13 Mart 2018 Salı

Günün sonunda kırmadığı rekor kalmayacak gibi


Gomis o kadar iyi işler yapıyor ki kendisini eleştirebileceğim çok fazla konu yok. Gol yükünü sırtlamış gidiyor, günün sonunda da kırmadığı rekor kalmayacak gibi. Aslında takıldığım bir konu vardı, o da neden kafayla gol atmıyor diye düşünüyordum. Pivot özellikli ama hava hakimiyeti anlamında büyük bir etki izlemiyoruz diyordum. Ta ki Konyaspor maçına kadar.

Genellikle kendisine yapılan asistler yerden oluyor. Bunu da yapan daha çok Garry Rodrigues. Kenarlardan çizgiye iniyor, yerden ceza sahasına çıkarıyor ve Gomis bitiriyor. Tek toplarda çok daha iyi bitirici diyebilirim. Diğer iyi olduğu nokta da topu aldığında rakibini rahatlıkla yatırması ve öyle bitirmesi. Attığı gollerin ağırlığı da bahsettiğim iki tarzda geliyor. Ceza sahası içinde durdurması zor bir isim.

Konyaspor maçında havadan da muazzam bir etki gösterdi. Belhanda'nın atamadığı golü hatırlayın, o pozisyonu kafasıyla arkaya aşırtarak hazırladı. Golü de kafayla bitirdi, o da muazzam bir bitiriş oldu. Gomis bu işlere de başlayınca yapamadığı herhangi bir şey kalmıyor. Golün her türlüsünü izletmiş durumda, Galatasaray tarihine şimdiden geçti de diyebiliriz. Nice özel yabancılarımız oldu, Gomis de o listenin en üst sıralarına geliyor.

Şu an ligde attığı 25 gol var ve gol krallığının ilk sırasında. Türkiye Süper Ligi ve Avrupa'nın en büyük 5 ligini göz önüne aldığımızda da 25 golle ilk sırada ve liste şöyle;

Bafetimbi Gomis - 25 gol
Lionel Messi - 24 gol
Edinson Cavani - 24 gol
Mohamed Salah - 24 gol
Ciro Immobile - 24 gol
Robert Lewandowski - 23 gol

Bir de Süper Lig tarihinde en çok gol atan yabancı futbolculara bakalım;

28 gol Alex de Souza 
26 gol Mario Gomez 
26 gol Elvir Bolic 
25 gol Bafetimbi Gomis

Bir sezonda en çok gol atan Galatasaraylı yabancı futbolcu oldu zaten. Ligde de ilk sıraya gelmesine 3 gol var, yüzde 99 ihtimalle bunu da başaracak. Alex gibi bir ismi geçmenin de ayrı bir onur olduğunu düşünüyorum. Yüksek ihtimalle bıraktığı noktaya da herhangi bir ismin ulaşması çok zor olacak. Böyle bir forvetimiz var işte..

6 yorum:

  1. Türkiye ligine bir gömlek fazla takımla yükselen takımı da yükselten büyük bir oyuncu ama aynı zamanda da çok iyi bir takım oyuncusu. Sinan'a röportaj esnasında söylediği söz de onun saha dışında da ne kadar önemli bir faktör olduğunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir karakter. Çok çalışkan ve savaşıyor. Saha dışında da önemi var. İyi bir futbolcuya sahibiz.

      Sil
  2. Gomis ligin ilk yarısında ki büyük maçlarda etkisizdi.Takımın geneli, derbi maçlarda kötüydü Gomis o yüzden ni etkisiz kaldı? Yoksa Gomis'in çok etkisiz kalması mı takmı olumsuz etkiledi!? Önümüzdeki derbi maçlarda bunun cevabını alacağız! Gomis'in gerçek bir efsane olabilmesi için bu performansını önümüzdeki derbi maçlarda da göstermesi gerekir. Ligin ilk yarısında oldupu gibi yine etkisiz kalırsa,gol kralı olsa dahi taraftarın içindr bir burukluk oluşur. Düşünsenize Gomis kadıköyde golu atıyor ve 50 bin fenerbahçeli önünde aslan sevincini yapıyor:) Bazı anlar, bazı goller vardır çok şeye bedeldir! Gomis efsanevi bir sezon geçirmeye layık bir futbolcu, O sezon bu sezon olsun Aslan kadıköy'de de kükresin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'i temel olarak alamazsak bir etki izleyemeyiz. O maçlarda ağırlıklı olarak rakibi durdurmak üzerine kurgulandığımız için Gomis de kayboldu. Gomis'i hücumda temel almadığımız sürece de oynayacağı her maçta kaybolur.

      Sil
  3. Genelde yerden oynadığımız için Gomis pek kafa golü atamadı.Duran toplarda ise Maicon vuruyor genelde.Gol atsın da nasıl attığı önemli değil

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir