12 Mart 2018 Pazartesi

Evrilmesi gereken rol 9.5 numara


Bunu daha önce de yazmıştım. Kendisine karşı herhangi bir sevgisizliğim yok. Tepki gösteriyordum, bu eleştirileri de biraz ağır şekilde yaptım. Kendisi özelinde beklenti sahibiyim, eminim ki benim gibi düşünen birçok kişi var. Potansiyel sahibi bir futbolcu, Galatasaray'ı sürüklemesini beklediğimiz isimlerden. 

Potansiyelini yansıttığı birçok an var. Beklentiyi de o anlar üzerine kuruyoruz. Çok uzağa gitmeden geçen sezonun son bölümüne bakalım, gol atmadığı bir maç var mıydı? Hızlı, iyi bir bitirici, şut özelliği de fazlasıyla iyi. Fizik anlamda da iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Devamlılığı yok, bu olmadığı gibi içine düştüğü bir de "olmadan olmak" havası vardı.

İyi olduğu, potansiyelini gösterdiği zamanlar olsa da henüz bir şey kanıtlamadı. Sinan Gümüş'ün Galatasaray formasıyla birçok golü ve asisti var ama son Konyaspor maçıyla hatırlayacağız kendisini. Böyle anlarda etki bekliyoruz, kenardan geldiği bir maçta ilk defa seyir değiştirdi diyebilirim. Kendisi adına kırılma anı olmasını dilerim, şampiyonluk yolunda Sinan Gümüş'e de ihtiyaç olacak.

Zayıf bir kulübemiz var, bunu tekrar etmekten sıkıldım. Zayıf diyerek kestirip atmamak gerekiyor, söylemek istediğim bu. Malzeme bu neticesinde, ne alırız ona bakacağız. Bu süreçte Donk'u kazandık (son maçta fabrika ayarlarına dönse de), Linnes'in etkisi yükselerek devam ediyor ama 3. bir ismi dahil edemedik. Daha doğrusu kulübede hücum noktasında çok zayıfız. Birinin sivrilmesi gerekiyordu, Sinan Gümüş de bunun en büyük adayı.

Kendisinden bir kanat etkisi beklemiyorum. Garry Rodrigues gibi değil, orada takımı taşıyacak bir kanat performansı gösteremez. Tek forvette oynayamaz, güç noktasında sorun yaşar. Evrilmesi gereken rol 9.5 numara, Podolski'nin Galatasaray'da oynadığı oyun gibi. Gomis'i tamamlayabilecek isimlerden biri olduğunu düşünüyorum, o özelliği var. Gomis'in servis yaptığı toplarda iyi vurur, bitirir, ceza sahasında golcü özelliğini konuşturur. İyi de bir sol ayağı var, şutu güçlü. 

Hoca da kendisini Yasin Öztekin'in önünde görüyor. İlk kazanmak istediği isimlerden de biriydi, geldiği andan bu yana dillendiriyor. İlk etapta iyi bir yanıt veremedi ama bu maçta geri dönüşü sağladı. 9.5 numaraya evrilmesi halinde de rotasyon içinde iyi bir rolü olabileceğini düşünüyorum. En azından şu aşamada hücum için kenardan getirebileceğimiz yegane isim..

4 yorum:

  1. Yüksek tempolu beklentisi olan maçlarda etkisiz kalıyordu Sinan. Gol attığı maçlar takımın iddiasının kalmadığı ligin son maçları ve kupa maçlarıydı. İlk kez bu maçta etki etti devamını getirmek kendi elinde çalışarak bunu başarabilir. Kişilik olarak sağlam bir isim Galatasaray a yakışır. Daha iyi olmasını gönülden isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, çok doğru nokta. İlk kez kendisinden beklenileni cevapladı diyebilirim. Kenardan geldi, etki etmesi beklenti ve bunu başardı. Umarım devamlılık sağlar.

      Sil
  2. Taraftar ve Fatih hoca Sinan ikinci bir Aydın Yılmaz olmasın diye elinden geleni yapıyor ama artık Sinan'ında bu çabaya karşılık vermesi gerekiyor! Umarım Konya maçı, Sinan Gümüş'ün öyküsünün İlk satırları olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Fatih Hoca dönemi Aydın Yılmaz da fena işler yapmıyordu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir