11 Mart 2018 Pazar

Galatasaray 2-1 Konyaspor, geri dönüşlerin hastasıyız


Şampiyonluk yolunda mesajı net vermeliyiz diyordum. Bunun da iki yolu vardır, ya farklı geçersiniz ya da bu tarz bir geri dönüşle. Şampiyonluk hikayelerinin olmazsa olmazı bu geri dönüşler. Umarım sezon sonunda bu geri dönüşü de hikayemize yazmış oluruz. 

Kenardan alamadığımız katkıyı sezon başından bu yana yazıyoruz. Yedek kulübemiz zayıf, bu artık kabullendiğimiz bir gerçek. Yine de Tudor gibi kestirip atmak gerekmiyor, elde olanı kullanmak, ısrar etmek zorundasınız. Kenardan gelecek etkiyi de hücumda bekliyorsunuz. Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında bu etkiyi alamadık, Konyaspor karşısında ise Sinan Gümüş'ün geri dönüşü oldu.

Sinan Gümüş'ü uzun zamandır eleştiriyorum. Eleştirme nedenim onu sevmemek değil, beklentimin olmasından kaynaklı. Yapabileceklerini az çok biliyorum, hatta zaman zaman gördük bunu. Çok iyi bir sol ayağı var ve bitiriyor, şut özelliği güçlü, hızlı da. Bunları yansıtmasını bekliyoruz, bugün onun adına geri dönüş olmasını umuyorum. Gomis'e yaptığı asist ve goldeki vuruşu mükemmeldi, tam da potansiyeline yakışacak nitelikte. Hücum anlamında kenardan etki almamız olmazsa olmaz. 

Panik halini anlamıyorum. Gomis'in golüne kadar ki geçen sürede Galatasaray'ın özeti bu. Anlamsız bir golle maçın başında yenik duruma düştük ve geri dönüş anlamında umut verdik diyemem. Sakin kalmak gerekiyordu ama Feghouli dışında doğru işler yapmaya çalışan kimse yoktu. Donk uzun bir zaman sonra fabrika ayarlarına döndü, Belhanda bütün maç çok fazla pas hatası yaptı, Garry Rodrigues ise belki de en kötü maçını oynadı.

Gomis / Garry Rodrigues hattı Galatasaray'ın en güçlü tarafı. Gomis'i hücumda hatırlamamız 2. yarının ortalarını buldu. Konyaspor savunması hataya müsaitti, iş orada kalmak. Gomis'i duvar yapmak ve ona yakın oynamak zorundasınız. Bunu hatırladığımızda oyunu tamamen rakip sahaya yıkmış olduk. Garry Rodrigues'in yine bir etkisi yoktu ama sağ beke Linnes'i almak, soldan da Nagatomo'nun etki göstermesi tüm görüntüyü değiştirdi.

Havadan etkiliydik bugün. Gomis'in alamadığı top yok sanırım, Belhanda'nın karşı karşıya kaçırdığı gol de o oyunun imzası olacaktı. Ahmet Çalık / Maicon değişikliği de anlamsız gibi görünse de Maicon'u hücuma atmak havadan gösterilen bu etkinin ürünü. Oyuncu değişikliklerini yerli yerinde buldum, belki riskli ama gerekliydi. Mariano dökülüyordu, Linnes'le çizgiye inmeye başladık. Sinan Gümüş ise ceza sahasında büyük bir etki gösterdi ve oyunu sürükledi. Maicon'u hücuma atınca da hava sahasını süpürdük. Hak edilmiş bir galibiyet bu.

Maçın daha erken geri dönmemesi tamamen panikle alakalı. Sakin kalmayı becermek gerekiyordu. Konyaspor katı bir savunma uyguladı ve 1-0'ın ardından girdikleri ruh halini de gördünüz. Volkan Şen onlar adına önemli bir silahtı, o panik halinde 2. golü bulmak anlamında çok boş alanlar yakaladılar. Kendisinin futbol oynamaya niyeti olmayınca bu onlar adına bir artı sağlamadı. Zaman geçtikçe de Galatasaray oyunu daha rakip sahaya yıktı, 2. yarıda gelen değişiklerle de rakibin hızını kestik. Jahovic değişikliğiyle hızdan da vazgeçtiler gerçi, önemli bir koz olsa da onun ortamı değildi.

Sakin kalmayı bilmemiz gerekiyor. İlk kez geri düşmüyoruz, eminim ki son da değil. Galatasaray'ın iştahlı ve hızlı bir oyunu var, panik olmak basit hataları beraberinde getiriyor. Selçuk İnan'ın etkisini bu anlamda beğendim, takımı sakin kılmaya çalışan isimlerdendi. Belhanda ise işin panik tarafında, hele ki kaçırdığı golün ardından tamamen koptu. Son kaptırdığı bir top var, dönüşü korner oldu ve son pozisyon. 

Muslera'nın da altını çizmeli, uzun zaman sonra onun da iyi oynadığını söyleyebilirim. Libero gibiydi, ön alanda oynadığımızda arkayı süpürdü. İlk yarıda Volkan Şen'in 2 pozisyonunu engelledi, son kornerde de nihayet çıktı ve topu aldı. Şampiyonluğun olmazsa olmazlarından biri de Muslera olacak, umarım onun da ayağa kalkışı olmuştur. İşin özü, geri dönüşlerin hastasıyız..

16 yorum:

  1. linnes eskisi gibi "titrek" değil. fb önünde güvenim tam.
    belhanda son saniyede bizi kanser etse de çok iyi oynadı.
    feghouli'ye çok sallarım. bugün beğendim. dar alanda tekniği öyle önemli ki..
    garry tel tel döküldü. umarım derbide açık alan yakalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes, Fatih Hoca sonrası çıkış sağladı ve onun döneminde boşu yok. Belhanda bence de o kadar da kötü değildi, Feghouli ise akıl koyan isimdi.

      Sil
  2. trabzon maçı da bundan farklı geçmez. rakipten her türlü çirkefliği bekliyorum. bu maçtan iyi ders çıkarmalıyız. iç sahada geri düşmemek çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik olmamalıyız, olay o. Geri düşmek sorun değil.

      Sil
  3. şunu da söylememiz lazım arkada inanılmaz boşluklar verdik ve inanılmaz pas hataları yaptık böyle panik olmamalıyız çünkü büyük maçlarda cezayı keserler direk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk aldık çünkü, başka bir maçın planı farklı olur.

      Sil
  4. Büyük teknik adam olmanın ayrı bir yönü de bu... Yedek kulübesinde santrafor yokken saha içinden bir oyuncuyu ileriye attı Fatih Hoca... şampiyonluk yolunda kilometre taşı olacak bir mac oldu bu. 2006 yılındaki şampiyonlukta Aydın Yılmaz konya maçında sahneye çıkmıştı. Bugün de konya maçında sinan sahneye çıktı. Takımı tebrik etmek lazım. Bu tarz hikâyeler şampiyonlukta etkili olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon hamlesini ben de çok kıymetli gördüm ve işe yaradı.

      Sil
  5. Böyle maçlar her sezon olur. İlk dakika da duran toptan yenen bir gol ve sonrasında kaçan penaltı ve son dakikalarda maçı çevirmek, Tam şampiyonluk yürüyüşünün şekillendiği bir maç oldu. Konyaspor puan alabilmek için her türlü çirkinliği yaptı. Tabi ki onlar da küme düşmemek için oynuyorlar ama böyle bir futbol oynama şekli olmaz! Volkan Şen denen futbolcu müsvettesi top oynayacağına tek başına oyundan 10 dk çaldı! Madem futbolcusun takımına puan getirmek istiyorsun o bulduğun iki pozisyonu atacaksın! Her fırsatta yere yatıp sahtekarlık yapmayacaksın! İlahi adalet işte puan alamadan geri dönüyorlar! Umarım ligden de düşerler! Böyle bir zihniyetin türk futbolunda yeri yok! Sinan Gümüş adına sevindim Hoca'nın verdipi şansı çok iyi değerlendirdi. Selçuk fenerbahçe karşısında formayı garantiledi bence, Hoca fenerbahçe karşısına fernando-selçuk çıkar çok net.Belhanda o pozisyonda penaltı, kırmızı kartı alabilirdi, oyunu sürdürdü golü de atamadı! Bir çuval inciri berbat ediyordu Sinan onu da kurtarmış oldu! Fatih Hoca çok formda bu arada yaptığı bütün değişiklikler yerindeydi. Kadıköy'e mental olarak çok güçlü gidiyoruz.Bu maçın en önemli artısı Kadıköy'e kaybetsekte farketmez piskolojisyle gidecek olmamız! Hoca'ya ve takıma güvenim tam umarım puanı ya da puanları kopartıp alırız Kadiköyden! Ama farketmez de nasılsa lig Türk telekom arenadaki beşiktaş maçında kopacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik olmamak, kendi oyununu oynamaya devam etmek gerekiyor..

      Sil
  6. Bence Kadikoyden puanla donersek sampiyonuz ve mac orta sahalarin maci olacak. Fernando oynarsa baska olur oynamazsa bambaska o bakimdan birkac gun sonra yorum yapmak daha saglikli olur ancak Besiktas Arena'da bizi yenemez bana göre iki derbiden beraberlikle ayrilsak bile yine en yuksek sans bizim. Bugunku maca gelince bu kadar kisitli kulubeyle geri donus yaratmak cok guzel ve Linnes'in performansi da gelecek hafta icin onemliydi. Su an icin her sey olumlu gorunuyor ben derbi icin umutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu kesin olarak hazırlamak şart oldu. Donk'nu bu tarz maçlarda dağılabileceğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Kesinlikle katiliyorum zaten bir hata yaptiktan sonra her seyi birakan bir oyuncu ben oldum olasi pek tutmam Donk'u maalesef elimizdeki imkanlar böyle. Bu sene umarim farkli olur birkac sene once Kadikoy'de Burak'in attigi golle one gecmistik yine olmamisti ama bu sefer olacak gibi bir his var icimde, hayirlisi.

      Sil
    3. Umarım dediğin gibi olur..

      Sil
  7. Maçın özeti: Fernando'ya ilk 11 yolu göründü, Linnes as oldu, Rabbim bize sol bek nasip etti ve Sinan buradayım dedi. Bir de Maicon'un bu gereksiz uzun pas atma hastalığına bir çare bulunmalı. En çok kimi beğendin derseniz Serdar Aziz ve Selçuk derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon o paslarda bu kadar isabetsiz değildi aslında, oyun içinde de bu özelliğiyi iyi bir kozdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir