12 Mart 2018 Pazartesi

Fatih Terim döneminin kazanımlarından biri de Selçuk İnan


Fatih Terim döneminin kazanımlarından biri de Selçuk İnan. Yaş ve yılların onu geriye atması itibariyle o eski günlere dönmesi imkansız olsa da güvenilir bir alternatif olma yolunda. Şu aşamada kendisine ihtiyaç var, o da buna iyi yanıt verenlerden. Konyaspor maçıyla da son zamanlarının en iyi performansını gösterdiğini söyleyebiliriz.

Konyaspor maçını ağırlıklı olarak "panik" üzerinden yorumluyorum. Özellikle de Gomis'in kaçırdığı penaltının ardından diyelim. Hiç sakin kalamadık, bu da basit hataları beraberinde getirdi. Feghouli'yi çok beğendim, oyunda olduğu her an akıl koysa da yetmedi. Belhanda'nın yaptığı iyi işler olsa da koptuğu zamanlar da var. Selçuk İnan'ın çizgisi ise hiç aşağı düşmedi. 2. yarıda sorumluluğunun da büyük oranda artmasına rağmen.

2. yarıya girerken büyük risk aldık ve böyle bir hamleye ihtiyaç vardı. Kasımpaşa maçı gibi değil, orada 1-1 bizi panikletti ve iyi giden düzeni bozduk. Burada yapılması gereken sakin kalmak olsa da hücum anlamında bir farklılık lazımdı. Donk'u çıkarıp Belhanda / Selçuk İnan orta saha hattıyla devam etmek savunma noktasında riskli hareket. Belhanda'nın yüzü tamamen hücuma bakıyor, Selçuk İnan ise hücuma destek verdiği gibi Donk'un yapacağı işleri de yapmak durumunda.

Temposunu beğendim mesela, yıllardır eleştiririz. Geriden oyun kurarken zorlandığımız anlar var. Maicon'un hataları vardı mesela, Fatih Hoca da buna değindi. Selçuk İnan en geriden topu alıp oyunu da kurdu, rakip ceza sahasının içine girip ortaya kafa da vurdu. Yay civarında şut denemeleri var, eski günlerde olduğu gibi. 

Bu maçta gol atmasını çok istedim. Morali ve çıkışının bir anlamda imzası olacaktı. Zamanla diyelim, rakip ceza sahasının etrafına böyle gitmeye devam ettiği sürece golleri de bulur. Bu adamın şutunu, frikiğini, bitirişini özledik. Yıllardır kendini geri atıyor, oyun anlamında da geriliyor. Kendisi için düşündüğüm yere belli ki evrilmeyecek, bu durumda hücumu zorlasın. Hala en iyi olduğu birçok özelliği var, bunları kullanalım..

12 yorum:

  1. En son ihtimal olarak düşünüyordum ama fernando-selçuk ikilisi ideal orta sahamiz olmalı gibi geliyor. Colman'la oynadığı günleri hatirlatabilir. Colman da defansif yönü iyi ayakları da iyi bir orta sahaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşamada öyle. Colman / Selçuk İnan başka adamlardı. Colman dikine gidebilen bir 8 numaraydı, bizim Dzemaili gibi düşün. Fernando / Selçuk bambaşka tarz ama şu aşamada gerçekten de ideal ikili.

      Sil
  2. Fatih Hoca , Donk olsun selçuk olsun Sinan olsun hepsini resmen kollarından tutup zorla tekrar ayağa kaldırıyor! Bence bu sezon,Selçuğun son atımlık barutu eğer şampiyon olursak Selçuk için müthiş bir kariyer hikayesi olabilir. Senin her zaman belirtiğin gibi bundan sonra bir Regista'ya evrilebilir mi? Pek zannetmiyorum! 1 sene daha rotasyon oyuncusu olarak kalır sonrası nasıl bir kariyer planlaması olur meçhul! Bu arada cuma günü son antremanın taraftara açık şekilde türk telekom'da olması derbi öncesi çok iyi düşünülmüş, güzel bir hareket umarım cumartesi bu moral motivasyonun karşılığını sahada alabiliriz. Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağa kalkamayan, düşen bir tek Tolga Ciğerci var. Bunun da nedeni bence hoca değil. Hoca mesajı veriyor, buna yanıt verebilenler devam edecek..

      Sil
    2. Ciğerci hakkındaki düşüncelerimi zaten biliyorsunuz :)

      Sil
    3. Biliyorum elbette, ben bir ekleme yaptım sadece :)

      Sil
  3. Devre arası oyuncuları çağırdığımızda Kaptanın takımı döndürmesi ve selamlatması..

    Hep aynı saygıda olabilmesi en vazgeçilmeyecek olanı belki fizik düştü çok şey kaybolmuş olabilir ama unutulmayacak değerlerinden biri oldu Galatasaray'ın hemde böylesine kolay kullan at dünyasına esir iken ortam her platformda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sayede büyük hoca oluyorsun işte. Dün ve bugün öyle farklı ki..

      Sil
  4. Merhabalar,

    Konya ikinci yarının tamamında 11 kişi defans yaptı, bence Selçuk İnan'ın geride beklemesi ve oyunu geriden kurması bu nedenle bizim için problem olmadı. Yoksa Konya da risk alıp üzerimize gelse farklı bir sonuç çıkabilirdi.

    Derbi için kadro ve oyun beklentiniz, düşünceleriniz neler? Bir yazı gelecek mi bu konu ile ilgili?

    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu maç için düşünme, oynadığı maçlarda iyi. Fatih Hoca dönemi adına konuşuyorum. Derbi için ise ayrı bir yazı yazacağım.

      Sil
  5. Her oyuncunun tahmin edilebilir döngüsü vardır. Yönetimler bu bakışı sevmediği için başarılı görüyor kendini. Defalarca doğrulanmış gerçeği kabullenmek inanca ters düşer..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir