bu arada Fenerbahçe bu oyunla, bu takımla şampiyon olursa Türkiye ligini kapatsınlar bir daha izlemeye gerek yok zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde çok fazla değişkenler oluyor, ne olur bilemiyorum. Fatih Hoca'nın derbi hazırlığı elde kalan en önemli şey.

      Sil
  2. İlk maçımızda Vincent Janssen kuvvetiyle bizi çok yıpratmıştı. Bu sefer daha durağan Fernandao Maicon ikilisi olacak bu bir avantaj. 3-5-2 çıktığımız maçta kenar ortası denilen şey yoktu bugün sistemimiz kanatlara inmekten geçiyor. Garry Rodriguez vazgeçilmezimiz oldu. Maçın 3 püf noktası var. Duran toplara dikkat etmek, defanstan nitelikli top çıkarmak -burada en çok güvendiğim Nagatomo diğerleri dan duncu- ve ortasahada 3.ve 2. bölge presi yapmak. Fenerbahçe baskılı oynayacaktır. o anlarda Selçuk'a çok ihtiyacımız var maçın en önemli kilit noktası da kanaatimce Selçuk olacak, umarım Belhanda da bu yükü destekler. Etkili kanat oyuncularımıza karşılık vasat beklerle oynayacaklar. Fenerbahçe'nin sol kanadı AAtif Hasan Ali olduğuna göre Linnes Feghouli üzerinden ataklar gelişmeli. Linnes'e savunma yaptırmak intiharımız olur. Elbette Serdar Aziz, Belhanda, Maicon gibi oyuncularımızın kırmızı karta dikkat etmesi gerekiyor. Sakin olup oyununu oynayan kazanacak. İnşallah iyi oyunla kazanan ve hak eden biz oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine Fernandao oyuna girdikten sonra kuvvetiyle bizi yıprattı. Oynamaması avantaj olmuş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir